Τσάνας: «Στόχος η παραγωγή παικτών»

Τσάνας: «Στόχος η παραγωγή παικτών»

Ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Κώστας Τσάνας, υποστήριξε πως ο στόχος του είναι να δημιουργηθούν ποδοσφαιριστές έτοιμοι να συνεισφέρουν στην Εθνική Ανδρών μετά το πέρασμά τους από τα χαμηλότερα κλιμάκια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

«Είναι δύσκολος ο τρόπος που διεξάγονται τα προκριματικά. Ακόμα και πρώτος να βγεις δίνεις αγώνα μπαράζ για να είσαι στο Euro. Έχουμε πολύ καιρό να πάμε σε τελική φάση αλλά θα προσπαθήσουμε. Είχαμε ένα καλό ξεκίνημα στα προκριματικά κόντρα σε μία πολύ αδύναμη ομάδα. Ο όμιλός μας έχει καλές ομάδες, όπως η Τουρκία και η Σουηδία. Χθες έπαιξαν μεταξύ τους και ήρθαν ισόπαλες 2-2 κάτι που μας συμφέρει. Οι Πολωνοί έχουν καλά αποτελέσματα στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει και γενικά έχουν γίνει ενδιαφέροντα παιχνίδια», είπε αρχικά ο έμπειρος προπονητής στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM.

Για τα παιχνίδια που ακολουθούν στον όμιλο, τόνισε: «Το πρώτο ματς είναι στην Αττάλεια με την Τουρκία και το δεύτερο με τη Μάλτα εκτός έδρας. Είναι δύσκολο γιατί η διοργάνωση είναι και μεγάλη σε χρονική διάρκεια, ενώ υπάρχουν και πολλές αλλαγές παικτών. Όλο και κάποιος πάει στην ανδρών και η σύνθεση αλλάζει, οπότε δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε κάτι στάνταρ. Αυτό, επιφέρει παράλληλα και μία κόπωση λόγω των συνεχόμενων υποχρεώσεων τους σε ομάδες και μία ή δύο Εθνικές ομάδες».

Ενώ για τους ποδοσφαιριστές που μπορεί να υπολογίζει στη συνέχεια σχολίασε: «Χθες παίξαμε χωρίς τον Μαυρία, τον Κουρμπέλη και τον Μπάλα που ήταν τραυματίας. Η χαρά της Ελπίδων είναι να φτιάχνει ποδοσφαιριστές για την ανδρών. Βλέποντας χθες το ματς με τη Λετονία, είδαμε πολλούς παίκτες που πριν δύο-τρία χρόνια ήταν στην Ελπίδων. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικονομία και η χώρα, είναι σημαντικό να έχουμε ως ελληνικό ποδόσφαιρο αρκετούς παίκτες που εξελίσσονται. Υπάρχουν πολλά παιδιά που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, όπως ο Κίτσιου που δείχνει έτοιμος».

Τέλος, για την Εθνική Ανδρών επεσήμανε: «Στο πρώτο ημίχρονο, εγώ και ο κόσμος το απολαύσαμε. Κάναμε ευκαιρίες, είχαμε παλμό και μου άρεσε που στις εξέδρες υπήρχε ευχάριστο κλίμα. Σε σχέση με τον αγώνα στο Λίχτενσταϊν ήμασταν πολύ καλύτεροι. Η Εθνική είχε τρόπους να κάνει ευκαιρίες και να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Δεν βάλαμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν έχει σημασία. Όσο ήταν πίσω στο σκορ η Βοσνία, υπήρχε έξτρα θέληση να μπει ένα γκολ το οποίο ήταν θέμα χρόνου. Πλέον δεν έχουμε τον πρώτο λόγο για την απευθείας πρόκριση, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Δύο νίκες και αν έρθει το στραβοπάτημα της Βοσνίας έχει καλώς. Είναι θετικό που δείξαμε καλό πρόσωπο».

 



Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved