Περιστερίδης: «Όλα είναι θέμα δουλειάς»

Περιστερίδης: «Όλα είναι θέμα δουλειάς»

Ο Κώστας Περιστερίδης, μίλησε για την καριέρα του μέχρι στιγμής και την πορεία του Πανιωνίου στη Superleague.

Εντυπωσιακό είναι το ξεκίνημα του Πανιωνίου στο φετινό πρωτάθλημα καθώς βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ο Κώστας Περιστερίδης, γκολκίπερ των «κυανέρυθρων» φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ώρα των πρωταθλητών», όπου αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα.

Αρχικά μίλησε για το εκπληκτικό ξεκίνημα με τις πέντε νίκες σε έξι ματς: "Ξεκίνησε το πρωτάθλημα ανέλπιστα Όπως είχα πει κοιτούσαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κερδίσαμε όχι από τύχη τις πρώτες αγωνιστικές, αλλά λόγω δουλειάς από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Είναι σημαντική η αυτοπεποίθηση που κερδίζει κάθε ποδοσφαιριστής από τις νίκες που κάνει. Πιστεύω ότι σε κάθε αγωνιστική θα υπάρχει κάποιος που να βοηθάει την ομάδα για να φτάνει στη νίκη. Το σύνολο των παικτών που είναι ο Πανιώνιος βοηθάει για τις νίκες. Είμαστε πάνω απ όλα οικογένεια και αυτό φαίνεται και στις προπονήσεις Οι προπονητές μας βοηθάνε καθημερινά. Είναι κοντά μας και τους ευχαριστούμε γι αυτό".

Για την συνεργασία του με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο: Προσωπικά πιστεύω ότι είναι λαχείο. Όταν κάποιος έχει προπονητή, πρώην τερματοφύλακα μεγάλης αξίας, που έχει κάνει πρωταθλητισμό και μεγάλη καριέρα στην Ιταλία, το μόνο που μπορεί να πάρεις είναι θετικά πράγματα. Εμένα, αλλά και τους υπόλοιπους τερματοφύλακες μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ καλά.

Για το πως έφτασε να παίζει στον Αγιαξ: Εντελώς τυχαία πήρα μέρος σε ένα καμπ του Αγιαξ στην Αθήνα, πλήρωσα για την συμμετοχή μου. Και επιλέχθηκα μέσα από 200 παιδιά. Μάλιστα εκείνη την περίοδο έπαιζα μπιτς βόλει και δεν ασχολιόμουν καθόλου με το ποδόσφαιρο. Είχα ακούσει πολλά λόγια, θεωρούμουν ταλέντο στα Χανιά. Εκείνη την περίοδο ήθελα να παίξω μπιτς βόλει. Ο πατέρας μου επέμεινε να πάρω μέρος.

Πήγα για δύο χρόνια στον Αγιαξ στις ακαδημίες και μετά από την πρώτη χρονιά και επειδή δεν θα έπαιζα στην επόμενη κατηγορία, μου είπαν να φύγω για να πάρω παιχνίδια. Με βοήθησαν και πήγα στο Βόλενταμ και από εκεί με κάλεσαν στην Εθνική Νέων και είχα και μία αποστολή με την πρώτη ομάδα. Με την Εθνική Νέων όμως τραυματίστηκα και χρειάστηκε να μείνω έξι μήνες έξω.

Όλα αυτά τα χρόνια έμενα μόνος μου έξω. Έρχονταν οι γονείς μου, αλλά στο εξωτερικό ήταν δύσκολα τα πράγματα. Έξω όταν τα χρειαστείς κάποιον δίπλα σου δεν θα σε καταλάβει όπως ένας Έλληνας. Ο Αγιαξ έχει την φιλοσοφία που πληρώνει οικογένειες για να σε παίρνουν σπίτι τους. Δεν έχω παράπονο, με αγκάλιασαν, αλλά ποτέ δεν μπορούσα να μπω στην νοοτροπία τους".

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα: "Ήταν απόφαση με τον μάνατζέρ μου. Πολέμησα σκληρά, γιατί η οικογένειά μου δεν ήθελε να γυρίσω. Έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα με την κρίση και πλέον προωθούνται τα νέα παιδιά. Συμφώνησα να επιστρέψω. Ο Πανιώνιος δεν ήταν προτεραιότητα, είχα κι άλλες προτάσεις, αλλά πλέον ξέρω ότι έκανα την  καλύτερη επιλογή. Ο προπονητής μου είχε πει πως δεν θα ήμουν βασικός και έπρεπε να παλέψω. Ακόμα δεν είμαι βασικός και πρέπει να δουλεύω".

Για την ήττα από τον Λεβαδειακό: Στη Λιβαδειά πήραμε ένα καλό μάθημα και ακόμα πρέπει να το σκεφτόμαστε. Όχι ότι πετάγαμε στα σύννεφα, αλλά πλέον ξέρουμε τι δεν πρέπει να κάνουμε. Είναι καθαρά θέμα δουλειάς. Όπως μας λέει ο προπονητής μας και όλο το τεχνικό τιμ, δουλεύοντας έρχεται η νίκη. Στη Λιβαδειά πήραμε ένα μάθημα και δεν θα επαναληφθεί. Όσο ο κόσμος είναι δίπλα μας θα πηγαίνουμε καλά".

Για τη συνεργασία του με τους συμπαίκτες του: "Προσπαθώ να καθοδηγήσω την άμυνα. Ακούνε οι συμπαίκτες μου και γενικά όλοι οι έμπειροι βοηθούν τους νέους. Είμαστε φιλαράκια. Μια οικογένεια. Όταν ξεκινάει το 90λεπτο και ο αγώνας, είναι το κομμάτι του κάθε παίκτη. Οι έμπειροι βοηθούν όλη την εβδομάδα και μας βοηθάνε, μας μιλάνε για κάθε αντίπαλο και μας προετοιμάζουν".

Για την νοοτροπία των ελληνικών ομάδων: "Μέχρι τώρα είχα ακούσει διάφορα για τη διαφορά με το εξωτερικό. Όμως δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Εμάς ο προπονητής μας έχει ζήσει στο εξωτερικό και πλέον δεν βλέπω να υπάρχει κάποια διαφορά".

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Στο ελληνικό ποδόσφαιρο η κρίση έχει κάνει να βγουν περισσότερα ταλέντα. Καλό θα ήταν και παλαιότερα να γίνει αυτό. Ένας τερματοφύλακας, όση προπόνηση και να κάνει, εάν δεν παίξει δεν πρόκειται να πάρει εμπειρία. Από αυτό κερδίζει η ομάδα".

Για το στόχο του Πανιωνίου: "Ειλικρινά και επειδή δεν έχω λόγο να προσποιούμαι, δεν μας έχει περάσει καθόλου από το μυαλό ότι θα πάμε για κάτι παραπάνω. Στόχος είναι η παραμονή, γιατί σε πέντε αγωνιστικές που λέει ο λόγος μπορεί να έχουν πάει όλα στραβά και να είμαστε τελευταίοι".



Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Γκουαρντιόλα: «Η μοίρα στα χέρια μας»
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved