Τακίδης: «Σε επαγγελματικά πρότυπα ήδη ο Πιερικός»

Τακίδης: «Σε επαγγελματικά πρότυπα ήδη ο Πιερικός»

Από τις σταθερές αξίες στον φετινό Πιερικό είναι ο Γιώργος Τακίδης, ο οποίος έδωσε συνέντευξη σε αθλητικό μπλογκ

Ο 24χρονος στόπερ από την Πτολεμαϊδα, παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας του έχει περίπου μια γεμάτη πενταετία στην κατηγορία, με Εορδαϊκό, Κοζάνη, Θύελλα Φιλώτα και Μακεδονικό Φούφα (πέρυσι, παλιότερα έπαιξε και στην Κ20 της Βέροιας).

Ο Τακίδης, που στα τελευταία ματς προ διακοπής είχε παρτενέρ στους στόπερ τον Νίκιτς, μπροστά από την εστία του Γουναρίδη, έχει μερίδιο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στις αμυντικές επιδόσεις ρεκόρ, που έχουν τους «μελανόλευκους» πρώτους στην Ελλάδα συνολικά σε γκολ παθητικό.

Ο αμυντικός του Πιερικού μίλησε στο «soccerpractor» για αρκετά ενδιαφέροντα:

Για την άτυπη αλλά τιμητική πρωτιά της «καλύτερης άμυνας στην Ελλάδα» προ διακοπής: «Είναι πολύ θετικό για την ομάδα. Όλοι μαζί κάνουμε τα ρεκόρ. Είναι τιμητικό να ακούγεται και πάλι, περισσότερο όπως συνέβαινε παλιά, ο Πιερικός. Είχαμε στόχο να είμαστε από τους καλύτερους στην κατηγορία, σε όλους τους ομίλους και τα στατιστικά, όχι μόνο αμυντικά, αλλά και επιθετικά, πιστοποιούν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».

Για το αν επηρεάζει η διακοπή λόγω της πανδημίας, σε περίπτωση που αρχίσουν ξανά οι επίσημοι αγώνες, μετά από 2-3 μήνες στον «πάγο»: «Αναπόφευκτα, όλες οι ομάδες θα επηρεαστούν σε κάποιο βαθμό, άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο. Ο αγωνιστικός ρυθμός δεδομένα «σπάζει». Επίσης, υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα για το αν γυρίσουμε στους αγώνες και πότε».

Για το αν προτιμά να γίνουν ξανά αγώνες φέτος: «Αν είναι να γίνουν ξανά αγώνες και κριθούν στο γήπεδο οι κόποι της χρονιάς, θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις για τη δημόσια υγεία, να μην κινδυνέψει κανείς εμπλεκόμενος. Ότι και να γίνει, είτε συνεχιστούν τα ματς, είτε δε συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, πρέπει να δείξουμε ετοιμοπόλεμοι σε κάθε περίσταση και αντάξιοι των απαιτήσεων και της φανέλας που φοράμε. Αν συνεχιστούν, έχουμε όλα τα φόντα να τελειώσει αυτό που άρχισε ο Πιερικός. Να πετύχουμε εντός του γηπέδου το βασικό στόχο της ανόδου. Βεβαίως, αυτό είναι απόφαση άλλων. Οι αρμόδιοι θα αποφασίσουν, αλλά εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι, για όλα τα ενδεχόμενα. Κάνουμε ατομικές προπονήσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του τεχνικού τιμ».

Για την καθημερινότητά του εν μέσω καραντίνας: «Βγαίνουμε για τα απαραίτητα. Προσαρμοστήκαμε αναγκαστικά στα νέα δεδομένα, όπως όλοι. Μας λείπει το ποδόσφαιρο. Μακάρι σύντομα να γυρίσουμε στη γνωστή καθημερινότητά μας».

Για το αν ήρθε εύκολα η εξασφάλιση του τίτλου για τον Πιερικό στον 3ο όμιλο: «Για αυτό χτιστήκαμε, για να πρωταγωνιστήσουμε και να αλλάξουμε κατηγορία. Το ένα βήμα έγινε, με την εξασφάλιση του τίτλου. Όλοι νομίζω είχαν πάρει από νωρίς το μήνυμα, ότι ήταν η σειρά μας και δείξαμε από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό στον όμιλο. Περιορίσαμε τις αντιστάσεις των αντιπάλων μας. Πλέον, το δέλεαρ και βασικό ζητούμενο είναι η άνοδος. Το ιδανικό θα ήταν να συνδυαστεί με το Κύπελλο Πιερίας, που περάσαμε στον τελικό. Μακάρι η λήξη της σεζόν να μας βρει με δυο τρόπαια και μια άνοδο. Υπάρχει θετική αύρα στα αποδυτήρια, έχουμε νοοτροπία νικητή και δε μας φοβίζει τίποτα, ούτε τα μπαράζ αν και όταν γίνουν».

Για το «όπλο» και το ατού της ομάδας: «Δεν έχει ιδιαίτερες αδυναμίες ο Πιερικός. Δεν μας λείπει κάτι. Έχουμε καλό ρόστερ, ποιοτικό και έμπειρο, που παραπέμπει σε άλλες κατηγορίες. Αρκετοί παίκτες έχουν παίξει και Α΄ Εθνική και έχουν πανηγυρίσει ανόδους. Αυτή η εμπειρία βοηθά και τους πιο νεαρούς παίκτες, που έχουν ταλέντο και φιλοδοξίες και υπάρχει αρμονικό «δέσιμο». Όλοι κάνουμε καλή δουλειά, μαζί με το τεχνικό τιμ, που βάζει τη σφραγίδα του σε τακτική και γενικότερα, ενώ και η διοίκηση είναι πολύ κοντά μας, παρέχει τα πάντα και κάνει εύκολη την καθημερινότητά μας. Το κλίμα είναι πολύ καλό και τα πρότυπα πολύ επαγγελματικά ήδη, παρότι η κατηγορία είναι ερασιτεχνική. Στον Πιερικό νιώθεις επαγγελματίας, σε οργάνωση και λειτουργία. Ευελπιστώ ότι του χρόνου θα ανήκει και τυπικά στα επαγγελματικά κλάμπ και γενικά θα διαγράψει ανοδική πορεία και τροχιά τα επόμενα χρόνια. Του αξίζει, βάσει ιστορίας, δυναμικής και κόσμου».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την παρουσία του κόσμου: «Ο κόσμος σιγά-σιγά γυρνά στο γήπεδο. Ωστόσο, θα θέλαμε το κάτι παραπάνω, όταν τερματιστεί η περιπέτεια του κορωνοϊού. Το αξίζουμε βάσει της πορείας μας. Γίνεται σοβαρή δουλειά, μακάρι να μας αγκαλιάσει παραπάνω η αθλητική φίλαθλη κοινωνία της Κατερίνης και των γύρω περιοχών».

Για την επιλογή του καλοκαιριού να ενταχθεί στους Κατερινιώτες: «Ασφαλώς νιώθω πολύ ευχαριστημένος και δικαιωμένος. Όχι μόνο γιατί είμαι σε ιστορική και οργανωμένη ομάδα, με προοπτική ανόδου, αλλά γιατί έχω ενεργό ρόλο. Πιστεύω ότι βοηθώ σε αυτή την πορεία. Μακάρι να τελειώσει γρήγορα η πανδημία και ο Πιερικός όπως προείπα να έχει την ανοδική τροχιά που του αρμόζει τα επόμενα χρόνια».



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved