Καραμπετάκης: Οι άνθρωποι του Απόλλωνα Παραλιμνίου έχουν όραμα

Καραμπετάκης: Οι άνθρωποι του Απόλλωνα Παραλιμνίου έχουν όραμα

Ο προπονητής που ανέλαβε να οδηγήσει τον Απόλλωνα Παραλιμνίου σε μια νέα εποχή μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών.

Μετά από τέσσερα χρόνια, στον πάγκο του Απόλλωνα θα κάθεται τη φετινή περίοδο ο Νίκος Καραμπετάκης, με τον 49χρονο τεχνικό να δηλώνει χαρούμενος που διαδέχεται σε αυτόν τον Παύλο Δημητρίου αλλά και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπο του οι άνθρωποι της Σερραϊκής ομάδας, η οποία θα πάρει μέρος για πέμπτη συνεχή χρονιά στη Γ εθνική κατηγορία. Ο Νίκος Καραμπετάκης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για τη συνεργασία του με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, τις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα αλλά και τους στόχους που έχει βάλει με τη διοίκηση για τη νέα χρονιά.

Ο Νίκος Καραμπετάκης μίλησε ΕΡΤ Σερρών για:

-Για τη συνεργασία του με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου:

«Το πιο βασικό είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα του Απόλλωνα. Αυτό που έχω εισπράξει είναι εμπιστοσύνη, κάτι που είναι πολύ βασικό για μένα, για τη δουλειά μας. Με ανθρώπους οι οποίοι έχουν όραμα και νομίζω ότι όλοι μαζί θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε ο Απόλλων Παραλιμνίου να κάνει βήματα προς τα πάνω»

-Για το αν στη συνάντηση που είχε με τους Δημήτρη Κεραμάρη και Γιάννη Τυχάλα έδωσαν γρήγορα τα χέρια:

«Ναι, είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι αυτοί οι άνθρωποι έδειξαν ότι πραγματικά με θέλουνε. Είναι πολύ σημαντικό το να πηγαίνεις σε ένα περιβάλλον το οποίο θέλει να σου δώσει τα κλειδιά της ομάδας και μαζί να σχεδιάσετε το μέλλον της. Η συνάντηση μας ήταν πολύ εποικοδομητική από την πρώτη στιγμή. Τον Δημήτρη τον γνωρίζω, ήμασταν και ποδοσφαιρικά αντίπαλοι αλλά γνωρίζοντας και τον μεγαλομέτοχο, έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο που πραγματικά με κέρδισε με τη συμπεριφορά του και γενικά ήταν εύκολη η συμφωνία».

-Για το τι ήταν αυτό που τον έκανε να δεχτεί την πρόταση του Απόλλωνα Παραλιμνίου και να είναι φέτος προπονητής στη Γ εθνική κατηγορία ενώ ο ίδιος έχει παραστάσεις και από μεγαλύτερες κατηγορίες:

«Η κατηγορία για μένα είναι ένας δευτερεύων λόγος για την απόφαση μου. Το κυριότερο για μένα, είναι ότι θέλω να πάω σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα υπάρχει εμπιστοσύνη. Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι ταλαιπωρήθηκα αρκετά με τις αποφάσεις που πήρα και τις επιλογές που είχα ποδοσφαιρικά. Ήταν κάτι που με έβαλε να σκεφτώ και ο Απόλλων μου δίνει την ασφάλεια για να μπορέσω να ξεκινήσω από την αρχή, μου δίνει όλα τα εφόδια ώστε πραγματικά να χτίσουμε κάτι όμορφο και να μπορέσουμε ο Απόλλων να είναι ένα εφαλτήριο για όλους μας για ένα καλύτερο μέλλον».

-Για το αν είναι λίγες οι ομάδες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο που παρέχουν αυτήν την ασφάλεια:

«Ναι, σίγουρα στο ποδόσφαιρο, ξέρουμε καλά ότι η θέση του προπονητή είναι «ηλεκτρική». Είναι ο πρώτος ο οποίος θα αναλάβει τις ευθύνες σε κάτι που ενδεχομένως δεν είναι αυτό που περιμένει η διοίκηση ή από ένα άτυχο αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί ολόκληρη η δουλειά του. Πραγματικά αυτή τη στιγμή, νιώθω πολύ χαρούμενος για αυτήν την εμπιστοσύνη που απολαμβάνω και οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι άριστες».

-Για τις προσπάθειες και όσα έχουν προγραμματίσει στον Απόλλωνα για να βελτιώσουν κι άλλο τις γηπεδικές εγκαταστάσεις:

«Ναι, σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε και το ότι η ομάδα θέλει να κάνει βήματα προόδου. Μην ξεχνάμε ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια σε αυτές τις κατηγορίες διαδεχόμενος κι έναν προπονητή που πραγματικά είναι «κόσμημα» για το Σερραϊκό αλλά και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, η ομάδα έκανε βήματα μπροστά. Βλέπω ότι στον Απόλλωνα υπάρχουν όλα τα φόντα για περισσότερα βήματα και αυτό με ώθησε να δεχτώ τη συμφωνία».

-Για τις δηλώσεις του Δημήτρη Κεραμάρη ότι ο Παύλος Δημητρίου έβαλε ψηλά τον πήχη και τώρα ο ίδιος πρέπει να τον περάσει αυτόν τον πήχη. Είναι «βαριά» αυτή η ευθύνη:

«Όχι, βαριά δεν είναι. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχουν προκλήσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που διαδέχομαι τον Παύλο Δημητρίου γιατί ο κ. Παύλος έχει βάλει τις βάσεις ώστε όλα στην ομάδα να είναι προς το καλύτερο. Άρα, νομίζω ότι είμαι τυχερός που τον διαδέχομαι. Από εκεί και πέρα με τη συνεργασία με τη διοίκηση κοιτάμε το μέλλον και νομίζω ότι θα είναι καλύτερο».

-Είναι πρόκληση για τον ίδιο η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Απόλλωνα:

«Ναι, είναι μια πρόκληση όπως και όλο το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο με προκλήσεις. Πάντα πρέπει να κοιτάμε προς τα πάνω, εγώ το βλέπω ως ένα σκαλοπάτι στην καριέρα μου και θέλω μαζί με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου να ανεβούμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες».

-Για τον φετινό στόχο της ομάδας.

«Ο στόχος είναι πρώτα στο οργανωτικό κομμάτι στο οποίο γίνονται πολύ σημαντικά βήματα. Νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι είμαι πολύ τυχερός για αυτά που έχω συναντήσει, για τις βλέψεις που έχει η διοίκηση. Θέλουμε να είμαστε στους τρεις τέσσερις πρωταγωνιστές της κατηγορίας και γιατί όχι, να έρθει η άνοδος».

-Για το ότι πολλοί θεωρούν ότι ο Απόλλων θα είναι από τα φαβορί του ομίλου:

«Από τη στιγμή που λείπει το μεγάλο όνομα όπως ήταν ο Πανσερραϊκός, όπως ήταν η Καβάλα, νομίζω ότι είμαστε τρεις τέσσερις ομάδες οι οποίες θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που μας θεωρούν φαβορί. Εμείς θα πρέπει μέσα από τη δουλειά μας να δείξουμε ότι όντως είμαστε φαβορί και δικαιούμαστε την άνοδο».

-Για το ποιες θα είναι οι άλλες ομάδες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στον όμιλο:

«Αυτή τη στιγμή ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Νέστος Χρυσούπολης την τελευταία τριετία κάνει μια πολύ αξιόλογη πορεία, διεκδικεί πάντα με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Είναι ο Αετός Ορφανού ο οποίος έχει κρατήσει τον προπονητή, ένας έμπειρος προπονητής, πολυνίκης θα έλεγα στις κατηγορίες και μια ομάδα που και αυτή έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Πανδραμαϊκός από πέρυσι έχει δείξει ότι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και σίγουρα υπάρχουν μεγάλες πόλεις όπως είναι η Αλεξανδρούπολη και νομίζω ότι όπως κάθε χρόνο κάποια ομάδα θα ξεπεταχτεί».

-Για το ρόστερ του Απόλλωνα:

«Σε συνεργασία με τον πρόεδρο έχουμε προχωρήσει στις αποφάσεις μας για το ρόστερ. Το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ θα παραμείνει γιατί έχω σε εκτίμηση τα παιδιά αλλά και γιατί θέλουμε το Σερραϊκό στοιχείο να είναι στην ομάδα. Σίγουρα θα προχωρήσουμε και σε τέσσερις πέντε προσθήκες να δυναμώσουμε την ομάδα, να υπάρχει περισσότερος συναγωνισμός από πέρυσι και νομίζω ότι μέσα από τον συναγωνισμό οι παίκτες θα είναι καλύτεροι και θα βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό»

-Για το αν οι προσθήκες θα είναι έμπειρων παικτών:

«Ναι, προσανατολιζόμαστε σε έμπειρους παίκτες αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ονόματα γιατί περιμένουμε να δούμε πως θα είναι οι κατηγορίες. Νομίζω ότι στις προσθήκες θα πρέπει να έχουμε υπομονή για να μπορέσουμε να βρούμε τους παίκτες που πραγματικά θα ταιριάξουν στο προφίλ που θέλουμε να έχει η ομάδα».

-Για το ποια είναι η φιλοσοφία του. Γιατί ένας Σερραίος να έρχεται να παρακολουθεί τα παιχνίδια του Απόλλωνα:

«Καταρχήν πιστεύω ότι ο Απόλλων Παραλιμνίου πρεσβεύει το «ευ αγωνίζεσθε». Αυτό που αντιλαμβάνομαι από συζητήσεις με αντιπάλους, είναι ότι το πρώτο πράγμα που συναντούν στον Απόλλωνα Παραλιμνίου είναι η άριστη φιλοξενία. Μια ομάδα που σου προσφέρει ένα πολύ ωραίο γήπεδο, με πάρα πολύ ωραίες εγκαταστάσεις ώστε να ευχαριστιέσαι το ποδόσφαιρο και σίγουρα θα πρέπει η συμπεριφορά όλων μας να είναι τέτοια ώστε ο αντίπαλος που θα έρχεται στο γήπεδο να νιώθει ότι πραγματικά θα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο κι όχι με τίποτα άλλο. Από εκεί και πέρα αυτό που θέλουμε εμείς είναι να παίζουμε ένα ωραίο ποδόσφαιρο κατοχής και μέσα από αυτό να προσπαθήσουμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τις νίκες. Να μην το λέμε με τα λόγια, με την ομάδα που θα φτιάξουμε και με το θέαμα οι Σερραίοι φίλαθλοι θα έρχονται ευχάριστα στο γήπεδο».

-Για αν θα επιδιώξει μια συνάντηση με τον Παύλο Δημητρίου:

«Ο κ. Παύλος, είναι ένας άνθρωπος τον οποίο έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Από την πρώτη στιγμή που μου έγινε η πρόταση, με τον πρώτο άνθρωπο που μίλησα ήταν ο κ. Παύλος, με βοήθησε πάρα πολύ, είναι προς τιμήν του αυτό, βασίστηκα πάρα πολύ στα λόγια του για τις αποφάσεις που πήραμε για το ρόστερ μαζί με τον πρόεδρο και νομίζω ότι ήταν ένας καταλυτικός παράγοντας η γνώμη του κ. Παύλου για να συμφωνήσω με την ομάδα».

-Για τους νέους συνεργάτες του, τον Θοδωρή Κανά και τον Σωτήρη Τσακιρίδη:

«Τον Σωτήρη τον ήξερα και ως παίκτη γιατί παίξαμε αντίπαλοι, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, εξαιρετικός χαρακτήρας, από εκεί ξεκινάω όπως εξαιρετικός χαρακτήρα είναι και ο Θόδωρος ο οποίος είναι άριστος γνώστης του αντικειμένου του και με τις συζητήσεις που κάναμε, είδα πραγματικά ότι είναι ένα παιδί που πραγματικά πρέπει να δουλεύει σε υψηλότερες κατηγορίες. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι συνεργάτες μου, με έχουν κερδίσει με τη συμπεριφορά τους, με το χαρακτήρα τους και με τις γνώσεις τους. Νομίζω ότι ο καθένας από την πλευρά του θα κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα και να παρουσιάσουμε ότι το καλύτερο μπορούμε».

-Για την ενασχόληση του ως πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών Καβάλας:

«Δεν το βλέπω συνδικαλιστικά, το βλέπω σαν μια ευκαιρία ώστε να μπορέσω να προασπίσω τα συμφέροντα του συνδέσμου μας και των προπονητών στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κι εδώ πέρα έχω άριστους συνεργάτες και νομίζω ότι ο σύνδεσμός μας είναι ένας από τους καλύτερους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ως λειτουργία και ως δραστηριότητες. Προασπιζόμαστε τα συμφέροντα των προπονητών και προσπαθούμε κάθε στιγμή να είμαστε αυτοί που θα μπορέσουμε να πετύχουμε ο προπονητής να φτάσει στο σημείο που πρέπει ώστε να μην είναι ο πρωταγωνιστής αλλά ο βασικός συντελεστής σε μια ομάδα».

-Για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο, την άνοδο του Πανσερραϊκού και τη δύσκολη χρονιά που έρχεται για όλες τις ομάδες στην Ελλάδα:

«Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Πραγματικά ο Πανσερραϊκός με τον Άγγελο (Διγκόζη) και με όλους τους συντελεστές έκανε μια καταπληκτική χρονιά. Είμαι χαρούμενος που δύο μέλη του συνδέσμου μας όπως και ο Γιάννης Γκιόκας υπηρετούν τον Πανσερραϊκό, μια μεγάλη ομάδα. Χαίρομαι όταν τα μέλη του συνδέσμου μας προοδεύουν και έχουν επιτυχίες και μάλιστα πλέον είμαστε τρία μέλη του συνδέσμου σε μια ποδοσφαιρομάνα περιοχή όπως ο Νομός Σερρών που έχει αναδείξει πάρα πολλά ταλέντα και ομάδες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο».

 



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved