Κύπελλο και... δέος για τον νταμπλούχο Ολυμπιακό! (photos + videos)

Κύπελλο και... δέος για τον νταμπλούχο Ολυμπιακό! (photos + videos)

Το 15ο νταμπλ της ιστορίας του πήρε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου με 2-1, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν το γκολ του Φουστέρ στο 119’ της αναμέτρησης για να αναδειχθούν τροπαιούχοι απέναντι σε έναν εξαιρετικό και αξιόμαχο, Ατρόμητο

Στο προτελευταίο λεπτό της ημίωρης παράτασης κατάφερε να εξασφαλίσει το 25ο Κύπελλο της ιστορίας του ο Ολυμπιακός, απέναντι σε έναν εξαιρετικό και άξιο συγχαρητηρίων, Ατρόμητο. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Φουστέρ, ενώ προηγουμένως είχε σκοράρει για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων» ο Τζεμπούρ. Το τέρμα της ισοφάρισης για την ομάδα του Περιστερίου πέτυχε ο Ιγκλέσιας, μετά από κόντρα στον Χολέμπας. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού έχασε, προηγουμένως, πέναλτι.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μπήκαν πολύ δυνατά, δείγμα της «δίψας» που είχαν για το δεύτερο τρόπαιο της χρονιάς. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις στο 7’ δημιούργησαν μια εξαιρετική ευκαιρία για γκολ, αλλά ο Ιτάνζ είπε «όχι» στο γυριστό σουτ του Τζεμπούρ, μετά από κάθετη πάσα του Ορμπάιθ.

Αυτή η φάση φάνηκε να «ξυπνά» προσωρινά τους παίκτες του Ατρόμητου, οι οποίοι προσπάθησαν με οργανωμένες επιθέσεις να πατήσουν στην περιοχή του Κάρολ. Δυστυχώς για τους ίδιους, όμως, η αμυντική γραμμή των «ερυθρόλευκων» λειτουργούσε εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν ν’ απειλήσουν ούτε για μία στιγμή.

Αντίθετα, το κατάφερε ο Ολυμπιακός στο 19’, με σουτ του Μακούν, μετά από λάθος «στρώσιμο» του Φυτανίδη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Ατρόμητος απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Μήτρογλου, του οποίου το σουτ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βορειοιρλανδού τερματοφύλακα των πρωταθλητών.

Στο 25’ ο Σπάθας έδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Μανιάτη από τον Φυτανίδη, αλλά ο Χολέμπας από την... άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Έλληνας, πλέον, αμυντικός του Ολυμπιακού το έκανε λίγο αργότερα ο Τζεμπούρ, μετά από σέντρα του Αμπντούν. Στο 28’, συγκεκριμένα, ο επιθετικός του Ολυμπιακού, από το σημείο του πέναλτι, με ωραίο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ (0-1) και έδωσε το έναυσμα στους φίλους του Ολυμπιακού για να κάνουν τη νύχτα μέρα στο ΟΑΚΑ.

Το γκολ φάνηκε να «ξυπνά» τους ποδοσφαιριστές των «κυανόλευκων», με αποτέλεσμα να κρατούν, μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, περισσότερο την μπάλα και ν’ αρχίσουν να δείχνουν δείγματα της εικόνας που τους έστειλε στον τελικό Κυπέλλου.

Παρ’ όλα αυτά δεν κατάφεραν, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Μπρίτο, η οποία πέρασε άουτ, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή των «ερυθρολεύκων». Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού «πάγωσαν» το παιχνίδι και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τα μάτριξ να γράφουν 0-1, υπέρ του Ολυμπιακού.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, με τον Ατρόμητο, δηλαδή, να κρατάει μπάλα και να προσπαθεί με κάθετες πάσες προς τον Μήτρογλου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη παρουσίασαν μια εμφανώς καλύτερη εικόνα και αν μη τι άλλο έδειξαν στο χορτάρι τους λόγους για τους οποίους βρίσκονταν στον τελικό του Κυπέλλου.

Στο 58’ ο Επστάιν ήταν πρωταγωνιστής της καλύτερης ευκαιρίας του Ατρόμητου, όταν το δεξί σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 63’ η διάταξη της ομάδας του Περιστερίου άλλαξε σε «καθαρό» 4-4-2, μετά την αντικατάσταση του τραυματία, Τάτου από τον Καραμάνο. Αυτό δεν άλλαξε, όμως και την εικόνα των ποδοσφαιριστών του Ατρόμητου, όπως πολλοί θα πίστευαν, καθώς η κατοχή ήταν και πάλι με την ομάδα του Περιστερίου.

Τελικά, στο 75’ και με λίγη δόση τύχης (αφού η μπάλα κόντραρε στον Χολέμπας), ο Ατρόμητος κατάφερε, με σουτ του Ιγκλέσιας, να φέρει το ματς στα ίσια (1-1).

Ο Βαλβέρδε, στην προσπάθειά του να βοηθήσει επιθετικά τον Ολυμπιακό, έριξε στη μάχη στο 81’ τον Φουστέρ, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής στην καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, όταν το σουτ που έπιασε απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιτάνζ (83’). Από εκεί και πέρα, όμως, ο Ολυμπιακός, αν και ανέβασε ρυθμούς, δεν κατάφερε να πετύχει το χρυσό γκολ, το οποίο θα του χάριζε το τρόπαιο πριν την ολοκλήρωση του ενενηντάλεπτου. Ούτε στη φάση του τρίτου λεπτού των καθυστερήσεων, όταν ο Ιτάνζ απέκρουσε δυνατή κεφαλιά του Τζεμπούρ...

Παράταση

Η ημίωρη παράταση ξεκίνησε με μια αμφισβητούμενη φάση, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Τόμας, αλλά ο Σπάθας έδειξε «παίζετε»... Στο αμέσως επόμενο λεπτό (92’), ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ από το πόδι του Μιραλάς πέρασε μόλις άουτ. Το ίδιο έγινε και από την εκτέλεση φάουλ του Ορμπάιθ στο 96’, αλλά και από την αντίστοιχη του Φετφατζίδη στο 103’.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο Ατρόμητος είχε αναλωθεί σε αμυντικό τρόπο παιχνιδιού, ενδεχομένως και ως αποτέλεσμα της κούρασης από το παιχνίδι του δευτέρου μέρους. Όπως και να έχει, όμως, οι τυπικά γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν στο πρώτο 15’ της παράτασης το 1-1, γεγονός που, αν μη τι άλλο και δεδομένης της βελτιωμένης εικόνας του Ολυμπιακού, τους χάριζε ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει τη φάση που συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε ως κλασική.

Όλα αυτά μέχρι το 119’, καθώς τότε ο Φουστέρ έβγαλε τα... κάστανα από τη φωτιά και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εξαιρετικού κατά τα άλλα, Ιτάνζ και χάρισε, έτσι, το Κύπελλο στον Ολυμπιακό.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον μετέδωσε το Onsports

Διαβάστε το πλούσιο αφιέρωμα του Onsports στον τελικό του Κυπέλλου

Θυμηθείτε το pregame, αλλά δείτε και την ατμόσφαιρα που επικράτησε κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού:

{coveritlive}1eb7d799fc{/coveritlive}

Διαβάστε ακόμα

Το Onsports στο «ερυθρόλευκο» γλέντι

Επεισόδιο Σπανού με Σπάθα στα αποδυτήρια!

Μιραλάς: «Εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες»

Τοροσίδης: «Φεύγω αν έρθει καλή πρόταση»

Μανιάτης: «Αφιερωμένο στον Βαλβέρδε»

Μοδέστο: «Έχω κατακτήσει τα πάντα στην Ελλάδα»

Βαλβέρδε: «Δεν θα βρω ποτέ ξανά τέτοια αγάπη»

Θεοδωρίδης: «Να το επαναλάβουμε και του χρόνου»

Ιτάνζ: «Θα τα έπιανα όλα τα πέναλτι»

Δώνης: «Δυστυχώς, έτσι είναι το ποδόσφαιρο...»

Φυτανίδης: «Ήμασταν καλοί αλλά δεν έφτανε...»

Τα ξένα ΜΜΕ για την κατάκτηση του Κυπέλλου από Ολυμπιακό

Μαρινάκης: «Κάναμε τον τελικό γιορτή»

Σπανός: «Σε τροχιά ανόδου ο Ατρόμητος»

Καραμάνος: «Στο μέλλον θα τα καταφέρουμε»

Πιλάβιος: «Όλα φέτος πήγαν καλά»

Δυσαρέσκεια για τη διαιτησία του Σπάθα στον Ατρόμητο

Πριμ 200.000 ευρώ από Μαρινάκη!

Βαλβέρδε: «Καταπληκτικό αυτό που έζησα εδώ»

Αποθεωτικό αντίο σε Βαλβέρδε (photos)

MVP του τελικού ο Τζιμπούρ!

Απονομή σε Ολυμπιακό και αποθέωση! (photos+video)

Ατρόμητος: Καθολικό το χειροκρότημα στους παίκτες του Δώνη!

Κυπελλούχος για 25η φορά ο Ολυμπιακός!

Ατρόμητος: Το κλάμα του Ιτάνζ

Ολυμπιακός: Μπήκε ο κόσμος μέσα στο τέλος!

Πάτησε ΟΑΚΑ ο Ατρόμητος

Σπανός: «Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του Ατρομήτου»

Οι έντεκα που επέλεξε ο Δώνης

Έφτασε στο Στάδιο η αποστολή του Ολυμπιακού

Λουτσιάνο: «Προβάδισμα ο Ολυμπιακός»

Ολυμπιακός: Αποθέωση και απαίτηση νταμπλ το νταμπλ (videos)

Ατρόμητος: Προθέρμανση και αποθέωση

Ολυμπιακός: Χωρίς εκπλήξεις η εντεκάδα του Ολυμπιακού

Σάντος: «Δεν υπάρχουν φαβορί σε έναν τελικό»

Ατρόμητος: «Εκτός αποστολής Αναστασάκος και Πίτου Γκαρσία»

Βίντεο με τους δύο φιναλίστ

Παχατουρίδης: «Γράφει ιστορία ο Ατρόμητος»

Συνολική αποθέωση για Μήτρογλου

Πάντελιτς: «Εμείς θα το σηκώσουμε στο τέλος»

Ολυμπιακός: Η ανακοίνωση της σύνθεσης (video)

Ατρόμητος: Η ανακοίνωση της σύνθεσης (video)

Ατρόμητος: Γράφτηκε στην ιστορία ο Ιγκλέσιας

Ολυμπιακός: Η εξέδρα στο ΟΑΚΑ (photos)

Ατρόμητος: Η εξέδρα στο ΟΑΚΑ (photos)

Θλάση ο Τάτος, 20 μέρες εκτός

Ο τρελαμένος Πάντελιτς (video)




Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved