Ντα Κόστα: «Ποια είναι η ΑΕΚ;»

Ντα Κόστα: «Ποια είναι η ΑΕΚ;»

Ο Φελίπε Ντα Κόστα όταν ρωτήθηκε για την ΑΕΚ που βρίσκεται στον όμιλο με την Παναχαϊκή υποστήριξε πως η Ένωση δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος.

Ο αστέρας της Παναχαϊκής αναφέρθηκε σε όλα για τη νέα σεζόν που έρχεται και αρνήθηκε να δώσει τον χαρακτήρα του φαβορί στην ΑΕΚ για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Sport FM Πάτρας:

-Φελίπε, τελικά η ήττα από τον Ολυμπιακό έχει αφήσει πικρή γεύση στην Παναχαϊκή;

Βέβαια! Όσοι είδαν το ματς κατάλαβαν πως η Παναχαϊκή κοίταξε κατάματα τον Ολυμπιακό και θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και τη νίκη. Δεν φοβηθήκαμε σε καμία περίπτωση και αυτό φάνηκε και από το σημείο στο ότι δεν είχαμε… παρκάρει λεωφορείο έξω από την εστία του Ολυμπιακού. Παίξαμε αυτό που μπορούμε και σύμφωνα με τις οδηγίες που μας είχε δώσει ο προπονητής μας. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και με τα δοκάρια και με τις φάσεις και σίγουρα ήταν άδικη η ήττα, η οποία μας αφήνει μεγάλη πικρία.

-Φάση που συζητήθηκε περισσότερο, ήταν το αυτογκόλ του Κάργα, που μάλιστα, δέχτηκε μεγάλη κριτική γι’ αυτό.

Θέλω να πω σε αυτούς που λένε πως ο Κάργας ήταν στημένος ή κάτι τέτοια, σίγουρα δεν έχουν παίξει ποτέ τους επαγγελματικό ποδόσφαιρο! Εάν παρατηρήσετε την φάση προσεκτικά, η μπάλα αρχίζει και παίρνει ύψος, ο Κάργας ήθελε να διώξει κανονικά, ωστόσο, λίγο η απειρία, λίγο το μη… καθαρό μυαλό εκείνη την στιγμή το λάθος έγινε. Εμείς είμαστε άντρες και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ο Κάργας στο τέλος του αγώνα ήταν πολύ στεναχωρημένος, όλοι τον αγκαλιάσαμε και του είπαμε δεν πειράζει.

-Η ομάδα στο κύπελλο και στα φιλικά με ομάδες από την Σουπερ Λιγκ, έχει δείξει ένα εξαιρετικό πρόσωπο… Έχει αυξήσει τις προσδοκίες στον κόσμο, υπάρχει το άγχος και η πίεση αυτό να φανεί και στο πρωτάθλημα;

Όχι καθόλου! Ξέρουμε τον στόχο μας. Ο κόουτς μας έχει πει θα κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και τους 3 βαθμούς μετά τους επόμενους. Δεν θα κοιτάμε τα ματς που έρχονται… και κακά τα ψέματα πίεση, ουσιαστική, δεν υπάρχει όταν παίζεις το πολύ μπροστά από 400 άτομα.

Πιστεύω όμως, πως αν συνεχίσουμε αυτές τις εμφανίσεις θα κάνουμε ένα κομμάτι του κόσμου να επιστρέψει και να παίζουμε σ’ ένα γήπεδο με πολλούς θεατές, όπως και με τον Ολυμπιακό. Αποτελεί στόχο μας να φέρουμε τους φιλάθλους στο γήπεδο γιατί η Πάτρα είναι μια μεγάλη πόλη και η Παναχαϊκή μια πολύ ιστορική ομάδα που έχει πολλούς οπαδούς.

-Φελίπε, η ομάδα φέτος έχει άλλα δεδομένα, δεν πήρε άδεια, και στην ουσία δεν έμειναν πολλοί από πέρσι. Σ’ εσένα τι έπαιξε ρόλο και έμεινες;

Κατ’ αρχήν είχα συμβόλαιο. Μόλις τελείωσε ο σεζόν και πριν φύγουμε τόσο εγώ όσο κι άλλοι παίκτες, συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο σ’ ένα εστιατόριο και μας ζήτησε να μείνουμε. Στην πορεία κάποιοι δεν τήρησαν τον λόγο τους και έκαναν προσφυγή, αντίθετα εγώ από την στιγμή που έδωσα τον λόγο μου περίμενα, και πιστεύω πως το αναγνώρισε και ο πρόεδρος, γιατί θα μπορούσα και εγώ να κάνω προσφυγή και γι’ αυτό με τίμησε με το περιβραχιόνιο.

Για μένα είναι μεγάλη τιμή να είμαι αρχηγός σε μια ομάδα όπως είναι η Παναχαϊκή και δεν το λέω για να… «γλύψω», λέω απλά την αλήθεια.

Θέλω να δείξω ποιος είναι ο Ντα Κόστα γιατί ήρθα στην ομάδα τον Γενάρη και δεν κατάφερα να παίξω το ποδόσφαιρο που ξέρω, λόγω και του τραυματισμού που είχα.

-Ποια θεωρείς πως είναι τα φετινά… όπλα της ομάδας;

Όπλα μας είναι η ομαδικότητα, το γεγονός πως λειτουργούμε σαν ομάδα και όχι ατομικά, αυτό πιστεύω είναι το δυνατό σημείο μας. Ποδόσφαιρο ξέρουμε, είδατε και στο ματς με τον Ολυμπιακό βάζουμε την μπάλα κάτω και γενικά υπάρχει αυτός ο συνδυασμός του ταλέντου και της εμπειρίας.

-Ποια είναι η υπόσχεση που δίνεις;

Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις… αν δεν τις υλοποιώ! Αυτό που θέλω να πω, είναι να μας βοηθήσει ο κόσμος, να έχουμε την στήριξή του και να έχουμε μια δυνατή έδρα. Αν δούμε ποιες ομάδες είναι ψηλά στην βαθμολογία είναι αυτές που έχουν γεμάτο γήπεδο. Πιστεύω θα είχαμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

-Ποιες ομάδες θεωρείς δυνατές και τι λέει για σας η συμμετοχή της ΑΕΚ στην κατηγορία, που είναι το μεγάλο φαβορί, την φοβάστε;

Και; Ποια είναι η ΑΕΚ; Παίζει και αυτή στην Football League όπως εμείς, όπως οι υπόλοιπες ομάδες, δεν είναι η ΑΕΚ του παρελθόντος και δεν πρέπει να την φοβόμαστε. Θα παίξουμε 11 εναντίον 11, μπορεί να έχει μπάτζετ δέκα φορές πιο πάνω από το δικό μας, όμως, το ίδιο είχε και ο Ολυμπιακός που παίξαμε και είδατε ποιος άξιζε να πάρει τη νίκη στο παιχνίδι κυπέλλου.

Τέλος πιστεύω πως εκτός από την ΑΕΚ, καλή ομάδα έχουν ο Απόλλων Σμ. και τα Χανιά.

-Πολλοί νεαροί παίκτες μπορεί να σκέφτονται πως φέτος πρέπει να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ίσως και για να διεκδικήσουν μια μεταγραφή…

Για άλλους δεν ξέρω αλλά για την δική μου ομάδα δεν θέλω να σκεφτώ πως κάποιος μπορεί να σκέφτεται να κάνει μεταγραφή στην ΑΕΚ. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της, γιατί αν έχεις στο μυαλό σου να κάνεις μεταγραφή… τότε χάθηκες!



Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved