Ήρθε η επιστολή της FIFA, προς σέντρα το Κύπελλο!
SHARE

Ήρθε η επιστολή της FIFA, προς σέντρα το Κύπελλο!

Η ΕΠΟ ανακάλεσε την προσφυγή στο ΣτE, η FIFA έστειλε τις δεσμεύσεις για τα προαπαιτούμενα και ο Σταύρος Κοντονής αποφασίζει την επανέναρξη του Κυπέλλου.

Το πρώτο βήμα για να περάσει η μπόρα του ποδοσφαιρικού Grexit έγινε το πρωί από την ΕΠΟ. Η ομοσπονδία ανακάλεσε την προσφυγή της στο ΣτΕ κατά της απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού να διακόψει το Κύπελλο. Επιπλέον έκανε και αίτηση θεραπείας ώστε να γίνει ανάκληση της εν λόγω απόφασης του Κοντονή.

Ακολούθησε η επιστολή της FIFA προς τον πολιτικό προϊστάμενο των σπορ με τα συμφωνηθέντα της συνάντησης της Τρίτης (12/4). Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε και στην ΕΠΟ και φέρεται να ικανοποιεί τον υπουργό, ο οποίος θεωρεί ότι στο σωστό πνεύμα.

Εντός αυτής περιλαμβάνονται η έλευση κλιμακίου της FIFA, UEFA που θα εξετάσει το κανονισμό λειτουργίας της Επιτροπής Δεοντολογίας και θα τον τροποποιήσει ώστε να μπορεί η αρμόδια επιτροπή να ερευνήσει υποθέσεις διαφθοράς και πριν τον Ιούνιο του 2015. Κάτι που σημαίνει ότι άμεσα (θα δούμε το χρονικό διάστημα πάντως) τα 7 πρόσωπα εκ μέρους της ΕΠΟ που εμπλέκονται στη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης θα απολογηθούν στην «ΕΔ» για να κρίνει εάν θα τους στείλει σπίτι τους, πριν αναλάβει κι άλλες υποθέσεις προσώπων για κακουργήματα.

Επιπλέον στην επιστολή γίνεται αναφορά για «πιθανά» άρθρα ή διατάξεις των αθλητικών νόμων που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο και τα οποία θα περάσουν από κόσκινο από το κλιμάκιο των δύο Συνομοσπονδιών, ώστε να γίνουν αλλαγές εάν προκύψουν τέτοια ζητήματα.

Ένα σημαντικό θέμα το οποίο ενδεχομένως θα προκαλέσει τριβές είναι η στελέχωση των επιτροπών. Για παράδειγμα η Επιτροπή Ηθικής της FIFA δεν έχει τακτικούς δικαστές. Εφόσον η ΕΠΟ εναρμονίσει πλήρως το καταστατικό της στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, τότε το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και για την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Το θέμα αυτό είναι σημαντικό κι αυτό διότι, ο Σταύρος Κοντονής νομοθετήσει επί των τακτικών δικαστών στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου υπό την άτυπη συμφωνία των FIFA, UEFA πριν σχεδόν ένα χρόνο.

Η απάντηση από τον υφυπουργό Αθλητισμού στη FIFA θα δοθεί εντός της ημέρας και έως αύριο, θα έχει αποφασιστεί η επανέναρξη του Κυπέλλου. Εκτός δραματικού απροόπτου.

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Europa League: Το «τρένο» της Άιντραχτ συνεχίζει (videos)
Europa League: Το «τρένο» της Άιντραχτ συνεχίζει (videos)
Ξάνθη: Σε δυνατούς ρυθμούς για το «αντίο» στους Ξανθιώτες
Ξάνθη: Σε δυνατούς ρυθμούς για το «αντίο» στους Ξανθιώτες
Euroleague: Τα break σε Κωνσταντινούπολη και Μόσχα (videos)
Euroleague: Τα break σε Κωνσταντινούπολη και Μόσχα (videos)
Πλήγμα στη Γιουβέντους με Κεντίρα
Πλήγμα στη Γιουβέντους με Κεντίρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies