ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΕΠΟ: «Κοντονή, δε δεχόμαστε υποδείξεις»!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΕΠΟ: «Κοντονή, δε δεχόμαστε υποδείξεις»!

Εκτός τόπου και χρόνου η απάντηση της ΕΠΟ στην ανακοίνωση Κοντονή με την οποία ζήτησε ουσιαστικά να φύγουν από το ποδόσφαιρο όσοι εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις διαφθοράς. 

Στην ανακοίνωση-μνημείο η ΕΠΟ σχολιάζει την ταμπακιέρα της υπόθεσης, δηλαδή την παραίτηση όσων έχουν εμπλέκονται σε δικογραφίες και σκάνδαλα, ως εξής: «Να θυμίσουμε, ότι στην Ελλάδα, όπου ισχύει ακόμη το τεκμήριο της αθωότητας και η διάκριση των εξουσιών, το ποιοι δεν μπορούν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο το αποφασίζει η δικαστική εξουσία. Σε όσους λοιπόν έχει απαγορεύσει η Δικαιοσύνη την ενασχόληση, δεν ασχολούνται. Όσοι ασχολούνται, ασχολούνται νομίμως».

Ξεχνάει προφανώς η ΕΠΟ ότι το καλοκαίρι που πέρασε παρέλασε από την Ευελπίδων σύσσωμη για υποθέσεις διαφθοράς και δη της εγκληματικής οργάνωσης. Ξεχνάει ότι ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εμφανίζεται να έχει κακουργηματικές κατηγορίες ή ότι ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος θα δικαστεί τον προσεχή Απρίλιο για το σκάνδαλο των στημένων.

Προφανώς επειδή δεν θέλουν να το καταλάβουν στο Πάρκο Γουδή η δικαστική εξουσία αφορά το ποινικό σκέλος. Υπάρχει και το πειθαρχικό του ποδοσφαίρου. Και για το πειθαρχικό το... βούλευμα των στημένων που στάλθηκε πακέτο από τον Κοντονή το έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Έχει φροντίσει μάλιστα να μπλοκάρει και τον... έλεγχο από την Επιτροπή Δεοντολογίας με διάταξη από το παράθυρο την ώρα που Μπλάτερ και Πλατινί, έχουν τελειώσει από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο για ανάλογες υποθέσεις διαφθοράς.

Επιπλέον, σε άλλο σκέλος της ανακοίνωσης αναφέρεται πως η «η αθλητική δικαιοσύνη λειτουργεί υποδειγματικά, όπως αναφέρει, χάρη στην εκλογή τακτικών δικαστών από την Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Πιστώνεται δηλαδή από μόνη της η ΕΠΟ τους τακτικούς δικαστές στα δικαιοδοτικά όργανα, κάτι που δεν ισχύει. Αυτό ήταν και το μόνο που κέρδισε η Πολιτεία στη διαμάχη για το... αυτοδιοίκητο. Όσο για το «υποδειγματικά» είναι αμφιλεγόμενο ειδικότερα μετά την πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό για... κύκλους.

Σε ό,τι αφορά την επιχορήγηση, η ΕΠΟ τονίζει: «οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κ. Υφυπουργό ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ευτυχώς δεν έχει ανάγκη από καμιά κρατική χρηματοδότηση. Χρηματοδοτείται από ίδια έσοδα και τα διανέμει με δικαιοσύνη. Βάση του σχεδιασμού της διοίκησης της ΕΠΟ, ο οποίος τηρείται , σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς των πολιτικών, αυτά τα έσοδα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια».

Αγνοεί η ΕΠΟ προφανώς ότι δόθηκαν επιλεκτικά χρήματα σε Ενώσεις που στηρίζουν το σαθρό καθεστώς τον Δεκέμβρη και ακόμα δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες της ΕΠΣ Σάμου.

Τέλος, γράφτηκε «Αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, με γνώμονα το όφελος του αθλήματος, δεν δέχονται υποδείξεις για το πώς να ασκούν τα καθήκοντά τους».

Είτε δεν έχουν επίγνωση της κατάστασης είτε μας κάνουν πλάκα στην ΕΠΟ. Ειδικά μετά όσα έχουν γίνει με τους διαιτητές και όσα δεν γράφουν στα φύλλα αγώνα.  

Απολαύστε υπεύθυνα την ανακοίνωση-μνημείο της ΕΠΟ:

«Χαιρετίζουμε το πρώτο αμυδρό δείγμα ενδιαφέροντος του κ. Υφυπουργού για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μετά από ένα σχεδόν χρόνο θητείας του. Η αναλογία 20 ευρώ ανά ερασιτεχνικό σωματείο, δεν αλλάζει, όμως, όσες ανακοινώσεις και αν εκδοθούν.

Επίσης, η επιθυμία πολιτικών και παραγοντικών κύκλων να ελέγξουν το ποδόσφαιρο χωρίς να προσφέρουν σε αυτό ούτε ευρώ δεν θα ευοδωθεί όσες ανακοινώσεις και να εκδοθούν.

Οφείλουμε να θυμίσουμε  στον κ. Υφυπουργό εν όψει μελλοντικών ανακοινώσεων, ότι η αθλητική δικαιοσύνη λειτουργεί υποδειγματικά, όπως αναφέρει, χάρη στην εκλογή τακτικών δικαστών από την Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Οφείλουμε, επίσης, να θυμίσουμε, ότι στην Ελλάδα, όπου ισχύει ακόμη το τεκμήριο της αθωότητας και η διάκριση των εξουσιών, το ποιοι δεν μπορούν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο το αποφασίζει η δικαστική εξουσία. Σε όσους λοιπόν έχει απαγορεύσει η Δικαιοσύνη την ενασχόληση, δεν ασχολούνται. Όσοι ασχολούνται, ασχολούνται νομίμως.

Οφείλουμε ακόμη, να ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει περάσει περισσότερους ελέγχους, από όσους μπορεί να φανταστεί ο κ. Υφυπουργός, από την περίοδο που ο ίδιος αγνοούσε την ύπαρξη της. Και όλοι βγήκαν καθαροί.

Καταληκτικά, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κ. Υφυπουργό ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ευτυχώς δεν έχει ανάγκη από καμιά κρατική χρηματοδότηση.
Χρηματοδοτείται από ίδια έσοδα και τα διανέμει με δικαιοσύνη. Βάση του σχεδιασμού της διοίκησης της ΕΠΟ, ο οποίος τηρείται , σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς των πολιτικών, αυτά τα έσοδα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, με γνώμονα το όφελος του αθλήματος, δεν δέχονται υποδείξεις για το πώς να ασκούν τα καθήκοντά τους. Ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του και ας αφήσει τους υπολοίπους να κάνουν τη δική τους».


Έπειτα από αυτήν την ανακοίνωση-μνημείο, εάν ο Υπουργός δεν μπορεί να καταλάβει πως τα λόγια δεν αρκούν τότε εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.



Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved