Χούμπελ: «Το Grexit δεν είναι μακρινό»

Χούμπελ: «Το Grexit δεν είναι μακρινό»

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στον γκρεμό και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, όπως τόνισε ο Χέρμπερτ Χούμπελ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, μετά την συνάντησή του με τον Γιώργο Βασιλειάδη στο γραφείο του Υφυπουργού αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου.

Η συνέντευξη έλαβε χώρα στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας υποστήριξε πως το Grexit δεν είναι μακρινό, μια και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κοντά στον γκρεμό.

«Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας. Το ενδιαφέρον σας για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υψηλό. Αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία σας. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μια παρεξήγηση που έγινε. Η επιτροπή παρακολούθησης δεν είναι εδώ για να αναλάβουμε τη διοίκηση της ΕΠΟ, να είναι σκιώδης διοίκηση. Η επιτροπή είναι εδώ για να βοηθήσει, να προτείνει και δώσει συμβουλές στο τι μπορεί να γίνει καλύτερα. Έχω την αίσθηση ότι η παρεξήγηση δεν έχει περάσει. Έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει αγάπη για το ποδόσφαιρό σας, η οποία είναι υπερβολική κάποιες φορές. Βρήκαν ένα νέο πρόεδρο που είχε ενέργεια να προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν ενδιαφέρονται όλοι οι παράγοντες για το καλό του παιχνιδιού», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Η επιτροπή παρακολούθησης δεν είναι εδώ για να λαμβάνει αποφάσεις και να επιβάλει κυρώσεις. Μεταφέρει στη FIFA τι κινήσεις έχουν γίνει, τι δεν έχει γίνει. Δυστυχώς ήταν επιβεβλημένο να έρθουμε εδώ μετά από όσα έγιναν τις 2-3 τελευταίες αγωνιστικές. Όσα έγιναν ήταν απαράδεκτα. Όλοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, βλέπουμε τα περιστατικά βίας. Πώς μπορείς να βάζεις τα παιδιά σου στο γήπεδο, όταν υπάρχουν όπλα στον αγωνιστικό χώρο; Επικρατούν απειλές και εκβιασμοί και εκτός γηπέδου. Αυτά είναι απαράδεκτα».

Μάλιστα, στην συνέχεια, ο Χέρμπερτ Χούμπελ έκανε λόγο ακόμα και για αποβολή των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. «Αυτή η συμπεριφορά μας πίεζε να έρθουμε εδώ και να προβούμε σε συστάσεις. Τα σωστά βήματα πρέπει να τα αγκαλιάσει όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια. Το Grexit που έμοιαζε μακρινό, δεν είναι πλέον. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο γκρεμό», ήταν τα λόγια του.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Βασιλειάδη. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Είχα μόλις μια συνάντηση με τον Υπουργό σχετικά με το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα της βίας. Ξεκαθαρίστηκε ότι η Πολιτεία δεν έχει σκοπό να πάρει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου. Σε αυτή την περίπτωση όμως διακυβεύτηκε η δημόσια ασφάλεια. Μιλήσαμε για το πώς μπορεί η ΕΠΟ και η Πολιτεία να λάβουν μέτρα. Μας υποσχέθηκαν ότι θα λάβουν μέτρα και πως θα βρουν τη λύση. Επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ να πω τι συζητήθηκε προηγουμένως. Εμείς ήρθαμε εδώ για να κάνουμε συστάσεις. Δεν υπάρχει θέση στη βία. Θα πρέπει να υπάρξει δέσμευση και υπόσχεση από όλους ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο παιχνίδι. Δεν γίνεται να υπάρχουν όπλα και εκβιασμοί».

Παράλληλα, υποστήριξε: «Δεν είναι στο συμφέρον κανενός να είναι οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών τα παιχνίδια. Αυτό επηρεάζει και την Εθνική σας ομάδα. Γιατί όταν παίζουν ελληνικές οι ομάδες στην Ευρώπη ακολουθούνται όλοι οι κανόνες; Ως πατέρας σας δηλώνω ότι δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε αυτά τα γήπεδα, σε μια κατά τα άλλα υπέροχη και πανέμορφη χώρα. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας. Ο Τύπος έχει δύναμη. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Και στη Δημοκρατία, όμως υπάρχουν όρια. Η αναφορά στη FIFA δεν θα περιγράφει μια ιδανική κατάσταση με ουράνια τόξα. Θα είναι σοβαρή αναφορά. Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση που θα πάρει η FIFA. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορεί να επιβληθούν. Ζητάμε μια ισχυρή ΕΠΟ που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις περιστάσεις. Η κατάσταση είναι σοβαρή. Να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, αλλά να αποφασιστεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να παρέμβει στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι χρέος της η δημόσια ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσει η βία, κανένας από εδώ μέσα δεν πιστεύω ότι θα ήθελε να βλέπει τέτοιες εικόνες.

Ακολούθως έγιναν ερωτήσεις προς τον Χέρμπερτ Χούμπελ για:

Tα μέτρα που πρότεινε για να μην υπάρχει πλέον βία: «Η επιτροπή παρακολούθησης δεν είναι εδώ για να επιβάλει μέτρα. Τα προβλήματα προκλήθηκαν από τους Έλληνες παράγοντες. Είναι αρμοδιότητα της FIFA να δει κατά πόσο θα ανεχτεί την κατάσταση. Δεν είμαι εδώ για να προτείνω τι μέτρα πρέπει να παρθούν. Τα μέτρα πρέπει να ληφθούν από τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν αυτά είναι ανεπαρκή, τότε θα δούμε τι θα γίνει».

Τι ζήτησε από την ΕΠΟ και την Πολιτεία: «Όχι, δεν θέλω να μην είμαι ευγενικός. Ως δικηγόρος, όταν με ρωτούν τι είχα συζητήσει σε μια αίθουσα. Ούτε τότε το κάνω. Κατανοήστε τι θέση μου και την επιτροπή παρακολούθησης».

Την απόφαση να αναβληθεί το πρωτάθλημα: «Δεν είναι αρμοδιότητα της επιτροπής μας να σχολιάσω την απόφαση της Πολιτείας για αναβολή του πρωταθλήματος. Λήφθηκε από τον Υφυπουργό και τον Πρωθυπουργό. Προερχόμενος από το ποδόσφαιρο, κανείς δεν θέλει άδειο τον αγωνιστικό χώρο και να μην γίνονται αγώνες».

Το αν η συγγνώμη του Ιβάν Σαββίδη σημαίνει κάτι: «Υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών, είναι στο χέρι του δικαστή τι θα κάνει. Η πιθανότητα του Grexit, είναι πιθανή. Δεν λέω ότι θα γίνει. Όμως αν εντέλει φτάσουν εκεί τα πράγματα, μην πει κανένας ότι δεν είχαμε κάνει αναφορά σε αυτό το ενδεχόμενο. Φαντάζεστε να κυκλοφορούσε ένας παράγοντας με όπλο στον αγωνιστικό χώρο στη Γερμανία;».

Την κίνηση του Λούμπος Μίχελ κατά του διαιτητή Κομίνη: «Θα ήταν άδικο να αναφερθώ μόνο σε αυτό το περιστατικό. Όλα όσα συνέβησαν ήταν ντροπή για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο».

Τον λόγο που έγινε η συνέντευξη Τύπου και όχι μία γραπτή δήλωση: «Κρίναμε ότι ήταν η στιγμή να δώσουμε συνέντευξη Τύπου και να μιλήσουμε».

Στην συνέχεια, υπήρξε ένταση στην αίθουσα για μία επιθετική ερώτηση που τέθηκε προς τον Χέρμπερτ Χούμπελ, ο οποίος τόνισε: «Η συμπεριφορά σας ίσως δείχνει τι δεν πάει καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν απειλεί την Ελλάδα, αλλά προειδοποιεί τι μπορεί να γίνει. Είμαστε εδώ στο πλαίσιο της εντολής που έχουμε λάβει. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όσα έγιναν, όμως. Η λέξη Grexit δεν είναι απειλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αναφορά που θα υποβάλλουμε περιλαμβάνει ευρήματα και καταστάσεις. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε κυρώσεις. Η FIFA το κάνει αυτό».

Ακόμα, ερωτήθηκε για το πότε θα είναι έτοιμη η αναφορά, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης να απαντά: «Υπολογίζω δέκα μέρες μέσα στον Μάρτιο. Το πότε θα ασχοληθεί η FIFA δεν το γνωρίζω».

Τέλος, σε ερώτηση για τη σφαίρα που είχε λάβει σε επιστολή ο Βαγγέλης Γραμμένος, τόνισε: «Το να λάβεις μια επιστολή με σφαίρα τα Χριστούγεννα, δεν το θεωρώ φιλική πράξη».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Super League: Συνάντηση Βασιλειάδη με FIFA και UEFA (photos)

Super League: Συνάντηση Βασιλειάδη με FIFA και UEFA (photos)

Αυστηρό μήνυμα από FIFA: «Ερχόμαστε στην Ελλάδα για ασυμβίβαστη και σκληρή λύση»!

Αυστηρό μήνυμα από FIFA: «Ερχόμαστε στην Ελλάδα για ασυμβίβαστη και σκληρή λύση»!

ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved