Ο δύσκολος δρόμος της Λέστερ

Ο δύσκολος δρόμος της Λέστερ

Η νέα ήττα της Λέστερ την φέρνει πλέον σοβαρά αντιμέτωπη με μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία της.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας έχουν ακόμα δεκατρείς «γύρους» για να αποφύγουν το… νοκ άουτ που θα επιφέρει ένας ενδεχόμενος υποβιβασμός, όμως ο δρόμος της παραμονής δεν είναι εύκολος.

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε παραμύθια με happy end, όμως αυτό της Λέστερ δεν έχει την κατάληξη που ονειρεύονταν οι οπαδοί της. Λίγους μήνες μετά την ανάδειξή της σε πρωταθλήτρια Αγγλίας, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι βρίσκεται αντιμέτωπη με τον υποβιβασμό της. 

Η διαδρομή της Λέστερ στο φετινό πρωτάθλημα δεν δικαιολογεί καθόλου την περσινή της πορεία. Το αντίθετο θα λέγαμε, ότι είναι ένα σύνολο που ψάχνεται στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ παράλληλα θα κληθεί να αποδείξει απέναντι στην Σεβίλλη ότι η περσινή σεζόν δεν είναι πυροτέχνημα, αφού ο μόνος στόχος που μπορεί να κυνηγήσει πέραν από την αποφυγή του υποβιβασμού, είναι το Champions League. 

Η ήττα από την Σουόνσι διατήρησε την Λέστερ στην 17η θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς, ενώ από κάτω της βρίσκονται η Χαλ με 20 και οι Κρίσταλ Πάλας και Σάντερλαντ με 19.

Παρατηρώντας το πρόγραμμα των «αλεπούδων« διαπιστώνει κανείς ότι αν θέλει να κρατηθεί στην Premier League και να αποφύγει τον υποβιβασμό θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν, κάτι που έκανε και πέρυσι κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Η Λέστερ αντιμετωπίζει είτε ομάδες που κυνηγούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Έβερτον και Τότεναμ), είτε ομάδες που έχουν την ίδια τύχη με αυτή και παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό (Χαλ, Σάντελαντ, Κρίσταλ Πάλας), ενώ οι μόνες αδιάφορες είναι οι Γουότφορντ, Γουεστ Χαμ, Γουεστ Μπρομ και Στόουκ.

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν απέχουν πολύ από τον υποβιβασμό και κινδυνεύουν πλέον άμεσα να μετατρέψουν το περσινό τους παραμύθι σε μια τραγωδία που δύσκολα συναντά κανείς στον αθλητισμό, αφού είναι σπάνιο μια πρωταθλήτρια ομάδα να κινδυνεύει την επόμενη σεζόν με υποβιβασμό.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των «αλεπούδων»:

26. Λέστερ – Λίβερπουλ

27. Λέστερ - Χαλ

28. Άρσεναλ – Λέστερ

29. Γουέστ Χαμ – Λέστερ

30. Λέστερ - Στόουκ

31. Λέστερ – Σάντερλαντ

32. Έβερτον - Λέστερ

33. Κρίσταλ Πάλας – Λέστερ

34. Λέστερ – Τότεναμ

35. Γουέστ Μπρομ – Λέστερ

36. Λέστερ – Γουότφορντ

37. Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ

38. Λέστερ - Μπόρνμουθ



Ιστιοπλοΐα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Ιέρ
Ιστιοπλοΐα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Ιέρ
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved