Λουτσιάνο στο Onsports: «Πρόκληση η συνεργασία με την Ξάνθη…»

Λουτσιάνο στο Onsports: «Πρόκληση η συνεργασία με την Ξάνθη…»

Την ώρα που ο Χρήστος Πανόπουλος βρίσκεται στο «κυνήγι» νέου προπονητή, ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα σχολιάζει στο Onsports την υποψηφιότητά του για τον πάγκο της Ξάνθης.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός και άλλοτε ποδοσφαιριστής της ακριτικής ομάδας και μάλιστα σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους, μας ανέφερε στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του, πως δεν έχει δεχτεί κλήση από την Skoda για την εκ νέου επιστροφή του στα Πηγάδια, (αυτή τη φορά με το κοστούμι του προπονητή) χαρακτήρισε πρόκληση την προοπτική συνεργασίας με την Skoda και την προαγωγή του στην Super League και συγχρόνως, υποστήριξε πως η φετινή Ξάνθη θα μπορούσε κάλλιστα να βρισκόταν στο... βάθρο της βαθμολογίας.  

- Καλησπέρα Λουτσιάνο. Το όνομά σου φέρεται να βρίσκεται στη λίστα των υποψηφίων προπονητών για τον πάγκο της Ξάνθης…

«Ακόμη δεν έχω μιλήσει με τον κύριο Χρήστο (σ.σ. Πανόπουλος). Εχω ενημερωθεί πως το όνομά βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ, αλλά μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει καμία επαφή».

- Πόσο σε δελεάζει η σκέψη της συγκεκριμένης συνεργασίας;

«Θα ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για μένα. Ότι το καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί αυτή την χρονική στιγμή.  Πρόκειται για έναν οργανωμένο σύλλογο από τον οποίο έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις, από τις τρεις διαφορετικές θητείες μου ως ποδοσφαιριστής».

- Δεν σε τρομάζει η ιδέα να κολυμπήσεις στα βαθιά νερά της Super League, δεδομένου πως δεν διαθέτεις μεγάλη προϋπηρεσία στην προπονητική;

«Όπως ποτέ δεν φοβήθηκα ως ποδοσφαιριστής στην καριέρα μου, έτσι και τώρα δεν φοβάμαι ως προπονητής. Ενας τεχνικός πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που θα παρουσιαστεί στο δρόμο του. Εκτός από την εμπιστοσύνη στη δουλειά και την ικανότητές του, χρειάζεται και λίγο τύχη για να καταφέρει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία το σωστό τάιμινγκ και να πάει καλά».

- Ποια είναι η άποψη σου για τη φετινή ομάδα της Ξάνθης;

«Για να είμαι ειλικρινής την περίμενα καλύτερη και σίγουρα πιο ψηλά στην βαθμολογία, ακόμη και στη δεύτερη ή τρίτη θέση. Το λεω αυτό λαμβάνοντας υπόψιν τον σταθερό κορμό της συγκριτικά με πέρυσι, την οργάνωση που την χαρακτηρίζει σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες. Δεν έχει καταφέρει να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες της. Περιμένω να διορθώσει τις αδυναμίες της και να παρουσιαστεί καλύτερη στη συνέχεια. Αξίζει πολλά περισσότερα αυτή η ομάδα».

- Τι είναι αυτό που σου έχει μείνει πιο έντονα χαραγμένο στο μυαλό από το... κεφάλαιο της Ξάνθης

«Μόνο όμορφα πράγματα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως ο κ.Πανόπουλος μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω στην Ελλάδα και να φτιάξω το όνομά μου. Εκανα οικογένεια και μένω πλέον μόνιμα εδώ. Από κει και πέρα σίγουρα δεν ξεχνιέται και η αναγνώριση και η αγάπη του κόσμου της Ξάνθης στο πρόσωπό μου».



Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved