Μπακαγιόκο: «Η θρησκεία του καθενός είναι για το σπίτι»

Μπακαγιόκο: «Η θρησκεία του καθενός είναι για το σπίτι»

Λίγες μέρες πριν ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ιμπραχίμ Μπακαγιόκο εξέφρασε τη δυσφορία του για την παρουσία του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο του συλλόγου.

Ο Ιβοριανός άσος παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη σε εκπομπή του «Ιωάννινα TV» και μίλησε για την τριετή παρουσία του στον «Άγιαξ της Ηπείρου». Στάθηκε και στις δύσκολες στιγμές, μεταξύ των οποίων ήταν η προσήλωση του τωρινού προπονητή του στη θρησκεία:

«Η θρησκεία του καθενός είναι κάτι σημαντικό αλλά αυτό είναι για το σπίτι. Μέσα στο γήπεδο και στις προπονήσεις παίζουν ρόλο άλλα πράγματα. Αυτή η κατάσταση δεν μουν ήταν ευχάριστη».

Δεν θέλησε να προσδώσει κάτι στον Αναστασιάδη αναφορικά με τη «σωτηρία» του ΠΑΣ:

«Όταν ήρθε ο νέος προπονητής, ήδη οι παίκτες ήταν παθιασμένοι για να σώσουν την ομάδα και με την βοήθεια της τύχης είχαμε μια σειρά μεγάλων νικών που μας κράτησαν στην κατηγορία. Αυτό που οφείλω να παραδεχθώ είναι ότι είχαμε μεγάλη τύχη και ο προπονητής μας έχει πίστη στον Θεό. Κι εγώ πιστεύω στον Θεό και θεωρώ ότι μας βοήθησε. Αλλά είχαμε πολύ καλό δυναμικό παικτών για να αφομοιώσουν αυτά που ήθελε ο προπονητής».

Πρόσθεσε ότι η ομάδα θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα:

«Θα έπρεπε ο ΠΑΣ να παίζει playoffs αφού δεν έχουμε μεγάλη διαφορά από τον Ατρόμητο Αθηνών. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει την ποιότητα, είτε παίζω εγώ, είτε όχι. Απλά εγώ θέλω να έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή, αλλά πάνω από όλα σεβόμαστε την ομάδα».

Σχολίασε και το κλίμα στα αποδυτήρια:

«Υπήρξε μεγάλος σεβασμός και βοήθεια μεταξύ των παικτών. Όλοι στηρίζαμε και στα δύσκολα ο ένας τον άλλο. Όλοι ήμασταν διπλά στον συμπαίκτη μας. Όμως και ο προπονητής έδωσε πολλά. Έδειξε ότι έχει μεγάλη εμπειρία και αυτό βοήθησε την ομάδα».

Πάντως ο Ιβοριανός άσος δεν ήταν αποκλειστικά αρνητικός αναφορικά με τον κόουτς του:

«Εκτίμησα κάποια πράγματα στον προπονητή. Μετά από μια ήττα (σ.σ το 1-4 του κυπέλλου από τον Αστέρα Τρίπολης) που ήρθαν οι οπαδοί στα αποδυτήρια πήρε αυτός την ευθύνη πάνω του. Βλέπω κι εγώ τον εαυτό μου, καθώς και γω τέτοιος άνθρωπος είμαι. Κι αυτό το αποδέχτηκαν και οι οπαδοί. Πάντως προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις ομάδες».

Για τον πρόεδρο, Γιώργο Χριστοβασίλη δήλωσε:

«Με στήριξε πάρα πολύ και ειδικά τις περιόδους που δεν έπαιζα ήταν δίπλα μου. Τον Δεκέμβριο παραλίγο να φύγω, αλλά ο πρόεδρος με έπεισε να μείνω και να μην μεταφέρω την εμπειρία μου σε μια ομάδα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για τις αναμνήσεις που θα κρατήσει από τον ΠΑΣ είπε:

«Ξεκίνησα αργά αλλά σταδιακά και εντυπωσιακά είχα μια μεγάλη πρόοδο! Έφτασα σε ένα σημείο που ο κόσμος δεν μπήκε καν στην διαδικασία να σκεφτεί αν θα βάλω γκολ. Θα ήθελα να ξεχάσω τους τρεις τελευταίους μήνες καθώς ήθελα να ήμουν περισσότερο χρήσιμος».

Αναφέρθηκε και στα άμεσά του σχέδια:

«Τώρα θα πάω στην Ακτή Ελεφαντοστού κι εκεί έχω μια οργάνωση που βοηθάει παιδιά που έχω προσβληθεί από τον ιό του AIDS. Είναι κρίμα για αυτά τα παιδιά που έχουν γεννηθεί έτσι και βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας. Θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος γιατί είναι ένα σημαντικό θέμα όταν υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν καν να φάνε».

Δεν παρέλειψε να συγκρίνει τον Αναστασιάδη με τον προκάτοχό του, Ντεμόλ:

«Ο προηγούμενος προπονητής έκανε πιο δυνατές προπονήσεις, πιο καλές για μένα. Όμως ο τωρινός προπονητής ήταν αυτός που είχε τα καλύτερα αποτελέσματα και αυτό μετράει».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved