Μάρκες: Αρνούμε τις κατηγορίες, ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου

Μάρκες: Αρνούμε τις κατηγορίες, ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου

Ο Ράφαελ Μάρκες αρνείται κάθε κατηγορία και ανάμειξη σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και συνεργασία του με τον διάσημο Ραούλ Φλόρες Ερνάντες.

Χθες το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο Μάρκες βρίσκεται στη λίστα των 22 ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τις ύποπτες οικονομικές δοσοληψίες τους με τον Ραούλ Φλόρες Ερνάντες.

Πρόκειται για τον βασικό ύποπτο διακίνησης ναρκωτικών με διασυνδέσεις στο καρτέλ «Sinaloa» και τη συμμορία «Jalisco New Generation», τον οποίο το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ κατηγόρησε πως λειτουργούσε ως επικεφαλής διακίνησης ναρκωτικών.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος περιλαμβάνει 22 Μεξικανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένου του Μάρκες και 42 εθνικές εταιρείες, εκ των οποίων οι εννέα είναι του 38χρονου ποδοσφαιριστή. Οι ΗΠΑ αμέσως πάγωσαν τους λογαριασμούς όλων των εμπλεκομένων.

«Είναι ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου», είπε ο Ράφαελ Μάρκες, που θα επιδιώξει να αποσαφηνίσει τους ισχυρισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με δεσμούς του με τον έμπορο ναρκωτικών Ραούλ Φλόρες Ερνάντες.

«Όπως έχω αντιμετωπίσει κάθε αγώνα στην καριέρα μου ως επαγγελματίας, σήμερα, στο πιο δύσκολο παιχνίδι μου, να προσπαθήσω να διευκρινίσω όλα αυτά και να φανεί σε όλους ότι είμαι ο Ράφαελ Μάρκες που ξέρατε», είπε ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, της Μονακό και της Ατλας, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο διεθνής Μεξικανός αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τους εμπόρους ναρκωτικών και είπε ότι καταλαβαίνει τη νομική θέση, ενώ αναμένει διευκρινίσεις. «Αρνούμαι κάθε σχέση με εγκληματικές οργανώσεις, όπως έχει αναφερθεί σε διάφορα άρθρα εφημερίδων. Καταλαβαίνω τη νομική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι», δήλωσε ο Μάρκες, που αγωνίστηκε σε τέσσερα Μουντιάλ με το Μεξικό.

Πάντως οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι η σχέση του Μάρκες με τον έμπορο ναρκωτικών είναι «πολύ μεγάλη» και υπάρχει «περίπου 20 χρόνια». Ο 38χρονος Μάρκες, διεθνής με το Μεξικό από το 1997 (143 συμμετοχές και 19 γκολ), έκανε έκκληση για σεβασμό στην οικογένειά του, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια κατάσταση ότι «δεν είναι φυσιολογική, είναι μια δύσκολη κατάσταση».

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Ράφαελ Μάρκες ήταν ο πρώτος που είχε εκφράσει επίσημα την αντίθεσή του στο σχέδιο του νέου προέδρου των ΗΠΑ να χτίσει ένα τείχος κατά μήκος ολόκληρης της συνοριακής γραμμής των ΗΠΑ με το Μεξικό. «Κανένα τείχος δεν μπορεί να μας σταματήσει εάν πιστεύουμε στον εαυτό μας», ήταν το μήνυμα που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, απαντώντας στον Ντόναλντ Τραμπ.



Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Η έκπληξη της Βίκυς Κάβουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάβουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved