Βέρντερ Βρέμης: Τέλος εποχής για Σάαφ (video+photos)

Βέρντερ Βρέμης: Τέλος εποχής για Σάαφ (video+photos)

Μετά από 14 χρόνια παρουσίας στον πάγκο της Βέρντερ Βρέμης και 41 συνολικά στο σύλλογο, ο Τόμας Σάαφ αποφάσισε να αποχωρήσει κλείνοντας όχι απλά έναν κύκλο αλλά μια ολόκληρη εποχή στη γερμανική ομάδα…

Το πρωί της Τετάρτης (15/05) ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Βέρντερ ότι μετά από 14 χρόνια στον πάγκο της ομάδας, ο Τόμας Σάαφ και η διοίκηση έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους και αποφάσισαν να πουν «αντίο». Ο 52χρονος προπονητής μάλιστα αποχαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές και τους συνεργάτες του, έχοντας αποφασίσει πως το παιχνίδι απέναντι στη Νυρεμβέργη θα είναι και το τελευταίο του στην ομάδα της Βρέμης.

«Όπως είχαμε πει, τις προηγούμενες ημέρες αναλύσαμε την αθλητική μας εξέλιξη και φτάσαμε στο συμπέρασμα πως θέλαμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Ευχαριστούμε τον Τόμας για όσα πρόσφερε στη Βέρντερ Βρέμης στα 40 και πλέον χρόνια που ανήκει στο κλαμπ σαν παίκτης και προπονητής. Ο σύλλογος πανηγύρισε μεγάλες επιτυχίες μαζί του και θα είναι για πάντα πράσινος», είπε ο Τόμας Άιχιν.

Από την πλευρά του, ο Σάαφ επισήμανε: «Πέρασα μοναδικά εδώ, συνδέθηκα με πολλές θετικές εμπειρίες και τεράστιες επιτυχίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα μαζί τους και με υποστήριξαν. Εύχομαι στη Βέρντερ Βρέμης ένα επιτυχημένο μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σάαφ ήταν ο μακροβιότερος προπονητής στη Bundesliga, καθώς είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας στις 9 Μαΐου 1999 και οδήγησε την ομάδα στο νταμπλ του 2004. Με τον Σάαφ στον πάγκο η Βέρντερ πήρε το Κύπελλο τρεις φορές (1999. 2004 και 2009) ενώ η ομάδα είχε σταθερή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι «πράσινοι» της Βρέμης έπαιξαν για αρκετά χρόνια στο Champions League, το Κύπελλο UEFA και το Europa League με τον Σάαφ να «γράφει» 644 επίσημους αγώνες στον πάγκο της Βέρντερ.

Ο 52χρονος Γερμανός προπονητής ήταν μέλος της ομάδας της Βρέμης από το 1972, όντας παίκτης στα τμήματα υποδομής και φτάνοντας ως την πρώτη ομάδα. Αμέσως μόλις σταμάτησε την ενεργό δράση, ο Σάαφ ανέλαβε προπονητής της ομάδας και τώρα πλέον καλείται να βρει μόλις τη δεύτερη ομάδα στην επαγγελματική του καριέρα στους πάγκους…

Παίκτης και προπονητής - σύμβολο...

Ως παίκτης ο Σάαφ είχε 281 συμμετοχές και 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, πάντα με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης. Κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1988 και το 1993, ενώ το 1991 και το 1994 πήρε το Κύπελλο, στον τελικό του οποίου έφτασε και το 1989 αλλά και το 1990. Το σούπερ καπ Γερμανίας κατέληξε στα χέρια του το 1988, το 1993 και το 1994, ενώ το «έχασε» το 1991. Ο Σάαφ πανηγύρισε ως ποδοσφαιριστής το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1991, ενώ δέκα χρόνια νωρίτερα είχε πανηγυρίσει την άνοδο στη Bundesliga. Τέλος, το 1992 έχασε την ευκαιρία για έναν δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο αφού η Βέρντερ δεν τα κατάφερε στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, σε διπλές αναμετρήσεις με τη Μπαρτσελόνα.

Ως προπονητής, όπως αναφέραμε, ο Τόμας Σάαφ πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 2004, χρονιά στην οποία η Βέρντερ ήταν απόλυτη κυρίαρχος κάνοντας νταμπλ. Κύπελλο κατέκτησε και το 1999 και το 2009, ενώ στον τελικό έφτασε το 2000 και το 2010. Το γερμανικό σούπερ καπ το κατέκτησε το 2006 αλλά το «έχασε» το 1999 και το 2004, ενώ δεν κατάφερε να «σηκώσει» ευρωπαϊκή κούπα καθώς ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2009 από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Βέρντερ Βρέμης: Τέλος εποχής για Σάαφ (video+photos)



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved