Καλύκας: «Δύσκολο εγχείρημα»

Καλύκας: «Δύσκολο εγχείρημα»

Ο Δημήτρης Καλύκας θυμάται τη φετινή διαδρομή και αναδεικνύει τα θετικά από τη δουλειά που έγινε

Το έργο των Αγίων Αναργύρων για παραμονή στην Κατηγορία ήταν δύσκολο από το... καλοκαίρι και αυτό δεν άλλαξε ποτέ. Οι κυανέρυθροι έδωσαν έναν αγώνα που αποδείχθηκε πως ήταν πάνω από τις δυνάμεις τους, ωστόσο δεν υπάρχει προσπάθεια που να μην παράγει και οφέλη. Ο Δημήτρης Καλύκας ανέδειξε αυτά τα οφέλη, στην αναδρομή που πραγματοποίησε για την «ΩΡΑ των σπορ».

«Ανέλαβα την ομάδα τέλη Νεομβρίου σε μία δύσκολη χρονική στιγμή, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά την ομάδα, από την οποία είχα περάσει άλλες τρεις φορές κατά το παρελθόν, αλλά και τη δυναμική που έχει. Ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, παρ' όλα αυτά προσπαθήσαμε πολύ με τους συνεργάτες μου, τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκηση να καταφέρουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην Κατηγορία. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένους από την προσπάθεια όλων: και του τενικού επιτελείου και των ποδοσφαιριστών και της διοίκησης, που επιχείρησε να ενισχύσει την ομάδα τον Ιανουάριο» σχολίασε στον πρόλογό του ο 46χρονος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί, καθώς η κατηγορία χάθηκε, όμως όλα τα παιχνίδια τα αντιμετωπίσαμε με μεγάλη αξιοπρέπεια. Μάλιστα, τα περισσότερα χάθηκαν στο γκολ, κάτι που δείχνει ότι τα παλέψαμε όλα. Δεν πιαστήκαμε σε κανένα αδιάβαστοι. Όμως, η απειρία των περισσοτέρων παικτών, η έλλειψη παραστάσεων από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και ο βαθμός δυσκολίας, αφού έξι ομάδες υποβιβάζονταν, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάληξη».

Σε εκείνο το σημείο, ο προπονητής της ομάδας των δυτικών προαστίων υπογράμμισε: «Θα πρέπει να πάρουμε τις θετικές πλευρές της συμμετοχής μας, που είναι οι εμπειρίες που αποκόμισαν αυτά τα παιδιά για τη συνέχεια τη δική τους, αλλά και της ομάδας. Η διοίκηση, άλλωστε, έχει βάλει ως στόχο να επανέλθει γρήγορα η ομάδα στις εθνικές κατηγορίες».

Στον επίλογό του, ο Δ. Καλύκας επισήμανε: «Είναι κρίμα για μία ομάδα σαν τους Αγίους αναργύρους, με τόσο καλές αθλητικές εγκαταστάσεις και ακαδημία με μεγάλο αριθμό παικτών, οργανωμένη σε θέματα λειτουργίας, αλλά και με τον κόσμο να αγαπάει την ομάδα, το ποδόσφαιρο και να διψάει για διάκριση, να μην βρίσκεται του χρόνου στις εθνικές κατηγορίες. Ωστόσο, αυτή είναι η πραγματικότητα και σε αυτή πρέπει να ζήσουμε».

«Να τελειώσει γρήγορα»

Σε σχέση με τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, ο έμπειρος τεχνικός έστειλε το δικό του μήνυμα: «Εύχομαι σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές που ζούμε, να προσέχουν όλοι πάνω από όλα την υγεία τους, να υπακούνε στις οδηγίες των ειδικών και να μένουμε στο σπίτι, για να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες με τη συμπεριφορά μας. Μακάρι να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κατάσταση που βιώνουμε, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για όλους μας, για τη χώρα μας και για το ποδόσφαιρο».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved