ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1: Το γύρισε και πάει για την κούπα! (videos)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1: Το γύρισε και πάει για την κούπα! (videos)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρήκε απάντηση στο προβάδισμα της «Ένωσης» και με ανατροπή πήρε τη νίκη (2-1) και την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδα.

Το όγδοο τρόπαιο της ιστορίας του θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αν και είδε την ΑΕΚ να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0), βρήκε απαντήσεις στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και πήρε την πρόκριση με δεύτερη νίκη (2-1).

Ένα ματς που είχε λίγες ευκαιρίες, απέκτησε έναν εξαιρετικό ρυθμό μετά το 60ο λεπτό! Οι αλλαγές του Χιμένεθ βοήθησαν την ΑΕΚ να προηγηθεί, αλλά κι ο Πάμπλο Γκαρσία είδε από την πλευρά του τον Μίχαελ Κρμέντσικ να εξελίσσεται σε «χρυσή» αλλαγή και να ισοφαρίζει εφτά λεπτά μετά την είσοδο του. Στην τελευταία φάση του ματς, ο Ζίβκοβιτς υπέγραψε την πρόκριση με ένα μαγικό γκολ.

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε με δύο νίκες την 21η συμμετοχή του στον τελικό κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τίτλου, Ολυμπιακό. Οι δυο τους τα... ξαναλένε μετά τη σεζόν 2000/01, όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε νικήσει 4-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τέσσερις τελικές σε 45 λεπτά

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί κυρίως από τα πλάγια να χτυπήσει στις γνωστές αδυναμίες των «κιτρινόμαυρων» στο κέντρο της άμυνας. Στο πρώτο 25λεπτο, πάντως, καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε τελική εντός εστίας, κάτι που με βάση την εικόνα του αγώνα έμοιαζε φυσιολογικό, καθώς αμφότερες είχαν την προσοχή τους κυρίως στο να μη δεχθούν γκολ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 26ο λεπτό, όταν από παράλληλη μπαλιά του Ζίβκοβιτς, ο Ουάρντα έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Τσιντώτας έσωσε την ομάδα του. Μάλιστα, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έσκισε το φρύδι του μετά τη σφοδρή σύγκρουση που είχε με τον Αιγύπτιο. Ευτυχώς κι οι δύο παίκτες δεν χτύπησαν σοβαρά.

Στο 35' ήρθε η δεύτερη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Ουάρντα έκανε τη σέντρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Σφιντέρσκι πέρασε άουτ. Ουσιαστικά, αυτή κι εκείνη του Ουάρντα ήταν οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές στο πρώτο μέρος, όπου η «Ένωση», η οποία ήταν αυτή που κυνηγούσε την ανατροπή να έχει μόλις μια τελική. Ένα μακρινό σουτ του Λόπες που πέρασε άουτ.

Χαμένο πέναλτι ο ΠΑΟΚ, άλλαξε και σκόραρε η ΑΕΚ

Οι γηπεδούχοι είχαν στο μυαλό τους περισσότερο το να μην δεχθούν γκολ, αλλά είχαν κάποιες στιγμές, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» κρατούσαν την μπάλα, ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Πασχαλάκη. Με κάποια διαδοχικά κόρνερ πήγαν να ασκήσουν πίεση, αλλά οι παίκτες του Γκαρσία έδειχναν να έχουν καλύτερη εικόνα.

Στο 61ο λεπτό, μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Σφιντέρσκι κέρδισε πέναλτι από τον Γαλανόπουλο. Ο Βιεϊρίνια, όμως, που ανέλαβε την εκτέλεσε σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα. Μετά από τη συγκεκριμένη φάση ο Χιμένεθ έκανε πιο επιθετική την ΑΕΚ, βάζοντας τους Τάνκοβιτς και Αλμπάνη στη θέση των Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς, αλλάζοντας το σύστημα σε 3-4-3.

Οι αλλαγές του Ισπανού τεχνικού είχαν άμεσο αποτέλεσμα, καθώς η «Ένωση» έγινε πιο κινητική και πιο απειλητική. Άσκησε πίεση στον αντίπαλο της, βρήκε τελικές και τελικά σκόραρε στο 70ο λεπτό με κεφαλιά του Γαλανόπουλου μετά το κόρνερ του Τάνκοβιτς.

Ο Κρμέντσικ έδωσε τη λύση, ο Ζίβκοβιτς το «κλείδωσε»

Η ΑΕΚ κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο κι ο Πάμπλο Γκαρσία σε μια προσπάθεια να αλλάξει τα πράγματα προχώρησε σε αλλαγή προσώπων με τους Κρμέντσικ και Μιχαηλίδη να παίρνουν τις θέσεις των Σβιντέρσκι και Βιεϊρίνια. Τελικά, ο Τσέχος επιθετικός ήταν αυτός που έμελλε να δώσει τη λύση για τον ΠΑΟΚ εφτά λεπτά μετά την είσοδο του.

 

Στο 84' εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Μπάμπα κι από δύσκολη θέση νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-1, ενώ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζίβκοβιτς υπέγραψε την πρόκριση των γηπεδούχων με ένα πολύ όμορφο τέρμα, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Μιτάι.

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία, 3-4-3): Πασχαλάκης, Ινγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (77’ Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Αουγκούστο, Σβαμπ, Μπάμπα, Ουάρντα (87’ Τσιγγάρας), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (77’ Κρμέντσικ)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Τσιντώτας, Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι (88’ Κοσίδης), Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (88’ Νταντσένκο), Σιμάνσκι (62’ Τάνκοβιτς), Κρίστισιτς (62’ Αλμπάνης), Γαλανόπουλος, Λόπες (62’ Μιτάι), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Έξαλλοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα - Η γκολάρα του Ζίβκοβιτς (videos+photos)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Έξαλλοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα - Η γκολάρα του Ζίβκοβιτς (videos+photos)

Πάμπλο Γκαρσία: «Χαρούμενοι που περάσαμε, θέλουμε το καλύτερο»!

Πάμπλο Γκαρσία: «Χαρούμενοι που περάσαμε, θέλουμε το καλύτερο»!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Μυθική κίνηση από τον Χιμένεθ μετά το τέλος του αγώνα (video)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Μυθική κίνηση από τον Χιμένεθ μετά το τέλος του αγώνα (video)

NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved