Το Μάντσεστερ και η… Premier League είναι μπλε! (videos+photos)

Το Μάντσεστερ και η… Premier League είναι μπλε! (videos+photos)

Η Σίτι του Γκουαρντιόλα θριάμβευσε 2-0 στο ντέρμπι του Μάντσεστερ στο «Ολντ Τράφορντ» και πλέον «αγκαλιάζει» την κατάκτηση της Premier League τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος!

Το τελευταίο… εμπόδιο που έπρεπε να περάσει χωρίς να «σκοντάψει», έτσι ώστε να συνεχίσει την πορεία της προς την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, η Μάντσεστερ Σίτι το πέρασε… για πλάκα! Η «μηχανή» παραγωγής γκολ του Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε… χαβαλέ στο «Ολντ Τράφορντ», κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νίκησε… σβηστά 2-0 και άφησε τη Λίβερπουλ με την… προσμονή της «γκέλας». Πλέον, δεν υπάρχει ουσιαστικά σοβαρό εμπόδιο για τη Σίτι στον δρόμο για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια κι από τη στιγμή που είναι στους 89 βαθμούς και η ομάδα του Κλοπ είναι στους 88, όλα δείχνουν πως το τρόπαιο του πρωταθλητή της Premier League, θα μείνει στο Μάντσεστερ αλλά στη… μπλε πλευρά του.

Η Γιουνάιτεντ από την πλευρά της, έμεινε πίσω στη μάχη για την πεντάδα και δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Άρσεναλ, ενώ για έκτη διαδοχική χρονιά μένει μακριά από το πρωτάθλημα. Τι να πει, βέβαια, και η Λίβερπουλ που είχε… εναποθέσει τις ελπίδες της για τέλος των «πέτρινων χρόνων» στην ομάδα του Σόλσκιερ και την είδε να μην μπορεί σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρει τη… μισητή συμπολίτισσα. Η Λίβερπουλ έμεινε ξανά δεύτερη και θέλει… θαύμα (γκέλα της Σίτι τουλάχιστον μια φορά κόντρα σε Μπέρνλι εκτός, Λέστερ εντός και Μπράιτον εκτός) για να βάλει τέλος στην… ανομβρία 29 χρόνων, αφού το τελευταίο της πρωτάθλημα το κατέκτησε το 1990…

Αν για κάτι, πάντως, δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τους παίκτες του Σόλσκιερ είναι πως ήταν… προκλητικά αδιάφοροι. Πάλεψαν το ματς, είχαν πάθος και το ντέρμπι – ειδικά στο πρώτο ημίχρονο – είχε αρκετά χαρακτηριστικά από αυτά που είχαν πάντα τέτοιου τύπου αγγλικά παιχνίδια. Δυνατά μαρκαρίσματα, ένταση και λίγες φάσεις σε ένα γεμάτο νεύρα παιχνίδι κι από τις δυο πλευρές. Φαινόταν, πάντως, η διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων σε κάποια σημεία.

Αυτή η ποιότητα, της κορυφαίας όμως της Premier League που έχει «χτίσει» ο Πεπ Γκουαρντιόλα, έγινε ακόμα πιο εμφανής στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά στο 54’ όταν ο Μπερνάρντο Σίλβα συνδυάστηκε με τον Γκουντογκάν, πήρε τη μπάλα από τα δεξιά και με ένα αριστοτεχνικό πλασέ με το αριστερό, εξέθεσε τον Ντε Χέα που δέχθηκε το γκολ στην κλειστή του γωνία για το 0-1 της Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ».

Κι αν στο γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα μπορεί να πει κανείς πως δεν φέρει τόσο μεγάλη ευθύνη ο Ντε Χέα, σε αυτό το Λιρόι Σανέ που «καθάρισε» το ματς για τη Μάντσεστερ Σίτι στο 66’, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ισπανός γκολκίπερ το… έπνιξε και ήδη έχει «φουντώσει» η κουβέντα γύρω από το όνομά του, κυρίως λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού και για τις δυο ομάδες αλλά και για… τη Λίβερπουλ!

 

Η Μάντσεστερ Σίτι, λοιπόν, με τα δυο γκολ στο «Ολντ Τράφορντ» που της χάρισαν την έκτη νίκη σε οκτώ ντέρμπι κόντρα στη Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια, «κλείδωσε» τον τίτλο και έκανε ένα ασύλληπτο ρεκόρ. Έφτασε στα 157 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε μια σεζόν, τα περισσότερα από κάθε άλλη αγγλική ομάδα στην ιστορία, ξεπερνώντας τον… εαυτό της και τα γκολ που είχε βάλει τη σεζόν 2013-2014 ενώ έχει ακόμα κι άλλα ματς για να βελτιώσει κι άλλο την επίδοσή της. Το μόνο σίγουρο είναι πως το Μάντσεστερ, σίγουρα το… μπλε κομμάτι του και ίσως και αρκετοί από το κόκκινο, γιορτάζει για την επικείμενη κατάκτηση του τίτλου, την ώρα που στο Λίβερπουλ δεδομένα θα επικρατεί για άλλη μια χρονιά απογοήτευση…



Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved