Ολιμπίκ Λιόν και Φρανκφούρτη στον τελικό του Μονάχου (photos)

Ολιμπίκ Λιόν και Φρανκφούρτη στον τελικό του Μονάχου (photos)

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου διεξάγεται την Πέμπτη (17/5, 19:00, Onsports) ο μεγάλος τελικός του γυναικείου Champions League, με τις Ολιμπίκ Λιόν και Φρανκφούρτη να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο, ενώ η δευτεραθλήτρια Γερμανίας ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης το 2002, το 2006 και το 2008.

Δύο μέρες πριν τον τελικό των ανδρών (Μπάγερν Μονάχου - Τσέλσι) στην ίδια πόλη (Μόναχο), το φίλαθλο κοινό μπαίνει σε ρυθμούς Champions League με την διεξαγωγή του γυναικείου τελικού. Πότσδαμ (Γερμανία) και Άρσεναλ (Αγγλία) φάνηκαν «λίγες» μπροστά στις... ορέξεις των Λιόν και Φρανφκούρτη αντίστοιχα, τις οποίες απέκλεισαν στα ημιτελικά, για να βρεθούν στον μεγάλο τελικό του Μονάχου.

Για την Ολιμπίκ Λιόν αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη παρουσία της σε τελικό και μάλιστα πάλι απέναντί της θα βρει γερμανική ομάδα, καθώς τις δύο προηγούμενες σεζόν είχε αντιμετωπίσει την Πότσδαμ. Από την άλλη, η Φρανκφούρτη επιστρέφει σε τελικό μετά από τέσσερα χρόνια (2008), ενώ αυτή θα είναι η πέμπτη της παρουσία στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα ρόστερ των δύο ομάδων:

Ολιμπίκ Λιόν (Πατρίς Λουάρ):

Τερματοφύλακες: Σ. Μπουχαντί (25 ετών - Γαλλία), Σ. Ντεβίλ (30 ετών - Γαλλία), Π. Μαγκνίν (20 ετών - Γαλλία)

Αμυντικοί: Σ. Μερντέ (20 ετών - Γαλλία), Σ. Ντουσάνγκ (28 ετών - Γαλλία), Λ. Ζορζ (27 ετών - Γαλλία), Σ. Πετί - Φρανκό (28 ετών - Γαλλία), Γ. Ρενάρντ (21 ετών - Γαλλία), Σ. Βιγκιέρ (31 ετών - Γαλλία).

Μέσοι: Σ. Αμπιλί (27 ετών - Γαλλία), Σ. Μπομπαστόρ (31 ετών - Γαλλία), Λ. Ντίκενμαν (26 ετών - Ελβετία), Ροζάνα (29 ετών - Βραζιλία), Α. Ανρί (22 ετών - Γαλλία), Α. Κασί (22 ετών 0 Γαλλία), Α. Μαχρί (19 ετών - Τυνησία), Λ. Νεσίντ (25 ετών - Γαλλία). Α. Μαχρί (19 ετών - Γαλλία).

Επιθετικοί: Σ. Μπρεντιγκνί (27 ετών - Γαλλία), Σ. Κρουζ Τρανά (26 ετών - Κόστα Ρίκα), Ε. Λε Σομέρ (22 ετών - Γαλλία), Α. Οτάκι (22 ετών - Ιαπωνία), Λ. Σχελίν (28 ετών - Σουηδία), Ε. Τομίς (25 ετών - Γαλλία), Μ. Τραορέ (18 ετών - Γαλλία).

Φρανκφούρτη (Σβεν Κάχλερτ):

Τερματοφύλακες: Ν. Άνγκερερ (33 ετών - Γερμανία), Α. Κρέμερ (24 ετών - Γερμανία), Ν. Σούμαν (22 ετών - Γερμανία), Τάρα Ζίμερμαν (17 ετών - Γερμανία)

Αμυντικοί: Σ. Μπαρτούσιακ (29 ετών - Γερμανία), Β. Κλέινερ (21 ετών - Γερμανία), Σ. Κουμαγκάι (21 ετών - Ιαπωνία), Γ. Λεβαντόφσκι (27 ετών - ΗΠΑ), Ρ. Πέρσιβαλ (22 ετών - Αυστραλία), Σ. Τουνέμπρο (33 ετών - Σουηδία), Άννα Ρεϊνχέιμερ (19 ετών - Γερμανία), Σ. Μπαρτούσιακ (29 ετών - Γερμανία).

Μέσοι: Φ. Μπαιραμάι (24 ετών - Γερμανία), Μ. Μπέχρινγκερ (26 ετών - Γερμανία), Κ. Γκάρεφρεκς (32 ετών - Γερμανία), Γ. Χέρμπερτ (21 ετών - Γερμανία), Σ. Χουτ (21 ετών - Γερμανία), Κ. Κούλιγκ (22 ετών - Γερμανία), Ν. Μάριζσαν (20 ετών - Γερμανία), Δ. Οζέρ (25 ετών - Τουρκία), Μ. Γουέμπερ (25 ετών - Γερμανία), Μ. Κάντορ (21 ετών - Γερμανία), Αλ. Κρίεγκερ (27 ετών - ΗΠΑ), Τ. Πάνφιλ (16 ετών - Γερμανία), Μ. Γιούνκερ (21 ετών - Γερμανία), Τ. Ρέινχαρντ (17 ετών - Γερμανία).

Επιθετικοί: Σ. Σοϊνόφσκι (18 ετών - Γερμανία), Α. Κρνογκόρσεβιτς (21 ετών - Ελβετία), Γ. Λάντστρομ (27 ετών - Σουηδία), Σ. Σμίσεκ (34 ετών - Γερμανία). Λ. Γκόρντελ (17 ετών - Γερμανία).

Η πορεία των δύο ομάδων μέχρι τον τελικό:

Ολιμπίκ Λιόν

Στην πρώτη φάση της διοργάνωσης οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης ξεκίνησαν την ευρωπαϊκή τους πορεία με αντίπαλο τη ρουμανική Ολίμπια Κλουζ, από την οποία δεν γνώρισαν την παραμικρή αντίδραση. Στον πρώτο αγώνα στην Ρουμανία (28/09) οι «Λιονέ» επικράτησαν με το ευρύ 9-0, ενώ ο επαναληπτικός (5/10) αποτελούσε τυπική διαδικασία με αποτέλεσμα η Ολιμπίκ Λιόν να αρκεστεί στο 3-0, που της έδωσε την πρόκριση με συνολικό σκορ 12-0.

Επόμενος αντίπαλος για τις Πρωταθλήτριες Ευρώπης και Γαλλίας ήταν η Σπάρτα Πράγας. Το πρώτο παιχνίδι (3/11) διεξήχθη στην Τσεχία, με τους Γαλλίδες να επικρατούν με 6-0, ενώ ίδιο ήταν και το αποτέλεσμα του επαναληπτικού (09/11). Έτσι οι «Λιονέ» με συνολικό σκορ και πάλι, 12-0 πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για την επόμενη φάση του Champions League.

Για να φτάσουμε και στο τρίτο γύρο του θεσμού. Νέος αντίπαλος για την Λιόν είναι η Μπρόντμπι από την Δανία. Πρώτο ματς (14/03) στην Γαλλία και οι Πρωταθλήτριες Γαλλίας δεν θα δυσκολευτούν να επικρατήσουν με 4-0 και να αγκαλιάσουν την πρόκριση. Ανάλογο ήταν και το αποτέλεσμα στον επαναληπτικό (21/03) της Κοπεγχάγης, αφού η Ολιμπίκ Λιόν επικράτησε με 4-0 και με συνολικό σκορ 8-0 προκρίθηκε στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τελευταία «εμπόδιο» πριν από τον μεγάλο τελικό του Μονάχου για την Λιόν αποτελεί η περσινή φιναλίστ, Τούρμπιν Πόστδαμ. Μπορεί να πρόκειται για τις δύο κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη τα δύο τελευταία χρόνια (αφού βρέθηκαν στον τελικό του 2010 και 2011), όμως οι Γαλλίδες «διέσυραν» με το εντυπωσιακό 5-1 στο πρώτο ματς (15/04) τις Γερμανίδες στην έδρα τους και αγκάλιασαν την πρόκριση για τον τελικό. Έτσι το 0-0 του επαναληπτικού (22/04) της Γερμανίας έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου στην Ολιμπίκ Λιόν.

Φρανκφούρτη

Η περιπέτεια της Φρανκφούρτης στη φετινή διοργάνωση του Champions League ξεκίνησε κόντρα στην Νορβηγική, Στάμπαεκ, όπου τα βρήκε αρκετά «σκούρα». Και αυτό γιατί στο πρώτο παιχνίδι (28/09) στην Νορβηγία γνώρισε την ήττα με 1-0, με αποτέλεσμα το έργο της στην ρεβάνς να γίνει αρκετά δύσκολο. Παρόλα αυτά στην Φρανκφούρτη η τοπική ομάδα κατάφερε να επιβληθεί με 4-1 στον επαναληπτικό (05/10) και να «σφραγίσει» την πρόκριση για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Επόμενος αντίπαλος για τις δευτεραθλήτριες Γερμανίας είναι η γαλλική Παρί Σαν Ζερμέν. Η Φρανκφούρτη παρουσιάστηκε αποφασισμένη στο πρώτο παιχνίδι (02/11) στην Γερμανία και κατάφερε να επιβληθεί με 3-0, με αποτέλεσμα η ήττα της με 2-1 στο Παρίσι (09/11) να μην της στερήσει το εισιτήριο για τους «οκτώ» του Champions League, αφού με συνολικό σκορ 4-1 η πρόκριση πήγε σε γερμανικά «χέρια».

Για τρίτη σερί φορά η «κληρωτίδα» δεν «χαμογελά» στην Φρανκφούρτη αφού φέρνει για αντίπαλό της την πρωταθλήτρια Σουηδίας, Μάλμε. Στο πρώτο παιχνίδι (15/03) στην Σουηδία οι Γερμανίδες γνώρισαν την ήττα με 1-0, με αποτέλεσμα η πρόκριση να δυσκολέψει. Ο επαναληπτικός (21/03) στην Φρανκφούρτη ήταν «θρίλερ» αφού μέχρι τα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχες ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, το οποίο εφόσον παρέμενε θα οδηγούσε το παιχνίδι σε παράταση. Όμως ένα γκολ στο 89' και ένα ακόμα στο 90' έδωσαν τη νίκη με 3-0 στην Φρανκφούρτη και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τελευταία εμπόδιο για την Φρανκφούρτη στην πορεία της προς τον μεγάλο τελικό αποτέλεσε η Άρσεναλ. Φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι δεν υπήρχε, τουλάχιστον μέχρι την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα (15/04). Και αυτό γιατί εκεί οι Γερμανίδες έφυγαν με το «διπλό» με 1-2 από το Λονδίνο με αποτέλεσμα να «αγκαλιάσουν» την πρόκριση. Έτσι σε συνδυασμό με το 2-0 του επαναληπτικού (21/04) η Φρανκφούρτη πήρε το εισιτήριο για το Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου και τον μεγάλο τελικό.



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved