Αποκαλύψεις από τον Μανταδάκη
SHARE

Αποκαλύψεις από τον Μανταδάκη

Για τα οικονομικά θέματα που «καίνε» τον ΟΦΗ μίλησε σε ραδιόφωνο του Ηρακλείου, ο Ντίνος Μανταδάκης.

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ, σε δηλώσεις του στον «Athletic Radio» μίλησε για τις προσφυγές, τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, αλλά και τα πράγματα που πρέπει να έχουν οι Κρητικοί για να είναι ανταγωνιστοί.

Συγκεκριμένα, ο Ντίνος Μανταδάκης μίλησε για:

Τις προσφυγές που «βαραίνουν» τον ΟΦΗ: «Μου έχει μείνει το όνομα. Είμαι ο δικηγόρος των προσφυγών. Ελπίζω να μην μου μείνει το όνομα. Και κάποια στιγμή να τελειώνουμε. Οι προσφυγές είναι μια εργασιακή διαφορά. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανένα εργαζόμενο που ζητάει τα λεφτά του.

Οι μεν εργαζόμενοι ζητάνε τα λεφτά τους οι δε εργοδότες κοιτάζουν να δουν πως θα ανταπεξέλθουν. Η αθλητική δικαιοσύνη έχει ένα μειονέκτημα. Ένα μειονέκτημα που είναι βαρύ για την μία πλευρά. Δηλαδή για τον εργοδότη. Ο οποίος εκτός από τα δεδουλευμένα των ποδοσφαιριστών, υποχρεούται να καταβάλει και κάποιες υπέρμετρες αποζημιώσεις. Με ένα θεσμικό πλαίσιο και ένα νόμο που είναι έξω από την λογική και την πραγματικότητα. Και μας υποχρεώνει για δεδουλευμένα 60-70 χιλ. ευρώ να αναγκαζόμαστε να καταβάλουμε 200 και 250 χιλ. ευρώ. Αυτό έχει να κάνει με διπλασιασμούς που προβλέπονται σε κάποια συμβόλαια.

Όταν ένα συμβόλαιο λήγει μια μεταγραφική περίοδο πριν την κανονική λήξη του συμβολαίου του παίκτη, τότε επιδικάζεται ότι υπόλοιπο προβλέπεται στον παίκτη και ανάλογα με πόσες μεταγραφικές περιόδους έχουμε μέχρι την λήξη του συμβολαίου το ποσό αυτό διπλασιάζεται και διαιρείται ανάλογα με τις μεταγραφικές περιόδους, που έχει μέχρι τη λήξη του. Στην περίπτωση του Ρόβα το ποσό που έκανε να παίρνει μέχρι το καλοκαίρι διπλασιάστηκε και διαιρέθηκε δια ένα, που είναι η μεταγραφική περίοδος. Αν είχε συμβόλαιο μεγαλύτερης διάρκειας θα του επιδικάζονταν λιγότερα χρήματα.

Υπάρχει ευθύνη και από τις ΠΑΕ που υπέγραψαν το νόμο αυτό. Στην Ευρώπη για παράδειγμα στην Ιταλία, δίνονται δυο μήνες περιθώριο στην ομάδα να καλύψει τον παίκτη που έχει κάνει προσφυγή. Στην Ελλάδα από την επόμενη κιόλας μέρα της προσφυγής έχει πάρει ο παίκτης 250 χιλ. ευρώ επειδή έτσι λέει ο νόμος, χωρίς να μπορεί να τον ανατρέψει κανείς.

Αν το θέμα πήγαινε στα πολιτικά δικαστήρια θα προσαρμοζόταν διαφορετικά γιατί θα έμπαινε η διάταξη πλουτισμού. Όπως και το άλλο θέμα, ένας παίκτης να πληρώνεται από δυο ομάδες την ίδια χρονική στιγμή. Σε αυτά δεν υπάρχει λογική και κάτι πρέπει να αλλάξει. Η ευθύνη πράγματι ανήκει στον εργοδότη. Αλλά πείτε μου υπάρχει σήμερα εργοδότης με τόσο εργατικό δυναμικό που να μην χρωστάει; Δεν μπορώ να κατηγορήσω ένα ποδοσφαιρικό που ζητάει τα λεφτά του. Αν δεν κάνει την προσφυγή και σε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο χάνει το δικαίωμα να το κάνει. Δεν μπορώ να τους κατηγορήσω όμως δεν μπορώ να δικαιολογήσω και αυτούς που ζητάνε παραπάνω χρήματα και μάλιστα αμέσως. Και μάλιστα κρατούν μια στάση σκληρή απέναντι στην ομάδα. Μπράβο στον Ρόβα που αποφάσισε να μειώσει τις απαιτήσεις του κατά 100 χιλιάδες ευρώ. Άλλοι δεν το κάνουν».

Τους παίκτες που απαιτούν περισσότερα από τα δεδουλευμένα τους: «Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ζητούν παραπάνω από τα δεδουλευμένα. Αν εξαιρέσετε 3-4 περιπτώσεις, όπως οι Κιάσσος, Κατσικογιάννης, Μπερτίν και Μπαρτζώκας, οι άλλοι ζητούν παραπάνω ποσά. Ζητούν να εκτελεστεί η απόφαση που έχουν στα χέρια τους. Έχουμε ασκήσει εφέσεις, αλλά είναι όλα προδιαγεγραμμένα στο πλαίσιο του νόμου. Αν έχουμε περικόψει κάποιες απαιτήσεις στο παρελθόν είναι επειδή καταφέραμε να αποδείξουμε κάποια πράγματα. Κατά κανόνα οι παίκτες σε ότι ζητάνε δικαιώνονται.

Είναι τα χέρια μας δεμένα. Σε μία σύσκεψη που έγινε στην ΕΠΟ, που ήταν αρκετοί παράγοντες και πρόεδροι συλλόγων της Super League, έθεσα το θέμα να αλλάξει αυτό το πλαίσιο . Να φέρουμε τον ΠΑΣΠ σε μία συνάντηση για να αλλάξει το νομικό πλαίσιο, ώστε να μπορέσουμε να ταχτοποιήσουμε όλοι τις οφειλές μας. Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί. Αν δεν δεχθεί ο ΠΣΑΠ πρέπει να γίνει μια δυναμική παρέμβαση από πλευράς ΕΠΟ. Αλλιώς να δίδεται στις ομάδες ένα δίμηνο περιθώριο να τακτοποιήσουν την προσφυγή που κάνει ο ποδοσφαιριστής».

Τη στάση του Ρόβα: «Ο ποδοσφαιριστής μου είπε ότι δέχθηκε μια σειρά τηλεφωνημάτων από μέλη της σημερινής διοίκησης του ΟΦΗ. Μου έδειξε ότι θέλει να βοηθήσει. Μου είπε ότι δεν θέλει να κάνω κακό στον ΟΦΗ και το έδειξε. Κατέβασε τις απαιτήσεις του κατά 100 χιλ. ευρώ. Είχαμε κάνει έφεση για την απόφαση που είχε στα χέρια του για να του καταβληθούν 258 χιλ. ευρώ. Είχαμε κάνει επαφές και με τον ίδιο και με τον δικηγόρο του.

Κάναμε ένα συμφωνητικό και το δέχθηκε ο παίκτης. Και εμείς παραιτηθήκαμε από την έφεση. Όταν ένας παίκτης δικαιώνεται σε πρώτο βαθμό στην προσφυγή, μένει και ελεύθερος πρωτοδίκως. Μπορεί να υπογράψει δελτίο, αλλά δεν μπορεί να αγωνιστεί μέχρι να τελεσιδικήσει η μεταξύ μας εκκρεμότητα. Παρ’ όλα αυτά θα έμενε ελεύθερος σε μια εβδομάδα περίπου, ανεξάρτητα από την δική μας στάση. Θεωρώ ότι ήταν επιτυχία αυτή η συμφωνία. Ένας επωφελής συμβιβασμός για την ΠΑΕ ΟΦΗ».

Τι άλλαξε στην υπόθεση του Ρόβα: «Ήταν μία συνισταμένη πολλών παραγόντων. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ που τον πήραν τηλέφωνο και του μίλησαν. Ο δικηγόρος του ο κ. Λίβας που δεν του απαγόρευσε να μιλήσει με την πλευρά του ΟΦΗ. Η ίδια η μεταστροφή του ποδοσφαιριστή γιατί δεν θα αισθανόταν καλά ηθικά. Ήταν μια συνισταμένη όλων αυτών. Ο Ρόβας μου είπε επί λέξει ότι δεν θέλει τις κατάρες όλων των ανθρώπων της Κρήτης απάνω του. Είναι κάτι που ήταν στο χέρι του Ρόβα. Εύχομαι και το ζητάω και σε άλλους ποδοσφαιριστές και στους δικηγόρους τους να βάλουν νερό στο κρασί τους και να βοηθήσουν την κατάσταση. Με τον καθένα που χρωστάμε χρήματα γίνονται συζητήσεις. Πρέπει να ταχτοποιηθούν για να μην υπάρχει πρόβλημα στην αδειοδότηση. Αυτό είναι το κύριο μέλημα μας. Για παράδειγμα πρέπει να γίνουν συμφωνητικά όπως κάναμε με το Ρόβα. Η υπόθεση Ρόβα δεν βαρύνει την αδειοδότηση. Πρέπει και στις άλλες υποθέσεις να γίνει κάτι ανάλογο».

Τις προσφυγές στην FIFA που απειλούν τον ΟΦΗ: «Υπάρχουν οι υποθέσεις του  Γκέρμπερ και του Μάουρερ. Παλιές υποθέσεις τις οποίες τρενάραμε. Αυτoί οι ποδοσφαιριστές μπορούν να κάνουν αυτό με Σουλεάπ αν τις καθυστερήσουμε. Αυτές οι υποθέσεις κατά ένα μέρος μπορούν να επηρεάσουν την αδειοδότηση. Αυτό θα γίνει μόνο αν η ΦΙΦΑ στείλει έγγραφο και ενημερώσει την ΕΠΟ, ότι υπάρχει πρόβλημα».

Το θέμα της αδειοδότησης: «Η εισήγηση που έχει γίνει στην ΕΠΟ έχει ως εξής. Η αδειοδότηση μπορεί να διαφοροποιηθεί. Θα είναι τα κριτήρια τα ίδια προς αυτούς που θα παίξουν στην Ευρώπη. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες που δεν αγωνίζονται στην Ευρώπη, σε περίπτωση που δεν πληρούν τα κριτήρια δεν θα υπάρχει η ποινή του υποβιβασμού, ή της αφαίρεσης βαθμών σε πρώτη φάση αλλά οικονομική, δηλαδή κάποιο πρόστιμο και απαγόρευση μεταγραφών μέχρι να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες της. Είναι πρόταση της Super League στην ΕΠΟ, η οποία θεωρώ πως έχει τύχη να γίνει δεκτή. Θεωρώ ότι η ΕΠΟ θα το δει με ευαισθησία. Η UEFA έχει δώσει τα κριτήρια, αλλά την ενδιαφέρουν πρωτίστως οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Για τις υπόλοιπες δίνει το δικαίωμα στην ΕΠΟ να το χειριστεί ανάλογα».

Τις εξελίξεις στην ΠΑΕ: «Θα ήθελα να πω κάτι σαν φίλαθλος. Θέλω να ξέρει ο κόσμος πως τρία είναι τα πράγματα που πρέπει να έχει μία ομάδα. Πρέπει να υπάρχει οικονομική ενίσχυση, αγωνιστική ετοιμότητα και ενότητα. Η ενότητα ήταν αυτή που μας έκανε να πάρουμε τις σημαντικές αποφάσεις στον περσινό μας αγώνα μέσα και έξω από τα γήπεδα. Ο ΟΦΗ δεν έδειξε διάσπαση και σαν παράκληση θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή σαν Ντίνος θεωρώ πως υπάρχει μια ιστορία που συνεχίζεται. Είμαι ο τελευταίος που θα κρίνω κάποιους που έβαλαν την υπογραφή τους για να πάρει αυτή η ομάδα αδειοδότηση. Θέλω να παρακαλέσω επειδή η ομάδα δεν έχει βγει ακόμα από το αδιέξοδο να είναι όλοι ενωμένοι για το καλό του ΟΦΗ».

Παναθηναϊκός: Επισκέφθηκαν τη Θύρα 13 Χανίων Κολοβέτσιος και Θεοχάρης (photos)
Παναθηναϊκός: Επισκέφθηκαν τη Θύρα 13 Χανίων Κολοβέτσιος και Θεοχάρης (photos)
Ολυμπιακός: Έτσι πέρασε από τη Βαρκελώνη με... οδοστρωτήρα Μιλουτίνοφ! (video)
Ολυμπιακός: Έτσι πέρασε από τη Βαρκελώνη με... οδοστρωτήρα Μιλουτίνοφ! (video)
Basketball Champions League: Αυτή είναι η βαθμολογία μετά τα ματς Προμηθέα και ΠΑΟΚ
Basketball Champions League: Αυτή είναι η βαθμολογία μετά τα ματς Προμηθέα και ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός: Ρεκόρ καριέρας κι από τον Μπόγρη
Ολυμπιακός: Ρεκόρ καριέρας κι από τον Μπόγρη

 • Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
 • COSMOTE SPORT 9HD
  01:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • UEFA Champions League Magazine 2018-19 E15
  01:50Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Βόλφσμπουργκ - Στουτγκάρδη
  02:20Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • WRC 2018
  02:45Ανασκόπηση της σεζόν.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  03:1510η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Λαύριο Aegean Cargo
  03:30Betshop Basket League 2018-19. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  04:00Σέρρες. 3ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Γκλάντμπαχ - Νυρεμβέργη
  04:15Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Μπαρτσελόνα
  05:30Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Βόλεϊ: United Volley Φρανκφούρτης - Χάλκμπανκ
  05:45CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • WRC 2018
  05:55Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α. - Πανιώνιος ΓΣΣ
  06:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  07:10Atlanta Folds of Honor Quik Trip 500. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Pick n' Roll
  07:45Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E12
  08:20Αθλητική εκπομπή.
 • Ποδόσφαιρο: Χέρτα Βερολίνου - Άουγκσμπουργκ
  08:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Τένις: Davis Cup 2018 by BNP Paribas
  09:05Γαλλία-Κροατία, Τελικός. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μπρούκλιν Νετς - Λ. Α. Λέικερς
  09:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Χάντμπολ: Φούξε Βερολίνου - Ράιν Νέκαρ
  10:20Γερμανικό Κύπελλο 2018-19. Προημιτελικός. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  11:00Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Βόλεϊ: United Volley Φρανκφούρτης - Χάλκμπανκ
  12:05CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • NBA Daily
  12:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Pick n' Roll
  13:00Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Ποδόσφαιρο: Κισσαμικός - Παναθηναϊκός (Ζ)
  13:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Τένις: Σιμόνα Χάλεπ - Κίκι Μπέρτενς
  14:35WTA 2018. Τελικός. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Γιούτα Τζαζ
  14:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: Φορτούνα Ντίσελντορφ - Ντόρτμουντ
  15:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Θύελλα Καμαρίου - Ατρόμητος Αθηνών (Ζ)
  15:15Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  15:30Μαρκόπουλο.
 • WRC 2018
  15:55SS18 Bosenberg Power Stage, Γερμανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E10
  17:00Αφιέρωμα.
 • NBA Daily
  17:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Ποδόσφαιρο: Απόλλων Πόντου - ΑΕΛ (Ζ)
  17:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Μελισσίδης.
 • WRC 2018
  17:45Γερμανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E11
  18:00Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E675
  18:30Στιγμιότυπα.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Gran Premio Octo di San Marino e Della Riviera di Rimin).
 • NBA Daily
  19:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  20:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Gran Premio Movistar de Aragon).
 • Μπάσκετ: Μπρούκλιν Νετς - Λ. Α. Λέικερς
  20:05NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Υδάτινα Σπορ: Ο Κόσμος της Ιστιοπλοΐας 2018 E11
  20:15Η ιστιοπλοΐα είναι ένα πολύ ξεχωριστό άθλημα. Η εκπομπή παρουσιάζει την καρδιά της ιστιοπλοΐας, από την κομψότητα και το πρεστίζ των εκπληκτικών γιοτ μέχρι την αντοχή που χρειάζεται στους αγώνες και τον σκληρό κόσμο των αγώνων dinghy και του kite surfing.
 • Αφιέρωμα: UFC The Ultimate Fighter E2805
  21:00Παρακολουθήστε τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού TUF μέχρι και τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Rafael Dos Anjos και τον Kamaru Usman.
 • WRC 2018
  21:05Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  21:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies