Ουτάκα στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί»

Ουτάκα στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί»

Δυνατό σύνολο χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Τζον Ουτάκα μιλώντας αποκλειστικά στο Onsports με αφορμή με τις διπλές αναμετρήσεις της Μονπελιέ με τους «ερυθρόλευκους» για τους ομίλους του Champions League.

Ο 30χρονος διεθνής επιθετικός των Πρωταθλητών Γαλλίας επισημαίνει πως όλα μπορούν να συμβούν στον όμιλο και η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, είναι «ανοικτή» δίνοντας και στους τέσσερις μονομάχους ίσες πιθανότητες να βρίσκονται στην επόμενη φάση παρά το γεγονός ότι Άρσεναλ και Σάλκε δείχνουν να έχουν ένα προβάδισμα.

«Πίστεψέ με, όλες οι ομάδες μπορούν να προκριθούν. Από τη στιγμή που παίζουν Τσάμπιονς Λιγκ, σημαίνει ότι έχουν δυνατό σύνολο για να διεκδικήσουν την παρουσία τους στον επόμενο γύρο. Άλλωστε, στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν», είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Ουτάκα στο Onsports.

Ποια είναι τα σημεία που μπορούν να κρίνουν τις δύο καθοριστικές αναμετρήσεις της Μονπελιέ με τον Ολυμπιακό που ακολουθούν για το Τσάμπιονς Λιγκ;

«Κάθε ματς είναι σημαντικό. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και έχει πολλούς καλούς παίκτες. Θα γίνουν δύο πολύ ενδιαφέροντα ματς ανάμεσα στη Μονπελιέ και τον Ολυμπιακό».

Τι πρέπει να κάνει η Μονπελιέ για να νικήσει τον Ολυμπιακό;

«Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά όπως το κάνουμε. Χρειαζόμαστε τη σκληρή δουλειά, αλλά και τη συγκέντρωση, έτσι ώστε να νικήσουμε. Πρέπει όμως να δείξουμε και σεβασμό στον αντίπαλο. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε εμείς είναι να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι μας και να είμαστε ενωμένοι».

Πως είδες τα πρώτα αποτελέσματα των δύο ομάδων μέχρι τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ; Ο Ολυμπιακός έχει δύο ήττες από Σάλκε και Άρσεναλ, ενώ η Μονπελιέ μια ήττα από την Άρσεναλ και μία ισοπαλία με τη Σάλκε. Μετά από αυτά, έχουν ο Ολυμπιακός και η Μονπελιέ πιθανότητες να περάσουν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ή θα παλέψουν μεταξύ τους για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ;

«Είναι ακόμη πιθανό. Όλοι μπορούν να προκριθούν και όλοι θα εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους. Η Μονπελιέ και ο Ολυμπιακός είναι και αυτοί μέσα στο κόλπο. Όλα είναι ανοικτά. Ειλικρινά, εγώ είμαι αισιόδοξος. Πάντα πιστεύω στο καλύτερο».

Έχεις δει κάποιον αγώνα του Ολυμπιακού φέτος; Τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ;

«Είδα την αναμέτρηση με την Άρσεναλ που τα πήγε πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός είναι χωρίς αμφιβολία μεγάλη ομάδα και ανυπομονώ να αγωνιστώ εναντίον του».

Έχεις ξεχωρίσει κάποιον «ερυθρόλευκο» ποδοσφαιριστή που ίσως πρέπει να προσέξετε περισσότερο στους δύο αυτούς αγώνες που έρχονται; Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού θεωρείς πως είναι ο πιο επικίνδυνος για την ομάδα σου;

«Δεν κοιτάω την ατομική επίδοση κάθε παίκτη, αλλά βλέπω τον Ολυμπιακό σαν ομάδα και από αυτά που έχει δει πρόκειται για πολύ καλή ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό και εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε ένα δυνατό σύνολο».

Η Μονπελιέ δεν έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά έχει την ευκαιρία να διακριθεί στην Ευρώπη. Ο στόχος σας ποιος είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση και μετά θα δούμε. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τα σκαμπανεβάσματα. Σύντομα θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις».

Από αυτά που έχεις δει στο γκρουπ ποια ομάδα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να περάσει στους «16»;

«Πίστεψέ με, όλες οι ομάδες μπορούν να προκριθούν. Από τη στιγμή που παίζουν Τσάμπιονς Λιγκ, σημαίνει ότι έχουν δυνατό σύνολο για να διεκδικήσουν την παρουσία τους στον επόμενο γύρο. Άλλωστε, στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν».

Εσύ δεν έχεις αγωνιστεί φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα παίξεις εναντίον του Ολυμπιακού;

«Δεν έχω παίξει ακόμη, αλλά ελπίζω πως θα γίνει στο επόμενο ματς. Αυτό δεν το ξέρω σίγουρα. Ελπίζω ότι παίξω εναντίον του Ολυμπιακού».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάς ελληνική ομάδα, αφού έχεις αντιμετωπίσει την Εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ του 2010 που έγινε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας σου, τη Νιγηρία. Τι θυμάσαι από εκείνο το ματς που είχε επικρατήσει η «γαλανόλευκη» 2-1 έπειτα από ανατροπή στο σκορ;

«Ήμασταν μπροστά στο σκορ, αλλά η Ελλάδα ισοφάρισε, εμείς δεχθήκαμε κόκκινη κάρτα και η Ελλάδα έβαλε και δεύτερο τέρμα. Ήταν ενδιαφέρον ματς, καθώς είχε μεγάλη ένταση. Έγινε ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο μεριές. Στο ποδόσφαιρο από τα παθήματα μαθαίνεις».



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved