Σαν Λορένζο: Τα… μυστικά του Πάπα

Σαν Λορένζο: Τα… μυστικά του Πάπα

Ο Πάπας δεν… σταματάει να μιλάει για την αγαπημένη του Σαν Λορένζο και το Onsports ζήτησε από τον ρεπόρτερ της ομάδας της Αργεντινής στην «Ole», Αντρές Φράνκο Γκόμεζ, να μας αποκαλύψει τα… μυστικά του πιο γνωστού, πλέον, φανατικού οπαδού στον κόσμο!

Ο νέος Πάπας, Φραγκίσκος Α’, είναι φανατικός οπαδός της Σαν Λορένζο και από την πρώτη μέρα της εκλογής του έγινε γνωστή η αγάπη του για τον σύλλογο. Μάλιστα, είναι και μέλος, υποστηρίζοντας για χρόνια το σωματείο. Είναι σπάνιο για έναν πνευματικό άνθρωπο να ασχολείται τόσο πολύ με το ποδόσφαιρο και είναι άξιο απορίας από πού προέρχεται αυτή η αφοσίωση του Πάπα στη Σαν Λορένζο. «Είναι οπαδός της Σαν Λορένζο επειδή ο πατέρας του έπαιζε μπάσκετ στον σύλλογο», εξηγεί ο Αργεντινός δημοσιογράφος στο Onsports.

Ένας φανατικός οπαδός, όπως δείχνει να είναι ο Πάπας, πηγαίνει στο γήπεδο, φοράει φανέλες και κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας, τραγουδάει συνθήματα και πανηγυρίζει έξαλλα κάθε γκολ. Άραγε, ο Φραγκίσκος Α’, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά ή επειδή αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού δεν είναι τόσο εκδηλωτικός; «Πήγαινε στο γήπεδο ειδικά τη δεκαετία του 1940, όταν η Σαν Λορένζο κατέκτησε το πρωτάθλημα, το 1946. Αυτή είναι η αγαπημένη του ομάδα. Δεν ξέρω αν φορούσε φανέλες, αλλά δεν το νομίζω», μας επισημαίνει ο συνάδελφος από την «Ole».

Ο 76χρονος Αργεντινός καρδινάλιος έχει κατά καιρούς προσευχηθεί στην εκκλησία για τη Σαν Λορένζο, έτσι ώστε η ομάδα να έχει επιτυχίες και έχει ευλογήσει τους παίκτες και τους οπαδούς! Μάλιστα, ο Πάπας μπορεί να φτάσει στα… άκρα για τον σύλλογο που υποστηρίζει και αυτό είναι κάτι που μας το επιβεβαιώνει ο Αντρές Φράνκο Γκόμεζ, περιγράφοντάς μας ένα περιστατικό του παρελθόντος. «Τέλεσε τη Θεία Ευχαριστία της Καθολικής Εκκλησίας για την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας, το 2008. Εκείνη τη μέρα (1η Απριλίου), αποφάσισε να πάει στην εκκλησία με τον υπόγειο σιδηρόδρομο!»

Οι άνθρωποι της Σαν Λορένζο νιώθουν περήφανοι για τον Φραγκίσκο Α’ και εξέφρασαν τη χαρά τους για την εκλογή του με επίσημη ανακοίνωση, αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί, αφού οι παίκτες της ομάδας αγωνίστηκαν με τη φωτογραφία του Πάπα στις φανέλες τους στην αναμέτρηση με την Κολόν (1-0) για το πρωτάθλημα της Αργεντινής. Η FIFA απαγορεύει στις ομάδες να έχουν πολιτικά ή θρησκευτικά μηνύματα στις εμφανίσεις τους και δεν αποκλείεται να τιμωρήσει τη Σαν Λορένζο για αυτή την κίνηση. «Η Σαν Λορένζο πήρε άδεια από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής, αλλά δεν ξέρω αν η FIFA μπορεί να κάνει κάτι στο μέλλον», μας λέει ο δημοσιογράφος της «Ole».

Η Σαν Λορένζο είναι στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα της εγχώριας λίγκας με 9 βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές. Στόχος της φέτος, να κάνει κάτι καλό στο πρωτάθλημα και όλη αυτή η δημοσιότητα με τον Πάπα την έκανε πιο γνωστή στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Εκτός από την ομάδα, επωφελήθηκε και ο ίδιος ο Φραγκίσκος ο Α’, ο οποίος «έγινε ο πιο διάσημος οπαδός στον κόσμο», σύμφωνα με όσα υπογραμμίζει στο Onsports ο ρεπόρτερ της Σαν Λορένζο στην «Ole», Αντρές Φράνκο Γκόμεζ.

Ο Αργεντινός συνάδελφος μάλιστα, τονίζει τη σημασία που έχει για τον σύλλογο της Αργεντινής ο… πανικός που έγινε με αυτή την ιστορία. «Είναι πολύ σημαντικό για την εικόνα και τα οικονομικά της ομάδας, επειδή ο σύλλογος μπορεί να πουλήσει πιο πολλές φανέλες, κασκόλ και να παίξει παιχνίδια σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση»…



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved