Το πρωτάθλημα του… μνημονίου και των φτωχών συγγενών!

Το πρωτάθλημα του… μνημονίου και των φτωχών συγγενών!

Το νερό ξεκίνησε να πέφτει στο μύλο της φετινής Super League. Το Onsports κάνει το πρώτο «ταμείο» της σεζόν για τις 16 ομάδες στο πρωτάθλημα του «μνημονίου», καταγράφει όλο το πάρε – δώσε, αλλά και τα χτυπήματα που σχεδιάζουν στο φινάλε των μεταγραφών.

Το επιβεβλημένο από την οικονομική κρίση, ψαλίδισμα των μπάτζετ, προσέφερε θέσεις εργασίας σε δεκάδες νεαρούς φιλόδοξους πλην ωστόσο... άγουρους παίκτες, οι οποίοι διευρύνουν το ελληνικό στοιχείο στα ρόστερ των ομάδων. Το φετινό πρωτάθλημα γνωρίζαμε εκ των προτέρων πως δεν θα είναι το θεαματικότερο της Ευρώπης, αλλά των φτωχών (οικονομικά) συγγενών, αφού δυστυχώς, ενός ΔΝΤ, μύρια έπονται!

Και έτσι όπως στρώσαμε πλέον, όπως άλλωστε πολύ σωστά είπε τις προάλλες και ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Γιάννης Μώραλης, ο ρεαλιστικός στόχος είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες!


Κατά τα λοιπά και σε ότι αφορά το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι της πρεμιέρας, ο Παναθηναϊκός έδειξε σε πρώτη φάση πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό στο κυνήγι του τίτλου, τα «μωρά» της ΑΕΚ κέρδισαν το χειροκρότημα των οπαδών τους όχι όμως και την απαραίτητη ουσία, ενώ ο Πλατανιάς «τσίμπησε» τον παρθενικό ιστορικό βαθμό στην «μεγάλη κατηγορία»


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Το μεγάλο φαβορί

Οι «ερυθρόλευκοι» οδηγήθηκαν στην αφετηρία του φετινού μαραθωνίου με τον τίτλο αν όχι του απόλυτου, του μεγάλου φαβορί για την κατάκτηση και της επόμενης κούπας.Το ποιοτικό έμψυχο δυναμικό, η εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα (παρά το ΔΝΤ και την οικονομική κρίση) και το... DNA του πρωταθλητισμού, θεωρητικά δίνουν προβάδισμα κορυφής στην πειραϊκή ομάδα που οφείλει να επιβεβαιώνει και στο χορτάρι την ανωτερότητά της, όπως συνέβη στο εκτός έδρας ματς της πρεμιέρας κόντρα στη νεοφώτιστη Βέροια.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Η μεταγραφή του Πορτογάλου Πάουλο Μασάντο υπήρξε η πιο ηχηρή από τα εκτός συνόρων deals και ακολούθησαν εκείνες του Λεάντρο Γρέκο από την Ρόμα και του πρώην στόπερ του ΠΑΟΚ Πάμπλο Κοντρέρας από την Κόλο- Κόλο της Χιλής.  
Από την εγχώρια αγορά, εκτός από τις επιστροφές των δανεικών Μήτρογλου και Τάτου από τον Ατρόμητο, ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα» ότι καλύτερο κυκλοφορούσε(Μανωλάς, Σιόβας, Βλαχοδήμος).

 

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ   

Οι απώλειες των Κέβιν Μιραλάς και Ολοφ Μέλμπεργκ ήταν οι σημαντικότερες από τα «διαζύγια» του καλοκαιριού. Στην τελική ευθεία των μεταγραφών αναζητείται ο αντί- Μιραλάς και ένας αμυντικός μέσος.

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΖΑΡΝΤΙΜ

Αλλαγή προσώπου υπήρξε στον πάγκο. Ο Πορτογάλος Λεονάρντο Ζαρντίμ ανέλαβε βαριά… κληρονομιά και διαδέχτηκε τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο των πρωταθλητών, έχοντας προφανώς πληροφορηθεί, πως η ήττα «απαγορεύεται» ακόμη και στα φιλικά στον σκληρό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού. Παρεμπιπτόντως, ο 38χρονος προπονητής δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του εκτός Πορτογαλίας.

ΗΡΘΑΝ

Πάουλο Μασάντο (Τουλούζ)
Ανδρέας Τάτος (Ατρόμητος Αθ.)
Γιάννης Ζαραδούκας (ΠΑΣ Γιάννινα)
Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος)
Λεάντρο Γκρέκο (Ρόμα)
Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Ξάνθη)
Δημήτρης Σιόβας (Πανιώνιος)
Πάμπλο Κοντρέρας (Κόλο Κόλο)
Κλοντ Ντιελνά (Ιστρ)
Κώστας Μανωλάς (ΑΕΚ)
Βασίλης Καραγκούνης (Ουντινέζε)
Ανδρέας Γιαννιώτης (Εθνικός Γαζωρού)

ΕΦΥΓΑΝ

Κέβιν Μιραλάς
Όλοφ Μέλμπεργκ
Νίκος Παπαδόπουλος
Βισέντε Μόνχε
Ζαν Μακούν
Πάμπλο Ορμπάιθ
Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς
Σήφης Δασκαλάκης
Ιβάν Μαρκάνο
Σουμπίνιο
Γιάννης Ποτουρίδης
Ιβάν Μπάμποβιτς
Γιώργος Νικλητσιώτης
Δημήτρης Διαμαντάκος
Ανδρέας Βασιλόγιαννης
Πέταρ Γκρίμπιτς

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανταγωνιστικός για τον τίτλο!


Η αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ αποτέλεσε ιστορικό σημείο αναφοράς το φετινό καλοκαίρι στον σύλλογο του «τριφυλλιού». Επειτα από τρεις δεκαετίες η οικογένεια Βαρδινογιάννη παραχώρησε το πακέτο των μετοχών στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία» της οποίας ηγείται ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ και εφοπλιστής Γιάννης Αλαφούζος και συμμετέχει δυναμικά ο κόσμος της ομάδας.

Τα οικονομικά «αγκάθια» που απειλούσαν κάποια στιγμή ακόμη και την επιβίωση της ΠΑΕ, σταδιακά ξεπεράστηκαν, η εξασφάλιση της ευρωπαϊκής συμμετοχής «κλείδωσε» και οι πράσινοι αποτελούν ίσως το μοναδικό αντίπαλο δέος για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο κυνήγι της πρωτιάς, ακόμη και με το μειονέκτημα των μείον δύο βαθμών, ελέω τιμωρίας που «κουβαλούν» στις πλάτες τους από περυσινές «αμαρτίες».

Σημαντικοί παίκτες (Μπουμσόνγκ, Κουίνσι, Σπυρόπουλος) ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους, ενώ πλήγμα αποτελεί η απουσία του περυσινού ηγέτη και τραυματία Σεμπαστιάν Λέτο.

Στη Λιβαδειά έδειξαν πως διαθέτουν το «know how» να φεύγουν αλώβητοι από πονηρές έδρες, στοιχείο απαραίτητο για μία ομάδα που φιλοδοξεί να κόψει πρώτη το νήμα.   

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ  

Ο δανεικός Ιμπραχίμ Σισοκό από την Βόλφσμπουργκ εξελίσσεται σε «MVP» των μεταγραφών του «τριφυλλιού», τουλάχιστον με τις μέχρι τώρα επιδόσεις του με την πράσινη φανέλα.
Στην Παιανία περιμένουν πολλά από τον Ουρουγουανό επιθετικό Μπρούνο Φορναρόλι, ενώ οι Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες, Παπέ Χαμπίμπ Σο και Αντρέ Πίντο καλούνται να βγάλουν ασπροπρόσωπο τον Ζεσουάλδο Φερέιρα ο οποίος τους έστειλε τα εισιτήρια για την μετακόμισή τους στην Ελλάδα.

Θεωρητικά, το ρόστερ έχει «κλείσει», ωστόσο τυχόν πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League ίσως ανοίξει την όρεξη διοίκησης και προπονητή και κινηθούν για το... κερασάκι στην τούρτα των φετινών μεταγραφών.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ


Από διαζύγια να φάνε και οι... κότες!. Από τον Γιώργο Καραγκούνη, την τελευταία μεγάλη «σημαία» του Παναθηναϊκού μέχρι το άλλοτε «next big thing» της Παιανίας Σωτήρη Νίνη ο οποίος πήρε προαγωγή για το Καμπιονάτο μέσω της μεταγραφής στην Πάρμα.

ΖΕΣΟΥΑΛΔΟ ΦΕΡΕΪΡΑ

Στην τρίτη του χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Πορτογάλος τεχνικός φιλοδοξεί να πετύχει ότι δεν κατάφερε στις δύο προηγούμενες. Να εκθρονίσει τον Ολυμπιακό και να στεφθεί πρωταθλητής.

ΗΡΘΑΝ

Μπρούνο Φορναρόλι (Σαμπντόρια)
Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες (Μινέρος)
Παπέ Χαμπίμπ Σο (Ακαντέμικα)
Αντρέ Πίντο (Πόρτο)
Ιμπραχίμ Σισοκό (Βόλφσμπουργκ)
Κώστας Μπαρμπαρούσης (Αλάνια)
Νίκος Κουσίδης (Παναθηναϊκός Κ-20)
Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Παναθηναϊκός Κ-20)
Χρήστος Δώνης (Παναθηναϊκός Κ-20)
Νίκος Μαρινάκης (Παναθηναϊκός Κ-20)
Διαμαντής Χουχούμης (Παναθηναϊκός Κ-20)

ΕΦΥΓΑΝ

Νταμιάν Πλεσί
Σωτήρης Νίνης
Σιμάο Μάτε Τζούνιορ
Σωτήρης Λεοντίου
Χρήστος Μελίσσης
Γιόσου Σαριέγκι
Ματίας Μπιάρσμιρ
Γκέργκελι Ρούντολφ
Σεντρίκ Καντέ
Κλέιτον Σίλβα
Γιώργος Καραγκούνης


ΑΕΚ
Τα «μωρά» και το… ΔΝΤ!

Εστω και εάν χρειάστηκε να περάσει δια πυρός και σιδήρου εξασφάλισε στις «καθυστερήσεις» την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, κάτι που αποτελεί το πρώτο «παράσημο» της φετινής σεζόν, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων.  

Σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ το οποίο σφύζει από νιάτα και ενθουσιασμό όχι όμως και από εμπειρία. Τα κιτρινόμαυρα – «μωρά» που ξεπήδησαν μέσα από το «αβγό» των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, συνεπικουρούμενοι από τους παίκτες οι οποίοι ήρθαν στα Σπάτα από τις… αλάνες μικρότερων κατηγοριών, καλούνται να κολυμπήσουν στα βαθιά νερά και να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της φανέλας.

Τα πρώτα επίσημα δείγματα γραφής στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ενθαρρυντικά, ωστόσο, η πορεία θα δείξει αν και κατά πόσον η συνέχεια θα είναι εξίσου αξιοπρεπής, σε έναν μαραθώνιο όπου πάνω απ΄όλα εκείνο που μετράει είναι η ουσία.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Παίκτες που σε κάποιες άλλες εποχές δεν θα περνούσαν ούτε έξω από το προπονητικό κέντρο της ομάδας, υπέγραψαν στουης «κιτρινόμαυρους» το φετινό καλοκαίρι. Ο Πορτογάλος μεσοαμυντικός Γιάγκο Φερνάντες από την Χιρόνα και ο Εμίλιο Φουρτάδο από την Παναχαϊκή αποτελούν θεωρητικά τις πιο «δυνατές» μεταγραφές.
Εντός της εβδομάδας (ακόμη και της ημέρας) στα Σπάτα αισιοδοξούν πως θα ολοκληρωθούν οι μεταγραφές των Νίκου Κατσικοκέρη και Γιώργου Κατίδη από τους Εργοτέλη και Αρη αντίστοιχα, καθώς και του Ισπανού αμυντικού μέσου Μιγκέλ Ανχελ Κορδέρο.  

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μία «στρατιά» έμπειρων και ικανών ποδοσφαιριστών διέκοψε την συνεργασία με την ΑΕΚ, προκειμένου να αναχωρήσει για άλλες περισσότερο υγιείς και πλούσιες ποδοσφαιρικές πολιτείες, ενώ οι Λυμπερόπουλος και Δέλλας έβαλαν τέλος την πολύχρονη καριέρα τους.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
Ανέλαβε το δυσκολότερο έργο της προπονητικής καριέρας του. Στόχος του να δώσει αγωνιστική ταυτότητα και όραμα σε πολλά νέα παιδιά με ελάχιστες έως μηδενικές εμπειρίες από την «μεγάλη κατηγορία». Αποστολή «αυτοκτονίας»; Πείτε και το έτσι…     

ΗΡΘΑΝ

Ζοζέ Εμίλιο Ρομπάλο Φουρτάδο (Παναχαϊκή)
Βαλεντίνος Βλάχος (Θρασύβουλος)
Γιώργος Κουτρουμπής (Καλλιθέα)
Γιάγκο Φερνάντες (Χιρόνα)
Μιχάλης Παυλής (ελεύθερος)
Χρήστος Αρκούδας (Καλλιθέα)
Μιχάλης Τσαμουρλίδης (Γλυφάδα)
Κώστας Τσούπρος (Αστέρας Μαγούλας)
Κώστας Νικολόπουλος (Πανηλειακός)
Ανδρέας Σταματής (Πανιώνιος)
Κώστας Κοτσαρίδης (Ολυμπιακός Κ-20)
Αινείας Καλογερής (Θήβα)
Νίκος Κουρέλλας (Άρης Κ-20)
Τζόζεφ Αγκιρίμπα (Γλυφάδα)
Σπύρος Ματεντζίδης (Διαγόρας Ρόδου)
Φώντας Φέτσης (Γλυφάδα)
Γιώργος Νικόλτσης (Φωκικός)
Σωκράτης Τσουκαλάς (Απόλλων Σμύρνης)
Δημήτρης Γροντής (ΑΕΚ Κ-20)
Αλέξανδρος Νικολιάς (ΑΕΚ Κ-20)
Χρήστος Παπαδημητρίου (ΑΕΚ Κ-20)
Ηλίας Μακρυωνίτης (ΠΑΟ Ρουφ)
Δημήτρης Φροξυλιάς (Φωκικός)
Κώστας Βλάχος (Γαλάτσι)

ΕΦΥΓΑΝ

Λεονάρντο Ροντρίγκες Περέιρα
Βίκτωρ Κλωναρίδης
Γρηγόρης Μάκος
Νίκος Λυμπερόπουλος
Τραϊανός Δέλλας
Νίκος Καράμπελας
Έλφαρ Φρέιρ Χέλγκασον
Νίκος Γεωργέας
Κώστας Μανωλάς
Χοσέ Κάρλος Φερνάντεθ Βάθκεθ
Φαμπιάν Βάργκας
Δημήτρης Σιαλμάς
Ανέστης Αργυρίου
Έιντουρ Γκούντιονσεν
Παντελής Καφές
Νίκος Εγγλέζου
Στιβ Λέο Μπέλεκ
Σέρτζιο Αμπντουραχμάνι
Σταμάτης Καλαμιώτης


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
«Σφήνα» στους… μεγάλους!

«Κάθε πέρυσι και καλύτερα» το μότο στην δυτική όχθη του ποταμού. Η περυσινή είσοδο στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, η δεύτερη συμμετοχή σε τελικό του Κυπέλλου και η έξοδος στην Ευρώπης, άνοιξε για τα καλά την όρεξη στο Περιστέρι.

Οι «κυανόλευκοι» έχοντας πραγματοποιήσει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, φιλοδοξούν να μπουν «σφήνα» στους μεγάλους και να διεκδικήσουν ένα ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.

Στο νησί των Φαιάκων χωρίς να φορτσάρουν δεν έδειξαν όχι μόνο τα... δόντια τους, αλλά και τη διαφορά δυναμικότητας που τους χωρίζει από πολλές νεανικές ομάδες όπως η Κέρκυρα.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ    

Αλλαξε δαχτυλίδια με τρεις παίκτες (Σουμπίνιο, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης) το άστρο των οποίων έλαμψε στο περυσινό πρωτάθλημα, ενώ μετά την ενοικίαση προχώρησε και στην αγορά του Γιαννούλη από την Κολωνία. Αν και δεν το φωνάζουν, οι «κυανόλευκοι» θα πατήσουν γκάζι για την ενίσχυση της «γραμμής κρούσης» δεδομένου πως ο Κούτσι δεν δείχνει ικανός από μόνος του να καλύψει το κενό του Μήτρογλου.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Τα... πιστόλια του περυσινού πρώτου σκόρερ της ομάδας Κώστα Μήτρογλου δεν «καπνίζουν» πλέον στο Περιστέρι, ενώ οι βασικοί Τόμας και Ζουέλα έβγαλαν την φανέλα με το αστέρι στο στήθος.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

Ο πολυνίκης τεχνικός καλείται να ξορκίσει το «φάντασμα» του Γιώργου Δώνη και γιατί όχι, να οδηγήσει με την τεράστια εμπειρία και κλάση του ακόμη πιο ψηλά τον Ατρόμητο.

ΗΡΘΑΝ

Νιάζι Κούτσι (Πανιώνιος)
Νίκος Λαζαρίδης (Άρης)
Στάθης Ταυλαρίδης (ΟΦΗ)
Μανώλης Καλλέργης (Φωκικός)
Σουμπίνιο (Ολυμπιακός)
Γιώργος Μακρής (Ανόρθωση)
Νίκολα Μπέλιτς (Πανθρακικός)
Αράγκο Τζαμάλ (Ατρόμητος Κ-20)
Τάσος Καντούτσης (Ατρόμητος Κ-20)
Κώστας Γιαννούλης (Κολωνία)

ΕΦΥΓΑΝ

Γουέιν Τόμας
Στέλιος Σφακιανάκης
Ηλίας Αναστασάκος
Κώστας Μήτρογλου
Ανδρέας Τάτος
Φρανσίσκο Ζουέλα
Κώστας Μπουλουλής
Λευτέρης Ιντζόγλου
Φώτης Σουλελές


ΠΑΟΚ
Ιβάν, πρώτος και τρομερός!

Οι Αμερικανοί λένε… «ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα», άποψη την οποία υιοθετεί απόλυτα και ο νέος ομογενής – εκ Ρωσίας - ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης!

Υπό αυτό το πρίσμα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» καλείται να κοιτάξει στα μάτια Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και να διεκδικήσει το δικό του μερίδιο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προϊόντος του χρόνου θα φανεί εάν διαθέτει την δυναμική και το «μέταλλο» να δικαιώσει τον καινούργιο ιδιοκτήτη του για την άκρως αισιόδοξη και τολμηρή φιλοσοφία του.

Εάν πάντως οι μεγάλες ομάδες και αυτές που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό παίρνουν αυτό που θέλουν ακόμη και με «σβηστές μηχανές» τότε οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται σε καλό δρόμο, κρίνοντας από τη νίκη χωρίς να φορτσάρουν στο ματς της πρεμιέρας με τον Πανθρακικό.  

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ο δανεικός από την Τότεναμ Μπονγκανί Κουμαλό και οι Λίαμ Λόρεν, Βίβιαν Ματέους, Σανθ Χακόμπο, ήταν τα ψώνια από το υψηλότερα ράφια στο παζάρι του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιώργου Δώνη, το μεταγραφικό… shopping τελείωσε, ωστόσο μεταξύ μας, μην βάζετε κιόλας το χέρι σας στην... φωτιά, εάν προκύψει στην πορεία κάποιο «λαχείο» ποιοτικού μέσου.  

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Το σούπερ deal του καλοκαιριού με την πώληση των δικαιωμάτων του Κώστα Σταφυλίδη στην Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν αποδυνάμωσε το έμψυχο δυναμικό, δεδομένου πως ο νεαρός αμυντικός θα παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο στην Τούμπα. Αντίθετα με τον Στέλιο Μαλεζά, ο οποίος μεταπήδησε χωρίς χρονοτριβή στην Φορτούντα Ντίσελντροφ. Τέλος εποχής για Μπαλάφα, Τσιρίλο, Χαλκιά, Ιβιτς, Σνάουτσνερ, Κρέσιτς στην Τούμπα.  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ
Αφού «έφτιαξε» το προπονητικό όνομά του στην Λάρισα, έφαγε τα... μούτρα του στην ΑΕΚ και επανήλθε δριμύτερος στον Ατρόμητο, το «τρένο» έκανε το βήμα παραπάνω και πορεύεται με τον ΠΑΟΚ σε επίπεδα υψηλού ανταγωνισμού στοχεύοντας σε επιτυχίες και τίτλους.     

ΗΡΘΑΝ

Ματέους Κοραντίνι Βιβιάν (Ναντ)
Λίαμ Λόρενς (Πόρτσμουθ)
Χακόμπο Σανθ (Αστέρας Τρίπολης)
Μπονγκανί Κουμαλό (Τότεναμ)
Παναγιώτης Κουρδάκης (Αναγέννηση Επανομής)
Έργκις Κάτσε (Αναγέννηση Επανομής)
Λάζαρος Μωυσιάδης (Απόλλων Καλαμαριάς)
Αστέριος Γιακουμής (Αγροτικός Αστέρας)
Δημήτρης Κωνσταντινίδης (ΠΑΟΚ Κ-20)
Παναγιώτης Δεληγιαννίδης (ΠΑΟΚ Κ-20)
Χρήστος Ιντζίδης (ΠΑΟΚ Κ-20)
Άγγελος Καραντασιάδης (ΠΑΟΚ Κ-20)
Νίκος Μελισσάς (ΠΑΟΚ Κ-20)
Φάνης Τζανδάρης (ΠΑΟΚ Κ-20)

ΕΦΥΓΑΝ

Στέλιος Μαλεζάς
Ντάριο Κρέσιτς
Μίροσλαβ Σνάουτσνερ
Θανάσης Παπάζογλου
Σωτήρης Μπαλάφας
Μπρούνο Τσιρίλο
Σταύρος Τσουκαλάς
Κώστας Χαλκιάς
Βλάνταν Ίβιτς
Φρεντερίκ Νιμανί
Φώτης Κουτζαβασίλης
Άγγελος Χαρμάνας
Λούκα Πετρίτσεβιτς
Νίκος Σκέμπης


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Η καθιέρωση του «ευρωπαίου»

Η συμμετοχή στα φετινά προκριματικά του Europa League γλύκανε τους Αρκάδες, οι οποίοι ευελπιστούν ότι θα «ξεσκονίσουν» τα διαβατήρια τους και το ερχόμενο καλοκαίρι. Η διατήρηση (με μικρές απώλειες) του περυσινού βασικού κορμού σε συνδυασμό με την παραμονή του «λοχαγού» Σάκη Τσιώλη και την οικονομική σταθερότητα της ΠΑΕ, βάζουν γερά θεμέλια στο «χτίσιμο» της φετινής ομάδας η οποία φιλοδοξεί να είναι περισσότερο ανταγωνιστική από κάθε άλλη φορά.Στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ κινήθηκε σε χαμηλές στροφές και ίσως να μην άξιζε τη νίκη, ωστόσο κράτησε την ουσία και μπήκε με το... δεξί στο νέο πρωτάθλήμα.    

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ο Ούγγρος πορτιέρο Μάρτιν Φούλοπ και οι «δικοί» μας Χαλίφα Πάπα Σανκαρέ, Μιχάλης Φραγκουλάκης, Λευτέρης Γιαλούσης, αποτέλεσαν τις πιο βαρβάτες μεταγραφές , ενώ την φανέλα με το αστέρι στο στήθος προβάρουν ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός Ματίας Καρντάτσιο και ο Αργεντινός μέσος Πάμπλο ντε Μπλέσις. Το «παζλ» των μεταγραφών θα συμπληρωθεί με την απόκτηση ενός καθαρόαιμου επιθετικού.


ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

«Εχασε» τους Ροζέριο, Μπρέσκα, Πουλίδο, Χακόμπο, Χούλι και Λαδάκη ωστόσο τα συγκεκριμένα κενά συμπληρώθηκαν και κατά όπως φαίνεται δεν θα φανούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ

Οδήγησε τον Αστέρα έστω και από το… παράθυρο (βλ. αποκλεισμός της ΑΕΚ) στην Ευρώπη. Η εικόνα που παρουσιάζει επί των ημερών του η ομάδα της Τρίπολης, κέρδισε τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων και των… Μπακοκαϋμενάκηδων οι οποίοι ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.   

ΗΡΘΑΝ

Μιχάλης Φραγκουλάκης (Εργοτέλης)
Λευτέρης Γιαλούσης (Εργοτέλης)
Καλίφα Πάπα Σανκαρέ (Άρης)
Μάρτον Φάλοπ (Γουέστ Μπρομ)
Άλβαρο Γκαρθία (Αλκογιάνο)
Μαρκ Καστέλς (Βαλένθια Μεστάγια)
Δημήτρης Ρούσσης (Τηλικράτης)
Γιάννης Ντινιωτάκης (Αστέρας Τρίπολης Κ-20)
Άγγελος Σαραντόπουλος (Αστέρας Τρίπολης Κ-20)
Νίκος Αναστασόπουλος (Αστέρας Τρίπολης Κ-20)
Χαράλαμπος Μυρσινιάς (Εθνικός Αστέρας)

ΕΦΥΓΑΝ

Ρουμπέν Πουλίδο
Λεωνίδας Αργυρόπουλος
Μάριο Μπρέσκα
Ροζέριο Μάρτινς
Χακόμπο Σανθ
Αντώνης Λαδάκης
Ηλίας Σολάκης
Μανώλης Στεφανάκος
Ντομαγκόι Τσέζαρεκ
Παναγιώτης Πετρούσης
Τάσος Τσουμάγκας
Εμάνουελ Φράνκου
Γκόραν Ρούμπιλ
Χούλι
Γιώργος Διαμαντόπουλος
Νίκος Σκόνδρας


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Με ένα όνειρο τρελό!

Με «προίκα» την περυσινή έβδομη θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος, οι Βοιωτοί βάζουν πλώρη για μία ακόμη πιο υψηλή πτήση, που σύμφωνα με τους τολμηρούς, μπορεί να φτάσει - γιατί όχι - μέχρι και την Ευρώπη! Το ρόστερ της ομάδας διαθέτει πολλούς έμπειρους και κυρίως ποιοτικούς παίκτες, οι οποίοι προσδίδουν ιδιαίτερη δυναμική στον θεωρητικά καλύτερο Λεβαδειακό όλων των εποχών. Η ήττα από στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό χαρακτηρίζεται… εντός προγράμματος, ακόμη και εάν πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, καθάρισε την… μπουγάδα στο ραντεβού με την ομάδα του «τριφυλλιού».

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ  

Ηρθαν στη Λιβαδειά παίκτες (Ροτζέριο, Ακόστα, Χοσέμι, Γεωργίου) που θα έπαιζαν με... κλειστά μάτια στην πλειοψηφία των ομάδων της Super League ανεβάζοντας τους «ίππους» της πράσινης μηχανής, ενώ δεν το κούνησε ρούπι και ο Στέφανο Ναπολεόνι, παρά τις… σειρήνες που ηχούσαν στα αυτιά του Ιταλού. Με το «κλείδωμα» της μεταγραφής του Λιβανέζου επιθετικού Αχμάντ Ζρέικ, ολοκληρώνονται – εκτός απροόπτου- και οι κινήσεις ενίσχυσης.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ
Ο εκρηκτικός και «μάγος» Σουμπίνιο δεν «χορεύει» στο χορτάρι με την φανέλα του Λεβαδειακού και συνιστά την πιο χτυπητή αποχώρηση του φετινού καλοκαιριού για τους Βοιωτούς.  


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ
Μεγάλο κέρδος η παραμονή του έμπειρου και ικανού τεχνικού για δεύτερη σερί χρονιά στον πάγκο της ομάδας.

ΗΡΘΑΝ

Ροζέριο Μάρτινς (Αστέρας Τρίπολης)
Νοέ Ακόστα (Άρης)
Κρίστιαν Μίλιεβιτς (Μπρέσια)
Μάουρο Πόι (Ξάνθη)
Χοσέμι (Καρταχένα)
Γιώργος Γεωργίου (ΟΦΗ)
Αλέξανδρος Κασμερίδης (Θρασύβουλος)
Παναγιώτης Τσιντώτας (Πιερικός)
Κώστας Μανωλάς (Θρασύβουλος)
Αντώνης Ντελέκος (Ηρακλής Ψαχνών)

ΕΦΥΓΑΝ

Αγκουστίν Βιάνα
Λούκας Φαβάλι
Γιάννης Αλεξίου
Μάνο Λουίς
Πασχάλης Μελισσάς
Δημήτρης Ιωάννου
Αλέξανδρος Πασχαλάκης
Επαμεινώνδας Κουτρομάνος
Ζντράβκο Πόποβιτς
Σουμπίνιο
Δημήτρης Παπαδόπουλος
Κυριάκος Στρατηλάτης
Δημήτρης Κοιλιάρας
Χαβιέ Τομάς


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Καλή μου παραμονή!

Το άλλοτε «ασανσέρ»( μεταξύ της «μεγάλης» και δεύτερης κατηγορίας) ανανέωσε πέρυσι την συμμετοχή του στην Super League και έστω με κομμένα τα… φτερά της αδειοδότησης, στοχεύει να καθιερωθεί πλέον στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα.

Η αποστολή επιβίωσης στην φετινή περιπέτεια της Super League εμπεριέχει υψηλό συντελεστή δυσκολίας, αφού πολλοί έμπειροι παίκτες αντικαταστάθηκαν από νεαρούς και αμφιβόλων ικανοτήτων ποδοσφαιριστές για το επίπεδο της κατηγορίας. Τα «αποκαλυπτήρια» με τον Πλατανιά, έβγαλαν στην επιφάνεια πάθος και ενθουσιασμό αλλά και πολλές χτυπητές αδυναμίες, με κυριότερη την αδυναμία στο σκοράρισμα! Στόχος του «Αγιαξ» δεν μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από την εξασφάλιση της παραμονής.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ  

Από την στιγμή που τσακίστηκε στα «βράχια» της αδειοδότησης δεν υπήρχαν μεγάλα περιθώρια για την απόκτηση έμπειρων παικτών, σε συνδυασμό βέβαια και με το μικρό μπάτζετ. Ο Σέρβος επιθετικός Μπράνα Ιλιτς και ο Σταύρος Τσουκαλάς από τον ΠΑΟΚ, ήταν τα δύο πιο «δυνατά» ονόματα που ήρθαν στα Γιάννενα. Οι μεταγραφές έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της ομάδας.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Ο περυσινός MVP Λεάντρο Μπεσέρα αποτελεί την υπ΄αριθμό ένα απώλεια από την «καραβιά» των «μπαρουτοκαπνισμένων» παικτών οι οποίοι σήκωσαν άγκυρα από την… λίμνη των Ιωαννίνων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 Ο νεαρός κόουτς παίρνει το βάπτισμα του πυρός όχι μόνο στην Super League, αλλά και ως πρώτος προπονητής σε επίπεδο επαγγελματικών κατηγοριών. Εφόσον καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα του ΠΑΣ, θα βάλει τις βάσεις για μία αξιόλογη καριέρα στους πάγκους.

ΗΡΘΑΝ

Σταύρος Τσουκαλάς (ΠΑΟΚ)
Νίκος Μπαμπανιώτης (Παναιτωλικός)
Σίμος Ρουμπουλάκου (Καλαμάτα)
Αποστόλης Μπακόλας (Ηρακλής Ψαχνών)
Κώστας Γανωτής (Ηρακλής Ψαχνών)
Πέτρος Τοπούζης (Τύρναβος)
Νίκος Κοροβέσης (Απόλλων Σμύρνης)
Δημήτρης Κολοβέτσιος (Λάρισα)
Χάρης Κωστάκης (Ηρακλής)
Μπράνα Ίλιτς (Ακτόμπε)
Γιώργος Νικλητσιώτης (Ολυμπιακός)
Κώστας Παππάς (Δόξα Κρανούλας)
Μιχάλης Αυγενικού (Διαγόρας Ρόδου)
Θοδωρής Μπέριος (Ζενίτ Τσάσλαβ)

ΕΦΥΓΑΝ

Ηλίας Κώτσιος
Λεάντρο Μπεσέρα
Πάρις Ανδράλας
Τάσος Κυριάκος
Μανώλης Σκούφαλης
Φώτης Κηπουρός
Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο
Χάρης Τσάνης
Βάντερσον Σκαρντοβέλι
Φαμπρίτζιο Ζαμπρέλα
Γιάννης Ζαραδούκας


ΑΡΗΣ
«Σταυρόλεξο» με ενημερότητα!

Μετά την αποχώρηση 17 παικτών (!) το φετινό καλοκαίρι και την... μετάγγιση άλλων τόσων νεοαποκτηθέντων και νέων ως επί το πλείστον ποδοσφαιριστών στο ρόστερ, η εικόνα και δυναμική των «κιτρίνων» θυμίζει σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Φτάνει άραγε, το όνομα, η βαριά φανέλα και ο κόσμος για να βάλει την μακεδονική ομάδα στην «δεύτερη ταχύτητα» του πρωταθλήματος και την «μάχη» της εισόδου στα πλέι οφ; Ο χρόνος θα δείξει, μαζί και με την πρώτη επίσημη γεύση από το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Δευτέρας (27/8). Μια φορά η φορολογική ενημερότητα και κατ΄επέκταση η αδειοδότηση, εξασφαλίστηκαν έστω και με τρομερό άγχος και ιδρώτα.  

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ο Ρούμπεν Πουλίδο από τον Αστέρα Τρίπολης και ο δανεικός Νούνο Κοέλιο από την Μπενφίκα αποτελούν τους «σημαιοφόρους» των παικτών που «παρέλασαν» από το μεταγραφικό ρεπορτάζ και στο τέλος υπέγραψαν. Υπολείπεται η απόκτηση ενός ξένου επιθετικού(άνω των 24 ετών) για να μαζευτούν τα «δίχτυα»…  

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Ολόκληρος σχεδόν ο περυσινός βασικός κορμός έφυγε από την ομάδα, μέσω μάλιστα της «δικαστικής οδού»(βλ. προσφυγή) σε πολλές περιπτώσεις, προκαλώντας μεγάλη οικονομική… αιμορραγία στην ΠΑΕ! Καστίγιο, Σηφάκης, Σανκαρέ, Φατί και δεν… συμμαζεύεται!

ΜΑΚΗΣ ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ

«Εξαργύρωσε» την περυσινή αξιόλογη δουλειά στη Δόξα Δράμας, με την επιστροφή στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ανέλαβε τους «κίτρινους» στην πιο δύσκολη φάση της ιστορίας τους, ωστόσο έχει άγνοια κινδύνου και για αυτό άλλωστε παραδοσιακά θεωρείται προπονητής επικίνδυνων αποστολών.

ΗΡΘΑΝ

Νίκος Ψυχογιός (Δόξα Δράμας)
Νούνο Μιγκέλ Πράτα Κοέλιο (Μπενφίκα)
Ρουμπέν Πουλίδο (Αστέρας Τρίπολης)
Γιάννης Γκέσιος (Αναγέννηση Επανομής)
Γιώργος Μαργαρίτης (Αγροτικός Αστέρας)
Νίκος Παντίδος (Εθνικός Αστέρας)
Νίκος Αγγελούδης (Δόξα Δράμας)
Χαράλαμπος Οικονομόπουλος (Βύζας Μεγάρων)
Ανδρέας Ηρακλής (Καλλιθέα)
Δημήτρης Ασλανίδης (Αναγέννηση Επανομής)
Γιώργος Παπαδόπουλος (Άρης Κ-20)
Ηλίας Ιγνατίδης (Άρης Κ-20)
Δημήτρης Σουνάς (Άρης Κ-20)
Αλέξανδρος Καραγιάννης (Άρης Κ-20)
Παντελής Αντωνιάδης (Άρης Κ-20)
Ερωτόκριτος Νταμαρλής (Άρης Κ-20)
Αλέξανδρος Γιώρης (Άρης Κ-20)
Μιχάλης Γιαννίτσης (Αρης Κ-20)

ΕΦΥΓΑΝ

Ντάρσι Νέτο
Έλντιν Γιακούποβιτς
Καλιφά Σανκαρέ
Νίκος Λαζαρίδης
Νοέ Ακόστα
Σάκης Πρίττας
Χαβιέρ Ούμπιντες
Νάτσο Γκαρσία
Νέρι Καστίγιο
Ρικάρντο Φατί
Φράνσις Ντίκο
Καρίμ Σολτανί
Μίτσελ Γκαρμπίνι Περέιρα
Χουάν Κάρλος Τόχα
Μιχάλης Σηφάκης
Θανάσης Τοπούζης
Γιώργος Κατίδης


ΟΦΗ
Αποψιλωμένος και… διασωληνωμένος!

Ακόμη και τώρα βρίσκεται στον… αέρα η παραμονή του στην φετινή «πτήση» της Super League. H κρητική ΠΑΕ είναι η μοναδική που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και ποντάρει στην ψήφιση από την Βουλή της τροπολογίας για τη ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ, ώστε εν καιρώ να αποκτήσει φορολογική ενημερότητα και να «κλειδώσει» την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα και μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.

Μετά από όλα αυτά και δεδομένης της αποψίλωσης του ρόστερ τι στα αλήθεια να πει κανείς για το αγωνιστικό; Εφόσον στο Ηράκλειο κερδίσουν... credits και παραμείνουν «ζωντανοί» μέχρι το τέλος της σεζόν, το σίγουρο είναι πως θα παλέψουν με νύχια και με δόντια κατά κύριο λόγο για την παραμονή τους αφού πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί η περυσινή (ανέλπιστη) καλή πορεία. Στο πρώτο τεστ με την Ξάνθη πάντως, έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε εκτός από τον βαθμό και τις εντυπώσεις.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Εστω και με χίλια μύρια προβλήματα αποκτήθηκαν ο Θανάσης Παπάζογλου από τον ΠΑΟΚ και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης από τον Εργοτέλη. Αμφότεροι ξεχωρίζουν σαν την μύγα μέσα στο... γάλα των μεταγραφών. Το πλάνο προβλέπει άλλες πέντε μεταγραφές εκ των οποίων έναν έμπειρο στόπερ, έναν κεντρικό χαφ και τον… αντί – Καμπάνταη.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ   

Το ερώτημα δεν είναι ποιος έφυγε, αλλά ποιος δεν έφυγε από την περυσινή ομάδα! Όλα τα βασικά «κλειδιά» έφυγαν αποδυναμώνοντας σε απίστευτα μεγάλο βαθμό το ρόστερ.


ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μαθημένος στα δύσκολα ο «αλενατόρε» θα επιδιώξει να κάνει πάλι το θαύμα του, φτάνει να μην λάβει άδοξο και πρόωρο τέλος η συμμετοχή στο πρωτάθλημα για τους γνωστούς εξωαγωνιστικούς λόγους.

ΗΡΘΑΝ

Θανάσης Παπάζογλου (ΠΑΟΚ)
Βασίλης Κουτσιανικούλης (Εργοτέλης)
Κώστας Μπανούσης (Οικονόμος Τσαριτσάνης)
Στέφανος Γουναρίδης (Αγροτικός Αστέρας)
Μανόλης Ροβίθης (Βύζας Μεγάρων)
Αλέξης Περογαμβράκης (Ρούβας)
Θωμάς Καπουράνης (ΠΑΟ Ρουφ)
Στέργιος Χατζηκοσμάς (Διαγόρας)
Μιχάλης Αγριμάκης (Αστέρας Μαγούλας)
Γιάννης Βιτώρος (Γιούχτας)
Παύλος Κολιακουδάκης (ΟΦΗ Κ-20)
Γιώργος Γιαγκιόζης (ΟΦΗ Κ-20)

ΕΦΥΓΑΝ

Πολυχρόνης Βεζυρίδης
Στάθης Ταυλαρίδης
Γιώργος Γεωργίου
Κεντάλ Ουκάρ
Ζέλικο Κάλαϊτζιτς
Φώτης Παπουλής
Μπόλντιζαρ Μπόντορ
Μηνάς Πίτσος
Ζόρντι Λόπεθ  
Χόρχε Λόπεθ
Άρις Γαλανόπουλος
Γκενάντι Ξενοδόχοφ
Βαγγέλης Μάντζιος
Λεωνίδας Καμπάνταης
Αράντο Ντελία
Ραφαήλ Μπαμπουλάκης


ΞΑΝΘΗ
Σεμνά και ταπεινά

Με ακόμη πιο χαμηλό μπάτζετ από το αντίστοιχο περυσινό (και προσαρμοσμένο στα σφιχτά οικονομικά δεδομένα της εποχής), ρίχτηκε η ακριτική ομάδα στη «μάχη» του νέου πρωταθλήματος.

Η αποφυγή των περιπετειών για την εξασφάλιση της παραμονής αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο και από κει και πέρα ότι καλύτερο προκύψει στην πορεία καλοδεχούμενο θα είναι για την Skoda. Η άνευρη και άχρωμη εμφάνιση στο «Γεντί Κουλέ» κόντρα στα «μωρά» του ΟΦΗ, εκνεύρισε τον Ουζουνίδη και χτύπησε το…καμπανάκι με το «καλημέρα»!   

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Λίγες και καλές, όπως θέλουν να ελπίζουν στα Πηγάδια. Ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι μετά την περυσινή απογοητευτική σεζόν στην Κύπρο και στο Αγρίνιο, φιλοδοξεί να θυμηθεί τον καλό εαυτό του στην Ξάνθη. Ο ομογενής Παναγιώτης Τριάδης ήρθε ως…αντί – Βλαχοδήμος, ο Γκλέισον επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η απόσβεση της μεταγραφής του Βραζιλιάνου Καζούμπα.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος προσέθεσε έναν ακόμη «κρίκο» στην αλυσίδα των «υπερήφανων πωλήσεων» του Χρήστου Πανόπουλου, ενώ μετά από χρόνια παρελθόν αποτελεί και ο Μάουρο Πόι.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Κέρδισε την εμπιστοσύνη του άλλοτε «προπονητοφάγου» ιδιοκτήτη της Ξάνθης- ακόμη και στις δύσκολες περυσινές ημέρες- κάτι που καταδεικνύει την καλή δουλειά που κάνει στην ακριτική ομάδα.  

ΗΡΘΑΝ

Μπέντζαμιν Ονουάτσι (Παναιτωλικός)
Παναγιώτης Τριάδης (Βέεν Βισμπάντεν)
Άλεξ Καζούμπα (Σάο Πάουλο Β)
Γκλέισον Πίντο ντος Σάντος (Ρετζίνα)
Ντάνιελ Κούτεφ (Εχίνος Σπορ)
Παύλος Καθάριος (Αγροτικός Αστέρας)
Στέλιος Νάκας (Ξάνθη Κ-20)
Φώτης Δουμάνης (Ξάνθη Κ-20)
Θοδωρής Τορομανίδης (Ξάνθη Κ-20)
Κώστας Τσαμούρης (Ξάνθη Κ-20)
Αντώνης Ράνος (Ξάνθη Κ-20)
Δημήτρης Γούτας (Ξάνθη Κ-20)

ΕΦΥΓΑΝ

Μάουρο Πόι
Παναγιώτης Βλαχοδήμος
Εντιμάρ Κουριτίμπα Φράγκα
Δημήτρης Σουάνης
Στεφάν Νταρμπιόν
Μίχαλ Στάσιακ
Βλάσης Καζάκης
Νίκος Τσουμάνης
Σταύρος Σταθάκης
Γιώργος Λαζαρίδης


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Η «πλατεία» των νέων

Απέκτησε στο παραπέντε πιστοποιητικό συμμετοχής σε ένα από τα δυσκολότερα(αν όχι δυσκολότερο) καλοκαίρι της ιστορίας του. Και μόνο πως διατηρεί κανονικό «σφυγμό» και συμμετέχει στο πρωτάθλημα αποτελεί επιτυχία. Ο κορμός νέων και έμπειρων παικτών που παρέμειναν στην «πλατεία» και η δυναμική της φανέλας, αποτελούν τα δύο σημαντικότερα όπλα του στο φετινό… survivor της Super League. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη επίσημη εικόνα του στο ματς της πρεμιέρας με αντίπαλο τον Αρη.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ   
Στις αγορές από το ράφι άνω των 24 ετών, οι «κυανέρυθροι» έδειξαν προτίμηση στους Αραβίδη, Ανδράλα και εσχάτως στον Καμπάνταη, ολοκληρώνοντας έτσι την τριπλέτα των κινήσεων τους. Από νέους και φιλόδοξους πιτσιρικάδες στη Νέα Σμύρνη, άλλο τίποτα το φετινό καλοκαίρι.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλος πληθυσμός δεν άντεξε τις σκληρές συνθήκες εργασίας και έφυγε για άλλα μέρη, ενώ ο Σιόβας παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό. Μεταξύ αυτών που... πήδηξαν από το καράβι και αρκετοί πρωτοκλασάτοι(Κούτσι, Πετκάκης, Σκέμπρι, Ντιμπαλά, Ζαν Ζκ Πιέρ).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μόλις έξι μήνες μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος φόρεσε το προπονητικό κοστούμι και κολυμπάει κατευθείαν στα βαθιά. Μεγάλο το ρίσκο για τον «Ελέ» που αρέσκεται πάντως στις προκλήσεις και στα δύσκολα.

ΗΡΘΑΝ

Λεωνίδας Καμπάνταης (ΟΦΗ)
Πάρις Ανδράλας (ΠΑΣ Γιάννινα)
Χρήστος Αραβίδης (Δόξα Δράμας)
Μίλτος Καλαϊτζίδης (Προοδευτική)
Κώστας Περιστερίδης (Άλμερε Σίτι)
Νίκος Γιαννακόπουλος (Ουντινέζε )
Δημήτρης Διαμαντάκος (Ολυμπιακός)
Χρήστος Κοντοχρήστος (Νίκη Βόλου)
Γιάννης Ανέστης (Προοδευτική, επιστροφή από δανεισμό, Ελλάδα, 21, Τ)
Διονύσης Γιαννούλης (Σίλβια Νόρσεπινγκ)
Βασίλης Λαμπρόπουλος (Εθνικός Αστέρας)
Άγγελος Σπανός (Πανιώνιος Κ-20)
Μανώλης Ρουσσάκης (Πανιώνιος Κ-20)
Στέλιος Κοξαράκης (Θήβα)
Αγγελος Πούρνος (Βύζας)
Γιώργος Ζυγογιάννης (Πανιώνιος Κ-20)

ΕΦΥΓΑΝ

Νιάζι Κούτσι
Χρυσόστομος Μιχαηλίδης
Δημήτρης Σιόβας
Ανδρέας Σταματής
Βιτορίνο Αντούνες
Δημήτρης Πετκάκης
Αντρέ Σκέμπρι
Γιούργκεν Μάχο
Ζαν Ζακ Πιερ
Πάτρικ Ντιμπάλα
Κοσμάς Γκέζος
Αράζ Αμπντουλάγεφ
Κρίστιαν Πόγκατσιτς


ΚΕΡΚΥΡΑ
Σαρωτικές αλλαγές

Με ανανεωμένο ρόστερ και περιοριστικούς όρους στις μεταγραφές (λόγω μη αδειδότησης από την ΕΠΟ) θα μετρήσει τις δυνάμεις της στο νέο πρωτάθλημα με στόχο τίποτα περισσότερο από την παραμονή. Κι εάν «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» η εύκολη ήττα στην πρεμιέρα από τον Ατρόμητο, έδειξε πως οι Φαίακες έχουν να διανύσουν μακρύ και δύσκολο δρόμο για να επαναλάβουν τον περυσινό άθλο τους.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Οι «πινελιές» με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό Ντιέγκο Λεόν και τον Βραζιλιάνο μεσοαμυντικό Εντερ Μοντέϊρο ξεχώρισαν από το μεταγραφικό – «κάδρο» της εικοσάδας (και βάλε) των νεοαποκτηθέντων παικτών χωρίς να υπάρχουν και άλλα μεταγραφικά αποθέματα.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Παίκτες (Ιωάννου, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Γκαλίνοβιτς, Γραμμόζης, Βέντσελ) που τράβηξαν μεγάλο… κουπί την περασμένη σεζόν, έβαλαν τέλος στη συνεργασία τους με την νησιώτικη ομάδα.

ΑΚΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Η Κέρκυρα του έδωσε την ευκαιρία να αποδείξει ότι η προπονητική… μπογιά του περνάει και εκτός Νέας Σμύρνης και ο νεαρός τεχνικός στοχεύει να την αρπάξει από την μαλλιά «φτιάχνοντας» το όνομά του.  

ΗΡΘΑΝ

Εντερ Μοντέιρο (Ρίο Αλβε)
Ντιέγο Λεόν (Νέα Σαλαμίνα)
Νίκος Τσουμάνης (Ξάνθη)
Παναγιώτης Σταμόγιαννος (Ολυμπιακός Κ-20)
Ανέστης Νάστος (Εθνικός Αστέρας)
Γιάννης Γκούμας (Ερμής Αραδίππου)
Άγγελος Ζουμπουλάκης (Θρασύβουλος)
Θοδωρής Καραπέτσας (Βόλεν)
Δημήτρης Διαμαντόπουλος (Φωκικός)
Τάσος Τσοκάνης (Ηρακλής Ψαχνών)
Σπύρος Λάμπρου (Αστέρας Μαγούλας)
Παναγιώτης Πετρούσης (Αστέρας Τρίπολης)
Γιάννης Σίμωσης (Πανθρακικός)
Κυριάκος Στρατηλάτης (Λεβαδειακός)
Νίκος Κρητικός (Ολυμπιακός Κ-20)
Γιάννης Ριγανάς (ΑΠΟΠ Κινύρας)
Νίκος Παπαδήμας (Γλυφάδα)
Χρήστος Αρμένης (Κέρκυρα Κ-20)
Βασίλης Χρόνης (Άσπρα Σπίτια/Αντίκυρα)
Ανδρέας Βασιλόγιαννης (Ολυμπιακός)
Γιάννης Χαροντάκης (Εθνικός Αστέρας)

ΕΦΥΓΑΝ

Χρήστος Καλαντζής
Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς
Γιον Ερίθε
Τζάστιν Χάμπερ
Θανάσης Τσίγκας
Αμπντούλ Οσμάν
Ηλίας Ιωάννου
Χουάν Μαρτίν
Τίμο Βέντσελ
Δημήτρης Γραμμόζης
Πέτρος Βιόπουλος
Θανάσης Πατινιώτης
Λευτέρης Σακελλαρίου
Φλαβίνιο
Μάριο Γκαλίνοβιτς
Γκόραν Μαζνόφ
Χαρίδημος Μίχος
Γκουστάβο Νακαράτο Βερονέσι


ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
Ηρθε για να μείνει!


Μπορεί ο τίτλος να είναι κλισέ, ωστόσο αποδίδει το κεντρικό σύνθημα στην ομάδα της Κομοτηνής. Ο Πανθρακικός σκοπεύει να μην φύγει σαν «κομήτης» από την Super League και να συνεχίσει και του χρόνου να «χτυπά κάρτα» στη «μεγάλη κατηγορία». Παρά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, η εμφάνιση στην Τούμπα άφησε υποσχέσεις για μία θετική πορεία και την επίτευξη του βασικού στόχου της παραμονής.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Κόσμος και κοσμάκης πήρε «φύλλο πορείας» για την Κομοτηνή στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Οι Μελίσσης, Λαδάκης, Πρίττας, Κυβελίδης από την ελληνική αγορά και ο Αργεντινός Λουσέρο από την ξένη, αποτέλεσαν την «ναυαρχίδα» των μεταγραφών. Απομένει η απόκτηση ενός ακόμη ξένου επιθετικού για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές.   

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Πολλοί παίκτες στο γκρουπ των αποχωρησάντων χωρίς πάντως να υπάρχει κάποιος που να ξεχωρίζει και να μελαγχολεί ιδιαίτερα τους Θρακιώτες.

ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
 

Εβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στην άνοδο του Πανθρακικού στην Super League και κέρδισε με το… σπαθί του την διακυβέρνηση του σκάφους και στα «πελάγη» της πρώτης κατηγορίας. Με τόλμη και αρετή!

ΗΡΘΑΝ

Λεωνίδας Κυβελίδης (Δόξα Δράμας)
Σάκης Πρίττας (Άρης)
Άντι Αντίλοβιτς (Σαράγεβο)
Αντώνης Λαδάκης (Αστέρας Τρίπολης)
Μιγκέλ Βιγιαρέχο (Ράγιο Βαγεκάνο Β)
Χρήστος Μελίσσης (Παν?



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved