Ligue 1: Επέστρεψε στο «θρόνο» της μετά από δέκα χρόνια η Λιλ του Καρνέζη (video+photos)

Ligue 1: Επέστρεψε στο «θρόνο» της μετά από δέκα χρόνια η Λιλ του Καρνέζη (video+photos)

Πρωταθλήτρια Γαλλίας για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια είναι η Λιλ του Ορέστη Καρνέζη, που επικράτησε 2-1 της Ανζέ εκτός έδρας - Στα τρία σερί πρωταθλήματα έμεινε η Παρί Σεν Ζερμέν που νίκησε εκτός έδρας 2-0 την Μπρεστ - Όσα συνέβησαν στην τελευταία αγωνιστική της Ligue 1

Τη νίκη ήθελε η Λιλ του Ορέστη Καρνέζη (ήταν στον πάγκο) προκειμένου να μην χρειάζεται να περιμένει τι θα κάνει η Παρί Σεν Ζερμέν και το έπραξε καθώς επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Ανζέ για την τελευταία αγωνιστική της Ligue 1 επιστρέφοντας μετά από δέκα χρόνια στον θρόνο της.

Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που κατέκτησε το πρωτάθλημα ήταν την σεζόν 2010-2011 όταν είχε τερματίσει στην πρώτη θέση με 76 βαθμούς έναντι 68 τότε της Μαρσέιγ. Τώρα κατέλαβε την πρώτη θέση και το πρωτάθλημα με 83 βαθμούς έναντι 82 της Παρί Σεν Ζερμέν.

 
 
H Λιλ μπήκε από νωρίς αποφασισμένη να καθαρίσει την αναμέτρηση και το κατάφερε καθώς προηγήθηκε στο σκορ με 1-0 στο 10ο λεπτό με δράστη τον Ντέιβιντ για να κάνελι ο συνήθης ύποπτος Μπουράκ Γιλμάζ το 2-0 στο 45+1΄δείχνοντας ότι έχουν μπει αποφασισμένη να πάρουν από νωρίς το πρωτάθλημα. Το μόνο που κατάφερε η Ανζέ που ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 13η θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς είναι να μειώσει σε 1-2 με δράστη τον Φουλγκινί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Από εκεί και πέρα, η Παρί Σεν Ζερμέν που μετά από τρία σερί πρωταθλήματα κατέβηκε από την «κορυφή» της Ligue 1 παραδίδοντας τα σκήπτρα νίκησε την Μπρέστ εκτός έδρας με 2-0 αλλά η γκέλα που περίμενε δεν ήρθε ποτέ. Από την πλευρά της η Μπρεστ παρά την ήττα παρέμεινε στην Ligue 1 καθώς εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Ναντ (έχασε 2-1 εκτός έδρας από την Μονπελιέ).

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 19ο λεπτό αλλά ο Νεϊμάρ αστόχησε σε πέναλτι με τον Φαβρ όμως να δίνει στους Παριζιάνους το προβάδισμα καθώς στο 37ο λεπτό σκόραρε εις βάρος της ομάδας του για το 0-1. Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν αυτός που με γκολ στο 71ο λεπτό έγραψε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

 

Στα προκριματικά του Champions League θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά η Μονακό, η οποία έμεινε στο 0-0 με την Μονακό φτάνοντας τους 78 βαθμούς με την Λιόν να χάνει εντός έδρας με 3-2 από την Νις και να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το αποτέλεσμα και να μένει στους 76 βαθμούς δίνοντας το παρών τη νέα χρονιά στους ομίλους του Europa League.

Μαζί της θα είναι και η Μαρσέιγ που σε ένα ματς «θρίλερ» βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Μετς στο 90+6΄με πέναλτι του Μπουλάγια αλλά ισοφάρισε στο 90+14΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μίλικ.

Στα προκριματικά του Conference League Θα βρίσκεται η Ρεν που επικράτησε 2-0 της Νιμ εντός έδρας και άφησε εκτός Ευρώπης την Λανς (57 βαθμοί) που έμεινε στο 0-0 με την Μονακό.

Στις αναμετρήσεις της 38ης (και τελευταίας) αγωνιστικής στη Ligue 1, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Ανζέ-Λιλ 1-2
Μπρεστ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-2
Λανς-Μονακό 0-0
Λιόν-Νις 2-3
Μετζ-Μαρσέιγ 1-1
Ρεν-Νιμ 2-0
Ναντ-Μονπελιέ 1-2
Σεντ Ετιέν-Ντιζόν 0-1
Ρεμς-Μπορντό 1-2
Στρασμπούρ-Λοριάν 1-1



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved