Bοηθός του Φαν'τ Σιπ: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε ατρόμητοι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο»

Bοηθός του Φαν'τ Σιπ: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε ατρόμητοι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο»

Την εικόνα της εθνικής μας ομάδας, την αλλαγή ταυτότητας και νοοτροπίας την ανταπόκριση των φιλάθλων στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τους στόχους που υπάρχουν...σκιαγράφησε ο βοηθός Τζον Φαν’τ Σιπ, Ελληνοαυστραλός Μιχάλης Βαλκάνης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Αυστραλίας, theworldgame.

«Πως ο Αυστραλός Βαλκάνης προσπαθεί να φέρει την επανάσταση το ποδόσφαιρο της Ελλάδας», αναφέρει ο σχετικός τίτλος, σημειώνοντας ότι «η ταυτότητα της πολύ κακής εθνικής ομάδας της Ελλάδας μετασχηματίζεται, με τον πρώην προπονητή της Α-League (Αυστραλία), Μιχάλη Βαλκάνη, να βοηθά στην επανάσταση».

Πριν από την εθνική ομάδα, ο Μιχάλης Βαλκάνης είχε συνεργαστεί με τον Φαν΄τ Σιπ στην Μελβούρνη Σίτι και την Τσβόλε στην Eredivisie, ενώ αγωνίστηκε στο παρελθόν στην Ελλάδα (Ηρακλής,ΑΕΛ, Άγιος Νικόλαος).

«Η πρόκριση στο Euro ήταν το πιο απομακρυσμένο πράγμα που υπήρχε στο μυαλό μας όταν αναλάβαμε την εθνική. Γνωρίζαμε ότι θα είχαμε ένα δύσκολο έργο και ορίσαμε την αποστολή μας πάντα ως ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για το Κατάρ. Πέρα από τα τελευταία αποτελέσματα, αυτό που είναι πιο ευχάριστο είναι οι εμφανίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Η άφιξή μας και η αλλαγή του τρόπου που η ομάδα έπαιζε τα τελευταία χρόνια, και η νοοτροπία που υπήρχε στο παρελθόν, ήταν μια πρόκληση. Αλλά είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι με τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα έχει προσαρμοστεί σε ένα πιο επιθετικό παιχνίδι και σε μια πιο σύγχρονη προσέγγιση στο παιχνίδι», πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε ότι η εθνική μας, «έχει παγιδευτεί στο παρελθόν από το φάντασμα του 2004, όταν, απέναντι σε κάθε πιθανότητα, δημιούργησε έναν αμυντικό τοίχο για να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

«Στο παρελθόν είχαν συνηθίσει να αμύνονται και να παίζουν αντεπιθέσεις. Το να αλλάξουμε αυτή την προσέγγιση ήταν το μεγαλύτερο θετικό στοιχείο μέχρι στιγμής», συμπλήρωσε ο Βαλκάνης, ο οποίος πέρασε έξι χρόνια στην Ελλάδα ως παίκτης

«Οι άνθρωποι λένε τώρα: «Ουάου, μπορεί η Ελλάδα να παίζει με αυτόν τον τρόπο» Η αλήθεια είναι ότι οποιοσδήποτε μπορεί να παίξει με αυτόν τον τρόπο. Οι παίκτες μας είναι τεχνικά αρκετά καλοί και είναι πολύ καλοί στην τακτική. Ήταν απλώς η νοοτροπία που υπήρχε έχοντας κερδίσει το Euro στο παρελθόν, παίζοντας έναν ιδιαίτερο τρόπο και πιστεύοντας ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να φτάσει η επιτυχία. Παρουσιάζουμε ένα διασκεδαστικό είδος επιθετικού ποδοσφαίρου, πιστεύουμε επίσης ότι θα φέρει επιτυχία, αλλά και θα φέρει πίσω την υποστήριξη στην εθνική ομάδα».

Όπως σημειώνεται υπήρξε αυτή η αίσθηση ότι«δεν είμαστε αρκετά καλοί και πρέπει να καθίσουμε και να αμυνθούμε για να έχουμε αποτέλεσμα ». Αλλά αυτό αλλάζει.

«Στην Ελλάδα, η εθνική ομάδα αντιπροσωπεύει τα πάντα, αλλά οι άνθρωποι της είχαν γυρίσει τις πλάτες τους λίγο περισσότερο από τα τελευταία τέσσερα χρόνια περίπου. Είχε πέσει στη χαμηλότερη κατάταξη της FIFA, αλλά για πρώτη φορά τώρα, οι άνθρωποι ρωτάνε «πότε θα παίξει η ομάδα;», συμπλήρωσε.

Η εθνική μας αργότερα αυτό το μήνα έχει φιλικά με Κόστα Ρίκα και Μεξικό στις ΗΠΑ, πριν αντιμετωπίσει την Ολλανδία τον Μάιο.

«Είναι μικρά βήματα, αλλά είναι και γιγαντιαία βήματα και πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε, παίζοντας το ποδόσφαιρό μας και παίρνοντας τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε. Έχουμε φέρει έναν αριθμό νεότερων παικτών, παίκτες με έδρα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Είδατε τρεις από αυτούςς την περασμένη εβδομάδα με τον Ολυμπιακό, που απόκλεισαν την Άρσεναλ από το Europa League: Τσιμίκας, Μπουχαλάκης και Μασούρας. Νομίζω ότι επανενεργοποιήσαμε την ομάδα με πολύ ρυθμό και ενθουσιασμού. Τακτικά και τεχνικά μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ατρόμητοι, ανεξάρτητα από το ποιον θα αντιμετωπίζουμε».



Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved