Παπαναστασίου: «Από τους πιο δυνατούς ομίλους»

Παπαναστασίου: «Από τους πιο δυνατούς ομίλους»

Ο Σωτήρης Παπαναστασίου μιλάει για τον φετινό 6ο όμιλο και για την παρουσία της ομάδας του σε αυτόν

Ένα κοινό σημείο που έχουν κάθε χρόνο όλοι οι όμιλοι της Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, από τον πιο βόρειο έως εκείνον της Κρήτης, είναι ο υψηλός βαθμός δυσκολίας που αντιμετωπίζει μία νεοφώτιστη ομάδα τόσο στη διαδικασία της προσαρμογής της στο Πρωτάθλημα όσο και στην επίτευξη των στόχων της. Με βάση αυτά τα δύο θεμελιώδη κριτήρια, ο Κιθαιρών Καπαρελλίου παίρνει για τη φετινή του παρουσία... άριστα δέκα! Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, οι κοκκινόμαυροι βρίσκονται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας παρουσιάσει μία ανταγωνιστικότατη ομάδα, όπως μαρτυρούν τα μόλις 17 γκολ που έχει δεχθεί σε 21 αγώνες!

Με την ευκαιρία της διακοπής στις διοργανώσεις, η «ΩΡΑ των σπορ» επικοινώνησε με τον Σωτήρη Παπαναστασίου, τον πρωτεργάτη της φετινή προσπάθειας, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο προετοιμάστηκε η ομάδα του για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις, αλλά και στην εν γένει πορεία της. «Είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα, όμως εμπειρία από τη Γ' Εθνική δεν είχα πριν το καλοκαίρι. Μιλώντας και με πιο έμπειρους συναδέλφους, έκρινα ότι έπρεπε να είσαι πολύ δυνατός στην άμυνα για να σταθείς στην κατηγορία και, ακολούθως, να κυνηγάς το γκολ, για να πάρεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι, η ομάδα προσανατολίστηκε πρωτίστως να φτιάξει μία συμπαγή άμυνα» σημείωσε αρχικά και συμπλήρωσε: «Είχαμε βάλει σαν στόχο την παραμονή, εξαιτίας και της απειρίας που είχε η ομάδα. Νομίζω ότι η παρουσία μας είναι θετική και μόνο με το δεδομένο ότι είμαστε μέσα στον στόχο. Θα μπορούσαμε, βέβαια, να έχουμε και δύο-τρεις βαθμούς παραπάνω, τους οποίους χάσαμε λόγω απειρίας. Πλέον, απομένουν τα τελευταία τρία παιχνίδια, τα οποια είναι κρίσιμα, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι ευχαριστημένος και με την πορεία μας και με τους ποδοσφαιριστές».

Σε εκείνο το σημείο και αναφερόμενος στο Πρωτάθλημα του 6ου ομίλου, ο 46χρονος προπονητής υποστήριξε πως είναι από τους πλέον ανταγωνιστικούς της Κατηγορίας. «Αν εξαιρέσουμε τη Ρόδο που ξεχώρισε από την αρχή, πρόκειται για έναν ισορροπημένο όμιλο. Από τις δεκατρείς ομάδες, οι έντεκα ήταν σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους. Όλα τα παιχνίδια ήταν κκειστά και ο καθένας θα μπορούσε να κερδίσει. Θεωρώ πως, μετά τον 5ο όμιλο, ο δικος μας όμιλος ήταν στους δύο τρεις πιο δύσκολους».

«Μεγάλη υπόθεση να μείνουμε σπίτι»

Στον επίλογό του ο Σ. Παπαναστασίου θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα σχετικά με τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε ως κοινωνία: «Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει κουράγιο. Θεωρώ πως το 'μένουμε σπίτι' είναι μεγάλη υπόθεση. Μακάρι να μπορέσουμε να βγούμε από τον εφιάλτη που ζούμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Εύχομαι όταν τελειώσει να είμαστε όλοι μαζί, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτά που κάνουμε»



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved