ΑΕΚ: Μεταγραφικός… οργασμός (photos+videos)

ΑΕΚ: Μεταγραφικός… οργασμός (photos+videos)

Αρκετά είναι τα ονόματα που απασχολούν τη μεταγραφική καθημερινότητα της ΑΕΚ η οποία αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά ενόψει της ανόδου της στη Superleague.

Η ήττα της ΑΕΚ με 2-1 από τον Ηρακλή για την 1η αγωνιστική των play-off ανόδου στη Superleague, έφερε μεγάλο προβληματισμό στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Η άνοδος δύσκολα θα χαθεί καθώς θα πρέπει η Ένωση να κάνει πολλές και συνεχόμενες «αυτοκτονίες», ωστόσο το πρώτο καμπανάκι χτύπησε για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στόχος του «δικεφάλου» δεν είναι να προβιβαστεί και να διεκδικήσει απλά την έξοδό της στην Ευρώπη, αλλά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και εφόσον αυτό καταστεί δυνατό, να διεκδικήσει και τον τίτλο.

Για να συμβεί αυτό όμως, θα χρειαστεί σημαντική ενίσχυση σε όλες τις γραμμές για το σύνολο του Τραϊανού Δέλλα. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα μεταγραφικά για τους «κιτρινόμαυρους» και το Onsports σας παρουσιάζει όλες τις περιπτώσεις που έχουν απασχολήσει.

Το… αγκάθι του «άσου»

Η προηγούμενη σεζόν, βρήκε την ΑΕΚ με τους Ηλία Βούρα και Φώτη Καραγκιολίδη ως τους δύο επικρατέστερους τερματοφύλακες. Φέτος, σε αυτούς προστέθηκε και ο Γιάννης Ανέστης από τον Πανιώνιο.

Κανείς από τους τρεις όμως, δεν κατάφερε να φέρει ηρεμία κάτω από τα γκολπόστ καθώς υπήρξαν κάποια λάθη. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η Ένωση να κινηθεί σημαντικά στη μεταγραφική αγορά για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα που θα θεωρείται βασικός.

Αρκετό καιρό τώρα έχει ακουστεί το όνομα του Πολωνού, Πρέμισλαβ Τίτον. Ο γκολκίπερ της Έλτσε είναι από τους βασικούς τερματοφύλακες της ομάδας και έχει εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις καθώς είχε βρεθεί και στο Euro 2012 αποκρούοντας μάλιστα το πέναλτι του Γιώργου Καρακγούνη στην πρεμιέρα με την Ελλάδα.

Przemyslaw Tyton poland

Η Έλτσε είναι κοντά στην παραμονή της στην κατηγορία και αυτό ίσως να είναι αρνητικός παράγοντας στην προσπάθεια της ΑΕΚ να τον κάνει δικό της.

Εκτός του Πολωνού όμως, υπάρχουν ακόμα δύο επιλογές από την Ολλανδία. Ο λόγος για τον Εστεμπάν Αλβαράδο της Άλκμααρ και τον Έρβιν Μούλντερ της Φέγενορντ. Από τους δύο αυτούς, περισσότερους πόντους έχει κερδίσει ο τελευταίος που μάλιστα επιβεβαιώθηκε από τον μάνατζερ του πως υπάρχει ενδιαφέρον από την Ένωση.

doelman-mulder-medio-2015-bij-feyenoord

Το θετικό στην περίπτωσή του, αφορά το γεγονός πως στο τέλος της σεζόν μένει ελεύθερος και έτσι η ΑΕΚ το μόνο που θα χρειαστεί, είναι μία καλή πρόταση στους προσωπικούς του όρους για να τον πείσει να φορέσει τα κιτρινόμαυρα.

Εγχώριες και ξένες επιλογές για την άμυνα

Ακόμα πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά τη γραμμή της άμυνας. Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ΑΕΚ, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που έχουν πείσει ότι αξίζουν μία θέση και στην ομάδα της νέας σεζόν.

Από τις σίγουρες επιλογές φαίνονται να είναι οι Μιχάλης Μπακάκης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Άνταμ Τζανετόπουλος και Δημήτρης Κολοβέτσιος. Από εκεί και πέρα, πάντα υπάρχει το περιθώριο για την ενίσχυση.

Από χθες, ήταν γνωστό πως η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Κυριάκου Ανδρεόπουλου από την Κέρκυρα. Η Ένωση ποντάρει πολλά στην εγχώρια αγορά και θέλει να ενισχυθεί με νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν δείξει ότι μπορούν να εξελιχθούν σε πρωτοκλασάτους παίκτες για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

1199066

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα άκρα της άμυνας, όσο και στο κέντρο και το γεγονός ότι μπορεί να φέρε λύσεις σε δύο διαφορετικές θέσεις, είναι αρκετό για να του δίνει αρκετά πλεονεκτήματα.

Από εκεί και πέρα, τελευταίο όνομα στο ρεπορτάζ της ομάδας είναι αυτό του αμυντικού της Λανς, Λουντοβίκ Μπαάλ. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής θα μείνει χωρίς ομάδα στο τέλος της σεζόν, καθώς ο διαφαινόμενος υποβιβασμός της Λανς, τον αφήνει ταυτόχρονα ελεύθερο να συνεχίσει όπου θέλει την καριέρα του.

maxresdefault

Αναζητώντας την εμπειρία

Αν υπάρχει μία γραμμή στην ΑΕΚ που μοιάζει πλήρης, τότε αυτή είναι του κέντρου. Ως αμυντικά χαφ οι Γιάκομπ Γιόχανσον, Δημήτρης Ανάκογλου και Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο είναι αρκετοί, ενώ σε αυτούς θα προστεθεί και ο Αντρέ Σιμόες.

Boško Janković

Οπότε οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν επιλογές για ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν πιο μπροστά από αυτούς. Έχοντας τον Πέτρο Μάνταλο που προορίζεται για ηγέτης, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, έχει γίνει ήδη πρόταση ύψους 600.000 ευρώ στον ποδοσφαιριστή της Βερόνα, Μπόσκο Γιάνκοβιτς που μένει ελεύθερος στο τέλος της φετινής σεζόν.

Για το… κανονικό φορ

Η φετινή σεζόν βρήκε την ΑΕΚ να πορεύεται με τον Χρήστο Αραβίδη ως φορ περιοχής. Ο Έλληνας επιθετικός ωστόσο, έχει ως φυσική θέση τα πλάγια της επίθεσης. Μπορεί να ήταν άκρως αποτελεσματικός φέτος και να σκοράρει ακατάπαυστα, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν ένα βαρύ φορ που θα… βάλει τις αντίπαλες άμυνες μέσα στα δίχτυα.

Από τα ονόματα που έχουν ξεχωρίσει οι άνθρωποι της Ένωσης είναι αυτό του επιθετικού της Λέγκια Βαρσοβίας, Ορλάντο Σα. Ο Πορτογάλος στράικερ έχει επανέλθει στην «κιτρινόμαυρη» επικαιρότητα και φαίνεται πως απασχολεί «ζεστά» την Ένωση. Ειδικότερα από τη στιγμή που ο Κρισλάν… χάνεται και οδεύει προς Κορίνθιανς, στον «δικέφαλο» δεν αποκλείεται να δώσουν περισσότερο βάρος στην περίπτωση του φορ της Λέγκια Βαρσοβίας.

Orlando-Sa2

Στην Πολωνία τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα είναι καθημερινά, με τον Ορλάντο Σα να παρουσιάζεται ως ο Νο1 στόχος της ΑΕΚ. Ωστόσο, οι Πολωνοί αναφέρουν και κάτι ακόμα. Ότι η Λέγκια δεν είναι διατεθειμένη να… χαρίσει τον Πορτογάλο επιθετικό. Έτσι, όπως υποστηρίζουν έχουν αρχίσει τα… παζάρια με τους «κιτρινόμαυρους». Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως η ρήτρα που υπάρχει για τον Σα είναι 3 εκατ. ευρώ, όμως, η Λέγκια μπορεί να δεχθεί να τον παραχωρήσει ακόμα και με 1 εκατ. ευρώ! Υποστηρίζουν, ωστόσο, πως η ΑΕΚ δεν δίνει περισσότερα από 500.000 ευρώ και έτσι οι εξελίξεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

ΑΕΚ: Μεταγραφικός… οργασμός (photos+videos)



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των ηρώων που «άλωσαν» την Πόλη (vids+pics)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των ηρώων που «άλωσαν» την Πόλη (vids+pics)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved