Ερνέστο Βαλβέρδε: Οι αναμνήσεις του από την Ελλάδα και οι Έλληνες οπαδοί (photos)

Ερνέστο Βαλβέρδε: Οι αναμνήσεις του από την Ελλάδα και οι Έλληνες οπαδοί (photos)

«Υπερβολικούς αλλά και πολύ γενναιόδωρους», χαρακτήρισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που πέρασε δύο φορές (2008-09 και 2010-12) με επιτυχία από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό

Ο 57χρονος Βάσκος προπονητής, ο οποίος εξακολουθεί να μην προπονεί μετά την αποχώρησή του από τη Μπαρτσελόνα, ήταν ο πρωταγωνιστής του προγράμματος της ΕΤΒ «El Día de Mañana», όπου μίλησε για το ποδόσφαιρο, τις αναμνήσεις του, τα συναισθήματά του:

Για την Αθλέτικ Μπιλμπάο: «Είναι εκεί που ήμουν πιο ευτυχισμένος από κάθε άποψη αν και υπήρξαν στιγμές που δεν ήταν οι καλύτερες. Στο επίπεδο της αίσθησης της ομάδας, του να ανήκεις σε ένα μέρος, είναι δύσκολο να βρεις κάτι παρόμοιο. Όλα είναι υπέρ σου, όλα είναι για σένα και ταυτίζεσαι με τα πάντα».

Για τους χαμένους τελικούς: «Πού δεν υπάρχει θόρυβος όταν χάνεις; Το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Μου φαίνεται ότι όλα είναι εντάξει στην Αθλέτικ. Δύο τελικοί έχουν χαθεί, αλλά για να τους χάσεις έπρεπε να φτάσεις σε αυτούς».

Για την εμπειρία του στην Ελλάδα: «Φοβηθήκαμε μια μέρα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ένα βίαιο πλήθος. Είναι πολύ υπερβολικοί με όλους και υπάρχουν παιχνίδια που είναι πραγματικά σκληρά, αλλά είναι πολύ γενναιόδωροι».

Το ποδόσφαιρο πριν: «Θεέ μου, πόσο άσχημα παίξαμε! Στις μέρες μας το κάνουν πολύ καλύτερα. Τώρα λέγεται για το αιώνιο μίσος του σύγχρονου ποδοσφαίρου, αλλά βλέπεις τους παλιούς με μια δερμάτινη μπάλα και λες, αυτό είναι πραγματικό ποδόσφαιρο. Περισσότερα λέγονται γιατί τώρα είναι βιομηχανία και επιχείρηση».

Για την Μπαρτσελόνα: «Δεν δίστασα όταν με κάλεσαν. Το είδα ως επιλογή και μια εμπειρία που έπρεπε να δοκιμάσω. Η αναχώρησή μου; Συνέβη και αυτό ήταν ...».

Διαμάχη με τον Μέσι; «Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν, είναι μέρος του μυστηρίου. Είναι καλό που είναι έτσι, είναι καλύτερα οι άνθρωποι να μην ξέρουν, είναι καλύτερα να μην γνωρίζουν την αλήθεια».

Για το εάν θα προπονήσει ξανά: «Ναι, είναι δυνατόν, υποθέτω ότι ναι. Θα πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό, διεγερτικό, παρακινητικό . Αφού έφυγα από την Μπάρτσα χρειάστηκα λίγο ελεύθερο χρόνο, ήθελα να βρω την ευκαιρία να ταξιδέψω, αν και με την πανδημία ... Δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνω ».



Μιλγουόκι Μπακς: Οι αγώνες που θα χάσει ο «Greek Freak»
Μιλγουόκι Μπακς: Οι αγώνες που θα χάσει ο «Greek Freak»
EuroLeague: Συνάντηση Μποντιρόγκα - Βρούτση για το Final-4
EuroLeague: Συνάντηση Μποντιρόγκα - Βρούτση για το Final-4
Παναθηναϊκός - Ντουμπάι: Αυτοί «σφυρίζουν» στο Telekom Center
Παναθηναϊκός - Ντουμπάι: Αυτοί «σφυρίζουν» στο Telekom Center
Μανδάς: «Κανείς δε μπορεί να απορρίψει πρόταση που δεν του έχει γίνει»
Μανδάς: «Κανείς δε μπορεί να απορρίψει πρόταση που δεν του έχει γίνει»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved

Tο Σοι σου: Τα πρώτα backstage πλάνα με τον Ζησάκη και μία ακόμη μεγάλη επιστροφή