«Με το μυαλό στην σωτηρία»
Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Γιούργκεν Μάχο μίλησε σε μέσα της πατρίδας του για τον Πανιώνιο και την απόφαση του να επιστρέψει στην Ελλάδα.
«Όταν μία ομάδα βρίσκεται τόσο καιρό χαμηλά, πρέπει να ανησυχεί. Κάναμε σε κάθε αγώνα τα ίδια λάθη. Όμως τα πράγματα πάνε όλο και καλύτερα και ανεβαίνουμε στη βαθμολογία. Κανείς δεν θέλει να δει την ομάδα να υποβιβαστεί. Κάθε παιχνίδι είναι πλέον τελικός για μας», δήλωσε στην ιστοσελίδα sport10.at.
«Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Θέλουμε απεγνωσμένα βαθμούς σε κάθε αγώνα. Θα ήταν λάθος να σκεφτούμε πρόκριση στα play-offs. Μία ματιά στη βαθμολογία λέει πολλά. Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όλες οι άλλες ομάδες είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο. Κάθε εβδομάδα γίνονται εκπλήξεις».
«Το καλοκαίρι πάρθηκαν αποφάσεις που δεν έκαναν καλό στην ομάδα. Οι τρεις αλλαγές προπονητών τα λένε όλα. Ο νέος τεχνικός, ο Τάκης Λεμονής, είναι ένας καλός και έμπειρος άνθρωπος».
Όσο για εκείνον: «Προσωπικά αισθάνομαι καλά κι έχω εξελιχθεί. Είμαι ήρεμος και προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα. Το καλό είναι πως σε αυτή την κατάσταση που είμαστε έχω πολλή δουλειά στο τέρμα. Όμως κάποιες φορές θα προτιμούσα να είχα λιγότερη δουλειά».
«Ο πρώτος λόγος είναι πως έχω φτιάξει καλό όνομα στην Ελλάδα από τη θητεία μου στην ΑΕΚ. Με σέβονται στη χώρα. Ο δεύτερος λόγος είναι πως ήθελα να αγωνίζομαι και να παραμείνω στην εθνική ομάδα. Υπήρχαν κάποιες προτάσεις από τη Γερμανία, αλλά μου είχαν πει ότι θα είμαι αναπληρωματικός. Στον Πανιώνιο είχα καλές πιθανότητες για να είμαι βασικός τερματοφύλακας», απάντησε στην ερώτηση γιατί επέστρεψε στην χώρα μας.
Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Αυστρία: «Φυσικά και θέλω να επιστρέψω κάποια στιγμή στην Αυστρία. Είμαι 33 ετών και στα 21 μου έπαιξα στο εξωτερικό. Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να επιστρέψω. Όμως φέτος θέλω να αφοσιωθώ στην προσπάθεια του Πανιωνίου να σωθεί».