«Κύριε πρόεδρε, πάρτε θέση»!
SHARE

«Κύριε πρόεδρε, πάρτε θέση»!

Προ των ευθυνών του θέτει με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Τάσος Μπατζιάκας, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, τον οποίο καλεί να πάρει θέση και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση του Αυτοδιοίκητου.

Παράλληλα, ο κ. Μπατζιάκας αναρωτιέται γιατί «η Ομοσπονδία δεν προέβη σε καμία δήλωση καταδίκης της εμπλοκής της Πολιτείας στο χώρο του Ποδοσφαίρου, με την έκ-δοση μιας απόφασης, που έχει χαρακτηριστεί  τόσο από πολιτειακούς όσο και από αθλητικούς παράγοντες, αλλά και από το σύνολο του έντυπου και ηλε-κτρονικού αθλητικού τύπου, ως προειλημμένη, πολιτική, νομικά απαράδεκτη και ουσιαστικά αβάσιμη».

Η επιστολή της ΕΠΣ Θεσσαλίας αναφέρει τα εξής:

Αριθ.Πρωτ. 394                                                                      Βόλος 26/8/2011

Προς

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

κ. Πιλάβιο Σοφοκλή

Πάρκο Γουδή

Α θ ή ν α

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά από αγώνες ετών, που οι συνέπειές τους ταλαιπωρούν ακόμη και σήμερα το σύνολο των τοπικών ποδοσφαιρικών ενώσεων της χώρας, που έφθασαν στο χείλος της κατάρρευσης, λόγω της διακοπής των επιχορηγήσε-ων από μέρους της Πολιτείας, καταφέραμε να κατακτήσουμε αυτό που αποτε-λεί θεσμό στην ποδοσφαιρικά προηγμένη Ευρώπη και δεν είναι άλλο από το Αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου.

Όμως μέσα σε ένα καλοκαίρι, ό,τι αποκτήθηκε με κόπο, κινδυνεύει να απολεσθεί, λόγω των γενικότερων χειρισμών των φορέων του ποδοσφαίρου - και ειδικότερα της Ομοσπονδίας μας - οι οποίοι κατά την διάρκεια της κρίσης, δεν ήταν οι ενδεδειγμένοι. Αποκορύφωμα και τρανή απόδειξη της διάρρηξης του Αυτοδιοίκητου, ήταν η επαναφορά από την λήθη, της Επιτροπής Επαγ-γελματικού Αθλητισμού, οι αποφάσεις της οποίας στο παρελθόν είχαν στιγμα-τισθεί τόσο από την Ομοσπονδία, όσο και από το σύνολο της Αθλητικής Κοι-νότητας και ως εκ τούτου είχαν ορθώς αγνοηθεί. Η εν λόγω Επιτροπή, τα πα-ραιτηθέντα μέλη της οποίας αντικαταστάθηκαν με απόφαση της Πολιτείας, έξι (6) μόλις ημέρες προτού ασχοληθεί με τους φακέλους των ομάδων, με μια απόφαση νομικά και ουσιαστικά απαράδεκτη, οδηγεί σε πλήρη αφανισμό την ιστορική ομάδα της πόλης του Βόλου, που κατά κοινή ομολογία, κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο προσέφερε όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα, προήγαγε το φίλαθλο πνεύμα και με την παρουσία της στην Ευρώπη, που «βίαια» διακόπηκε, προσέφερε βαθμούς στην Εθνική Βαθμολογία. Επί προ-σθέτου σε περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και έντονων κοινωνικών συγκρούσεων, η απόφαση της Ε.Ε.Α. προκάλεσε εκτεταμένη κοινωνική ανα-ταραχή και ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία τόσο στην ομάδα, όσο και στην πόλη του Βόλου.

Παρόλα αυτά και παρά τις συνεχείς διακηρύξεις σας, ότι εμμένετε στην  διατήρηση του Αυτοδιοίκητου, η Ομοσπονδία δεν προέβη σε καμία δήλωση καταδίκης της εμπλοκής της Πολιτείας στο χώρο του Ποδοσφαίρου, με την έκ-δοση μιας απόφασης, που έχει χαρακτηριστεί  τόσο από πολιτειακούς όσο και από αθλητικούς παράγοντες, αλλά και από το σύνολο του έντυπου και ηλε-κτρονικού αθλητικού τύπου, ως προειλημμένη, πολιτική, νομικά απαράδεκτη και ουσιαστικά αβάσιμη, παρόλο που γνωρίζετε ότι η ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ, έχει αδειοδοτηθεί τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Κύριε Πρόεδρε, με πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, σας παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες για την άμεση απεμπλοκή του Κράτους από το Ποδόσφαιρο και την διασφάλιση του Αυτοδιοίκητου, που με τόσο μεγάλο κόπο κατακτήσαμε.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αναστάσιος Μπατζιάκας».

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Προκριματικά Euro 2020: Τραυματίστηκε ο Ρονάλντο, ανησυχία στη Γιουβέντους (video+photos)
Προκριματικά Euro 2020: Τραυματίστηκε ο Ρονάλντο, ανησυχία στη Γιουβέντους (video+photos)
Παναθηναϊκός: Επιστροφή με απουσίες
Παναθηναϊκός: Επιστροφή με απουσίες
Προκριματικά Euro 2020: Μοιρασιά στην Πορτογαλία, εύκολα τα άλλα φαβορί (videos)
Προκριματικά Euro 2020: Μοιρασιά στην Πορτογαλία, εύκολα τα άλλα φαβορί (videos)
Εύκολα η Νταρουσάφακα
Εύκολα η Νταρουσάφακα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies