Οι «αυτοδύναμοι» κόουτς και οι «ορφανοί» πάγκοι της Super League!

Οι «αυτοδύναμοι» κόουτς και οι «ορφανοί» πάγκοι της Super League!

Τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν «τρέχουν» ήδη σε 12 από τις 16 «γειτονιές» του φετινού χάρτη της Super League, την ώρα που άλλες τέσσερις ομάδες, συνεχίζουν ακόμη να κλωτσάνε το τόπι στην... περιπέτεια των play offs. Το Onsports καταγράφει τα δεδομένα στους πάγκους των συλλόγων που έφυγαν για… καλοκαιρινές διακοπές!

Η ψήφος εμπιστοσύνης στους προπονητές και τα διαζύγια και οι συζητήσεις, έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή. Ηδη για τρεις προπονητές (Βαλβέρδε, Μάντζιος, Καραγεωργίου) έχει επισημοποιηθεί πως δεν θα συνεχίσουν στις ομάδες με τις οποίες βάδισαν και έκλεισαν την σεζόν, δύο εξ αυτών (Παράσχος, Τσιώλης) ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους, κάποιοι άλλοι είναι με τις βαλίτσες στο χέρι και για κάποιους άλλους, το μέλλον παραμένει ομιχλώδες.

 

ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φαβορί ο Ντομίνγκος για… αντί - Βαλβέρδε

Τα πήρε όλα και ετοιμάζεται για το «adios» στον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρόσθεσετις δύο εγχώριες κούπες στο παλμαρέ του και γνώρισε δικαιολογημένα ένα ανεπανάληπτο standing ovation στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Η επόμενη μέρα στους πρωταθλητές, φέρνει τον Πορτογάλο Ντομίνγκος Πασιένσια να έχει το προβάδισμα στην κούρσα της διαδοχής του «μυρμηγκιού», χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν εξετάζονται με προσοχή και άλλα βιογραφικά προπονητών στην Πλατεία Αλεξάνδρας.  


ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τσιώλης και… ξερό ψωμί!

Ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι, από το νέο μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας που υπέγραψε με τον Αστέρα. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός, αν και ανέλαβε καθήκοντα μεσούσης της περιόδου, έκανε ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως τους Αρκάδες, κάτι που εκτιμήθηκε από τους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ και επιμήκυνε την θητεία του στην Τρίπολη. Η πρόταση που ενδεχομένως να περίμενε από σύλλογο με πιο βαριά ιστορία και φανέλα, δεν έφτασε ποτέ επίσημα στο γραμματοκιβώτιο του, με αποτέλεσμα να κρίνεται απολύτως φυσιολογική η παραμονή του στον Αστέρα.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Το παλικάρι του πάγκου!

Κέρδισε με το… σπαθί του ένα ολοκαίνουργιο συμβόλαιο συνεργασίας με τον Λεβαδειακό. Πιστώνεται σε μεγάλο ποσοστό την εξαιρετική (και απρόσμενη ακόμη και για τους πιο αισιόδοξους οπαδούς της ομάδας) πορεία των «πρασίνων» στην Super League. Ο Γιάννης Κομπότης, χωρίς δεύτερη σκέψη του πρότεινε να συνεχίσει στον πάγκο των Βοιωτών και από την στιγμή που επιτεύχθηκε συμφωνία σε όλες τις παραμέτρους, θα πορευτούν μαζί και τη νέα περίοδο.  

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

«Αυτοδύναμος» στα Γιάννενα

Εάν κατέβαινε με δικό του κόμμα στα Γιάννενα, έχουμε την αίσθηση πως θα έκλαιγαν μέχρι και οι... ρέγκες της λίμνης όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Εβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην παραμονή του «Αγιαξ» στην Super League και έκανε μία ολόκληρη πόλη να τον αποθεώνει και να ζητάει μετ΄επιτάσεως την παραμονή του. Επί του παρόντος, κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για τα σχέδια του εν όψει της επόμενης σεζόν και επειδή σπανίως εξωτερικεύει τις σκέψεις του, καλό θα ήταν να περιμένουμε όλοι την απόφασή του.


ΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΣΑΔΟ – ΑΡΗΣ

Τον «ξεβράζει» η Θεσσαλονίκη

Όταν… κοτζάμ Εκτορ Ραούλ Κούπερ και Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έχουν επιβιώσει για μεγάλο διάστημα στον «ηλεκτρικό» πάγκο το Αρη, αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι για τον Πορτογάλο προπονητή να παραμείνει ακλόνητος στην θέση του. Πόσω μάλλον, έπειτα από μία σεζόν όπου οι «κίτρινοι» τερμάτισαν στην διόλου τιμητική 9η θέση της βαθμολογίας. Ο 57χρονος προπονητής θεωρείται ουσιαστικά παρελθόν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, κάτι άλλωστε που αποτελούσε και επιθυμία του ιδίου, δεδομένου πως οι οικονομικές δυσλειτουργίες του συλλόγου, τον υποχρέωναν να εργαστεί σε πρωτόγνωρες συνθήκες.  


ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΟΦΗ

Μαντινάδα αποχαιρετισμού!

Όχι ο «αλενατόρε», αλλά ακόμη και ο φροντιστής της κρητικής ομάδας, αδυνατεί να συνεχίσει με τον ΟΦΗ να εκπέμπει SOS. Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, κρατούν στον θάλαμο της εντατικής… διασωληνωμένο τον σύλλογο του Ηρακλείου. Με πόνο ψυχής ο «μουστάκιας» ετοιμάζεται να σηκώσει άγκυρα από το Νησί των Γενναίων (με πιθανότερο προορισμό την Κέρκυρα) εκτός και εάν γίνει κάποιο «θαύμα» στις καθυστερήσεις και αποκτήσει ο ΟΦΗ οικονομικά εύρωστη διοίκηση.

 

ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ

Ψήφο εμπιστοσύνης στα δύσκολα

Ενιωθε δεμένο τον… γάιδαρο του, ακόμη και όταν η ακριτική ομάδα δεν προλάβαινε να μετράει τις ήττες που λίγο έλειψε να την μπλέξουν σε μεγάλες περιπέτειες. Ο Χρήστος Πανόπουλος τον στήριξε όταν το καράβι... έμπαζε νερά και του παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης ακόμη και για την επόμενη σεζόν! Παρότι με τον «προπονητοφάγο» μεγαλομέτοχο της Skoda, ποτέ κανένας τεχνικός δεν αισθάνεται σίγουρος, ο Εβρίτης κόουτς πατάει γερά στα πόδια του και κάνει απερίσπαστος τα πλάνα του εν όψει της νέας περιόδου.


ΑΚΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ    

Τα όνειρα μου κόκκινα, τα όνειρα μου άσπρα!

Η διαφορά φιλοσοφίας με τους διοικούντες τον Πανιώνιο, έβαλαν τέλος στην πετυχημένη συνεργασία τους, με γνώμονα τις συνθήκες εργασίας, τα αποτελέσματα και τους νεαρούς - ρούκι παίκτες που «ξεπετάχτηκαν» από το… αβγό των «κυανέρυθρων». Τα χνώτα του νεαρού προπονητή, δεν ταίριαζαν σε αρκετές μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες, με τους ανθρώπους της ομάδας. Στην μετά – Μάντζιου εποχή, οι Νεοσμυρνιώτες συζητούν με τους μισούς προπονητές που βρίσκονται στο ταμείο ανεργίας…


ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΚΑΒΑΚΑΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα… θαύμα δεν είναι αρκετό

Τα θαύματα του κόσμου είναι επτά, ωστόσο ο νεαρός κόουτς τα έκανε περισσότερα και έχει σημαντικό μερίδιο στην παραμονή της νησιώτικης ομάδας στην «μεγάλη κατηγορία». Παρά ταύτα, το πιθανότερο είναι πως δεν θα συνεχίσει στην «κόμισσα», εάν κρίνουμε από την κωλυσιεργία της διοίκησης στο θέμα της συζήτησης για το μέλλον της συνεργασίας τους. Ηδη, μάλιστα, κυκλοφόρησαν στο νησί και την πιάτσα και τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων αντικαταστατών του, με πρώτο και καλύτερο του Νίκου Αναστόπουλου…  


ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Τέλος εποχής για… Καραγεωργ-άκη

Επειτα από επτά χρόνια, ο Καραγεωργ-άκης σηκώνει άγκυρα από το λιμάνι του Ηρακλείου και οι σύντεκνοι μπαίνουν στην πρωτόγνωρη για αυτούς διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή. Ο 50χρονος κόουτς χρεώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου την «δυσμενή μετάθεση» του Εργοτέλη στην Football League, με αποτέλεσμα να μην τον σηκώνει άλλο το... κλίμα στην ομάδα. Μετά το δακρύβρεχτο διαζύγιο, οι υποψήφιοι προπονητές ξεκίνησαν την «παρέλαση». Παύλος Δερμιτζάκης, Νίκος Παπαδόπουλος και έπεται συνέχεια.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΥΡΑΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Πιστός, αλλά όχι μόνιμος

Εκατσε ως λύση ανάγκης στον πάγκο της αγρινιώτικης ομάδας στα δύο τελευταία παιχνίδια, έπειτα από το πρόωρο «game over» του Τάκη Λεμονή. Πιστός στρατιώτης του συλλόγου, το πιθανότερο αν όχι βέβαιο, είναι πως θα αναλάβει οποιοδήποτε άλλο πόστο, εκτός από του χεντ – κόουτς εν όψει της νέας σεζόν. Εκτός βέβαια και εάν για λόγους οικονομίας ο Παναιτωλικός υιοθετήσει την λαϊκή παροιμία, «παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο»  


ΜΑΚΗΣ ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Η «προίκα» της Δόξας

Οι «Μαυραετοί» κατρακύλησαν στην Football League, ωστόσο ο Σερραίος τεχνικός ανέβασε την μετοχή του στο χρηματιστήριο μέσα από την συνεργασία του με την ομάδα της Δράμας. Σουλούπωσε σε εντυπωσιακό βαθμό την Δόξα και έκανε «κηδείες» σε όσους την αντιμετώπισαν υπεροπτικά. Απέδειξε ότι παραμένει μία αξιόπιστη παλιοσειρά των πάγκων και δύσκολα θα… υποβιβαστεί μαζί με την μακεδονική ομάδα στην δεύτερη κατηγορία. Οσο για τον πιθανό αντικαταστάτη του, περάστε κόσμε!



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved