Επέστρεψε στη γενέτειρά του ο Εμπαπέ (photos & video)

Επέστρεψε στη γενέτειρά του ο Εμπαπέ (photos & video)

Στον τόπο όπου γεννήθηκε επέστρεψε ο Γάλλος επιθετικός, γνωρίζοντας την αποθέωση από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ, εκτός από τη φανταστική απόδοση που έχει με την Παρί Σεν Ζερμέν, φροντίζει ώστε να διαμορφώσει και μια καλή εξωγηπεδική εικόνα και αυτό φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο με την επίσκεψή του στον τόπο όπου γεννήθηκε.

Ως παγκόσμιος πρωταθλητής πλέον, ο Γάλλος επιθετικός επισκέφτηκε το φτωχικό Μποντί, ένα προάστιο του Παρισιού, 10 χιλιόμετρα μακριά, από την λάμψη της γαλλικής πρωτεύουσας.
Εκεί, ο Εμπαπέ αποθεώθηκε από τους συγκεντρωμένους κατοίκους και τους προέτρεψε (κυρίως τα μικρά παιδιά) να πιστέψουν και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

«Πιστέψτε στα όνειρά σας. Ελπίζω κάποια μέρα ένας από εσάς να βρεθεί στη θέση μου και εγώ να είμαι στην πλατεία για να τον αποθεώσω. Επιστρέφω εδώ ως πρωταθλητής κόσμου και αυτό είναι το καλύτερο δώρο που μπορούσα να πάρω» φώναξε ο Eμπαπέ καταχειροκροτούμενος.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι δείχνουμε το ωραίο πρόσωπο του Μποντί» είπε ο πατέρας του, Βίνφριντ. Παράλληλα Eμπαπέ ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης και έλαβε ένα δώρο που παραπέμπει στα παιδικά χρόνια του: ένα φλάουτο, για να του θυμίζει τότε που έκανε μαθήματα μουσικής, πριν στην κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Η δήμαρχος της πόλης, Σιλβίν Τομασέν, μίλησε για τον τόπο που γεννήθηκε ο Εμπαπέ. «Στο Μποντί έχουμε 104.000 κατοίκους και το 40% είναι κάτω των 30 ετών. Τα παιδιά μας μελετούν και θέλουν να σπουδάσουν, η επιτυχία στις εξετάσεις φτάνει το 91%. Μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε.

«Δεν χρειάζεται να πληρώνομαι για να υπερασπισθώ τα χρώματα της χώρας μου. Κερδίζω αρκετά χρήματα, πολλά χρήματα. Πιστεύω λοιπόν, ότι είναι σημαντικό να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν. Είναι ασθένειες. Για ανθρώπους σαν εμάς, δεν είναι πολύ να δώσουμε χείρα βοηθείας. Δεν αλλάζει την ζωή μου, αλλά αλλάζει την δική τους. Και φυσικά, όταν συμβαίνει αυτό, μου προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση. Έδωσα τα χρήματα για το ίδρυμα, στο οποίο είμαι συνεργάτης, υποστηρικτής και πρεσβευτής, επειδή πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες και σίγουρα είναι κάτι δύσκολο. Σκοπός μου, είναι να τους δείξω ότι μπορούν να παίξουν αθλήματα όπως οποιοσδήποτε άλλος. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα» ήταν τα λόγια του Γάλλου επιθετικού, μετά την απόφασή του, να δώσει το πριμ από την κατάκτηση του Μουντιάλ, στο «Premiers de Cordée», ένα ίδρυμα που βοηθά άρρωστα παιδιά και ενθαρρύνει την επαφή τους με τον αθλητισμό.

Δείτε στιγμές από την εκδήλωση στο photo gallery του Onsports.gr



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved