Διγκόζης: «Πρέπει να δώσουν στον Πανσερραϊκό αυτό που δικαιούται»

Διγκόζης: «Πρέπει να δώσουν στον Πανσερραϊκό αυτό που δικαιούται»

Αισιόδοξος για το μέλλον του Πανσερραϊκού στο… δυσοίωνο, λόγω της πανδημίας, αύριο του Ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ο Άγγελος Διγκόζης.

Ο προπονητής που οδήγησε αήττητο τον Πανσερραϊκό σε μεγαλύτερη κατηγορία (ίσως να είναι και η ενιαία Β εθνική) μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για τα όσα βιώνει αυτός και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου αυτήν την περίοδο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας του τη νέα αγωνιστική χρονιά υπογραμμίζοντας ότι ο Πανσερραϊκός είναι «ένα βήμα πιο μπροστά από πολλές ομάδες» αφού διαθέτει τη βαριά φανέλα αλλά και τις βάσεις που μπήκαν τα δύο τελευταία χρόνια, τόνισε ότι το αύριο του Πανσερραϊκού είναι οι ακαδημίες του ενώ είπε ότι επιθυμεί 100% να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας γιατί «θα είναι… χαζός αν δεν το θέλει» υπογραμμίζοντας ότι με τους ανθρώπους της διοίκησης έχει μια πάρα πολύ καλή επαφή.

Ο Άγγελος Διγκόζης που και φέτος είχε την ευκαιρία να δουλέψει με νέα παιδιά και να τα δώσει χρόνο συμμετοχής όπως είχε κάνει και τα προηγούμενα χρόνια που έβγαλε αρκετούς ποδοσφαιριστές (Πλέγας, Λίταινας κ.α) λόγω της καραντίνας παραμένει στο σπίτι του και συνομιλεί καθημερινά με τους συνεργάτες του και τους παίκτες της ομάδας αποκάλυψε ότι με τη σύζυγο του έχουν παρακολουθήσει από δυο φορές όλα τα φετινά παιχνίδια του Πανσερραϊκού.

Ο Άγγελος Διγκόζης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

-Για την επόμενη μέρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Θα είναι διαφορετική η επόμενη μέρα για όλη την κοινωνία και φυσικά για το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές και ίσως αυτό αποτελέσει και μια ευκαιρία, όπως έγινε και με την οικονομική κρίση, να δοθεί ακόμα μια ευκαιρία στις ομάδες να επενδύσουν, να κοιτάξουν περισσότερο και τους νέους ποδοσφαιριστές, ο Πανσερραϊκός το κάνει αυτό, αλλά και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Είμαι της άποψης ότι όταν έρχονται ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό, πρέπει οι ποδοσφαιριστές αυτοί να αποτελούν παράδειγμα και να μπορούν να δώσουν κάποια πράγματα στον Έλληνα ποδοσφαιριστή».

-Για το πλεονέκτημα του Πανσερραϊκού που έχει πολλούς Έλληνες καλούς ποδοσφαιριστές:

«Σε αυτό είμαστε πολύ μπροστά. Η ομάδα του Πανσερραϊκού είναι πάρα πολύ τυχερή γιατί έχει αρκετά νέα παιδιά, νέα παιδιά με ταλέντο, με όρεξη και διάθεση για δουλειά για να βελτιωθούνε και να κάνουν αρκετά πράγματα μέσα από τον Πανσερραϊκό».

-Για τη διοίκηση που επένδυσε και τώρα που είναι καιρός να πάρει καρπούς και αποτελέσματα από αυτήν την επένδυση την… πρόλαβε ο κορονοϊος:

«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά ο Πανσερραϊκός είναι ένα βήμα μπροστά από τις άλλες ομάδες γιατί ο σύλλογος έχει στις τάξεις του πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, που έχουν πολύ ταλέντο και δεν είναι μόνο αυτό, είναι ότι και για την επόμενη μέρα με τον Σάκη Αναστασιάδη και το επιτελείο του γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες και προσπαθούμε όλοι μαζί να αξιοποιήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους νέους ποδοσφαιριστές».

-Για τον Απόστολο Αποστολόπουλο:

«Είναι ένα παιδί πολύ σοβαρό, για την ηλικία του πάρα πολύ ώριμο, με όρεξη για δουλειά και αρκετά προσόντα, ένα παιδί που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και νομίζω ότι θα πρέπει να του δοθεί μία ευκαιρία για να κάνει ένα βήμα πολύ παραπάνω, όχι σαν ομάδα, γιατί ο Απόστολος αγωνίζεται σε μια πολύ μεγάλη ομάδα τον Πανσερραϊκό, αλλά ένα βήμα παραπάνω στην μεγάλη κατηγορία. Νομίζω όμως ότι αν έχει λίγο υπομονή αυτό μπορεί να το καταφέρει και με την ομάδα του Πανσερραϊκού».

-Για την ιστορία του Πανσερραϊκού:

«Είναι πολύ θετικό και ευχάριστο να είσαι φίλαθλος μιας ομάδας και να διαβάζεις αυτές τις μέρες τα αφιερώματα στην Α εθνική στα οποία φαίνεται ότι ο Πανσερραϊκός βρίσκεται στην 5ηθέση από όλες τις επαρχιακές ομάδες στις συνολικές συμμετοχές στην Α εθνική».

-Για το αν πρέπει να γίνει φέτος αναδιάρθρωση αφού πέρυσι ο σύλλογος «αδικήθηκε» με αυτήν που είχε γίνει και ουσιαστικά αγωνίστηκε στη Δ εθνική:

«Πρέπει να δώσουν στον Πανσερραϊκό αυτό που δικαιούται. Αν δούμε και τις ομάδες που ανέβηκαν πέρυσι από τη Γ εθνική, στην ουσία βγήκαν αλλά δεν βγήκαν. Η αναδιάρθρωση έγινε με κάποια οικονομικά κριτήρια, από τη στιγμή όμως που είδαμε όλοι ότι δεν προχώρησε, νομίζω ότι οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου πρέπει να κοιτάξουν να κάνουν αναδιάρθρωση αλλά για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου, για το καλό του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το προϊόν. Με το πρόβλημα της πανδημίας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να γίνει μια καινούργια αρχή, ένα νέο ξεκίνημα. Σίγουρα όμως ο Πανσερραϊκός είναι μια ομάδα που πραγματικά αδικήθηκε».

Αν γίνει αναδιάρθρωση και βρεθεί ο Πανσερραϊκός στην ενιαία Β εθνική είναι έτοιμη η ομάδα να ανταπεξέλθει σε αυτό;

«Νομίζω ότι οι βάσεις του Πανσερραϊκού είναι πολύ γερές και σταθερές. Ναι, μπορεί να το κάνει γιατί υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές που είναι πολύ ταλαντούχοι και με όρεξη και διάθεση για δουλειά και με λίγο τύχη μπορούν να κάνουν μια πολύ αξιόλογη καριέρα, όχι μόνο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν όμως κι έμπειροι ποδοσφαιριστές που θέλουνε κι αυτοί να αποδείξουν κάτι. Το είδαμε φέτος με την αγωνιστική τους συμπεριφορά. Είτε λέγεται Γιώργος Γεωργιάδης, είτε Δημήτρης Γκούρτσας, είτε ο Συρίλ Καλί, είτε Στέργιος Τσιμίκας, τα παιδιά που ήρθαν τον Ιανουάριο ο Όμο με τον Ολαϊτάν, αυτά τα έμπειρα παιδιά θέλουν και αυτοί, δείχνουν και μέσα από τις προπονήσεις και από την αγωνιστική τους συμπεριφορά σε κάθε παιχνίδι, ότι θέλουν να γίνουν ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του Πανσερραϊκού στο καινούργιο ξεκίνημα που κάνει ο Πανσερραϊκός. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εγώ είμαι πολύ τυχερός γιατί έχει τύχει σε παιχνίδι να είναι στον πάγκο ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Συρίλ Καλί και τα παιδιά να μου λένε «κόουτς, μην στεναχωριέσαι, καταλαβαίνουμε αλλά η ομάδα να κερδίσει, εμείς θέλουμε η ομάδα να πάει μπροστά, να βοηθήσουμε την ομάδα». Το πολύ σημαντικό είναι ότι τα παιδιά, και ο Συρίλ που στην ουσία είναι «Σερραίος» και ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι από εδώ».

-Για το αν πρέπει να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα:

«Εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θέλουμε να επιστρέψουμε όχι σήμερα… χθες. Το θέμα όμως είναι ότι για να γίνει αυτό, πρέπει κάποιος να εγγυηθεί για την υγεία μας, τις οικογένειες μας και μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε αυτήν την κατηγορία που αγωνιζόμασταν φέτος, που τα παιδιά δεν ζούνε από το ποδόσφαιρο, έχουν δουλειές εκτός ποδοσφαίρου. Φανταστείτε να ξεκινήσουμε προπονήσεις και κάποιο παιδί να αρρωστήσει. Μέχρι στιγμής το πήγαμε όλοι πάρα πολύ καλά, με πρώτους τους επιστήμονες που μας δίνουν τις οδηγίες τους και πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια για αυτό αλλά εμένα προσωπικά με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχει βγει ακόμα το εμβόλιο και πως θα μπορέσουμε εμείς που ασχολούμαστε με ένα άθλημα που έχει τη σωματική επαφή να το περιορίσουμε και ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί την ασφάλεια μας».

-Για το αν έχει μιλήσει με τη διοίκηση για τη νέα χρονιά κι αν ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα:

«Με τα παιδιά της διοίκησης πραγματικά έχουμε μια πάρα πολύ καλή επαφή και να το πω έτσι λαϊκά, θα ήμουν… χαζός να μην ήθελα να μείνω στην ομάδα του Πανσερραϊκού. Φυσικά και θέλω να μείνω, δεν θέλω να μείνω 99%, θέλω να μείνω 100%. Άλλωστε είχαμε μια πολύ καλή χρονιά φέτος, αν και οι βάσεις για αυτήν τη χρονιά είχαν μπει από τη διοίκηση από το προπέρσινο καλοκαίρι, όταν τα παιδιά αναλάβανε την ομάδα. Και το ξαναλέω οι επιλογές που έγιναν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά και στους έμπειρους πραγματικά ήταν πάρα πολύ καλές και το έδειξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

-Για το αν υπάρχουν οι βάσεις για να πρωταγωνιστήσει ο Πανσερραϊκός σε περίπτωση που πάρει μέρος σε μια ενιαία Β εθνική:

«Οι κατάλληλες συνθήκες υπάρχουν στο σύλλογο, δεν το συζητάμε αυτό. Με τους νέους και έμπειρους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στην ομάδα και με τρεις, τέσσερις πολύ καλές κινήσεις ο Πανσερραϊκός μπορεί να πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά».

-Για το πόσο σημαντικό είναι ο κόσμος των Σερρών να στηρίξει την ομάδα:

«Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια πρέπει να στηριχτεί και γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια όχι μόνο στην πρώτη ομάδα αλλά γενικά και στα «σπλάχνα» του Πανσερραϊκού κι εννοώ στις ακαδημίες. Αυτό που είδα φέτος στις ακαδημίες με πολλούς προπονητές με επικεφαλής τον Σάκη Αναστασιάδη δεν ξέρω αν υπήρχε στο παρελθόν κάτι ανάλογο τόσο πολύ οργανωμένο. Σίγουρα και τότε γινόταν καλή δουλειά γιατί έχουμε δει τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τον Πανσερραϊκό να παίζουν σε υψηλό επίπεδο σε Ελλάδα και εξωτερικό».

-Για το ότι κάθε χρόνο η ομάδα στην οποία είναι προπονητής έχει στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, πέρυσι ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης στον Πανηλειακό, φέτος ο Δημήτρης Γκούρτσας στον Πανσερραϊκό. Υπάρχει κάποιο μυστικό;

«Όχι δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, απλά ξεκινώντας από τον Τύρναβο στη Β εθνική σε δύο ομίλους πήρα πάρα πολλά στοιχεία ως προπονητής, γιατί ήμουν σε μια ομάδα χωρίς βαριά φανέλα, κοιτούσα το αμυντικό κομμάτι και μετά το επιθετικό αλλά με το πέρασμα των ετών το βελτίωσα και μέσα από προπονήσεις κάναμε και το επιθετικό κομμάτι. Σίγουρα όμως βοηθάει πάρα πολύ το να είσαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Πανσερραϊκός. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να είμαι σε μια ομάδα όπως ο Πανσερραϊκός και αυτός να παίζει αμυντικά».

Το μήνυμα του στους φιλάθλους του Πανσερραϊκού:

«Οι φίλοι του Πανσερραϊκού πρέπει να είναι χαρούμενοι για αυτό που συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια στο σύλλογο τους, βλέποντας και τη μεγάλη συμμετοχή σε αυτό από έχουν τα νέα παιδιά του Νομού. Πραγματικά να κάνουν υπομονή, να βοηθήσουν και να στηρίξουν την ομάδα για να φτάσει ο Πανσερραϊκός στη Σούπερ Λιγκ, εκεί που ανήκει».



Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved