ΠΑΟ Κουφαλίων – Καλαμαριά 1-2

ΠΑΟ Κουφαλίων – Καλαμαριά 1-2

Ο Απόλλων Καλαμαριάς πέρασε νικηφόρα από τα Κουφάλια, όπου κέρδισε τον ΠΑΟ Koυφαλίων με 2-1 και παρέμεινε στην κορυφή του 2ου ομίλου.

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, τόσο εντός, όσο και εκτός των γραμμών, για το οποίο τα Κουφάλια  έχουν φοβερά παράπονα από την διαιτησία του κ. Καραλιόλιου, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις  χάρη σε ένα εύστοχο κτύπημα πέναλτι που όμως αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με πολύ δυνατές μονομαχίες αλλά χωρίς ιδιαίτερες φάσεις. Ο Απόλλων Καλαμαριάς άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς, μόλις στο 16ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Πλατάκη ο Λεπτοκαρύδης με κεφαλιά – ψαράκι πάσαρε στον επερχόμενο Καραπατσακίδη που με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της εστίας του Πασβατζόγλου, γράφοντας το 0-1.

Πριν από το γκολ οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, στο 12ο λεπτό, όμως το φάουλ που εκτέλεσε ο Λιόνης αποκρούστηκε με διπλή προσπάθεια από τον Καρατζιοβαλή.

Μια ακόμα ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟ Κουφαλίων στο 32ο λεπτό όταν σε σουτ – φάουλ του Τσομπάνογλου ο Καρατζιοβαλής έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμα περισσότερο και στο 61ο λεπτό ο Κέντης που έκανε συγκλονιστικό παιχνίδι κόντρα στην παλιά του ομάδα, δέχτηκε μπαλιά πίσω από την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά το σουτ που επιχείρησε προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Καρατζιοβαλή.

Στο 75ο λεπτό ήταν η σειρά του Απόλλωνα Καλαμαριάς να χάσει μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν ο Χάτζι βρέθηκε απέναντι στον Πασβατζόγλου, όμως ο τερματοφύλακας των Κουφαλίων απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ.

Στο 89ο λεπτό μετά από λάθος συνεννόηση των αμυντικών του Απόλλωνα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με ψηλοκρεμαστό σουτ του Κεφαλά. Στη διάρκεια των ξέφρενων πανηγυρισμών των γηπεδούχων αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Τεκελίδης, εξαιτίας άσεμνων χειρονομιών που απηύθυνε στους περίπου 550 φιλάθλους των Ποντίων (ανάμεσά τους και περίπου 50 πιστοί οπαδοί του Απόλλωνα από την Αθήνα από τον σύνδεσμο «Τάγμα Ορκισμένων Απολλωνιστών Μενιδίου»).

Στις καθυστερήσεις έγινε η φάση που «σημάδεψε» τον αγώνα και έστρεψε την οργή των γηπεδούχων κατά του διαιτητή Καραλιόλιου και του βοηθού του από τα Γρεβενά.

Στην εκτέλεση ενός φάουλ από την γραμμή του πλάγιου άουτ ο διαιτητής δίνει πέναλτι σε χέρι του Σίμου στην περιοχή με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες και διακοπή του αγώνα χωρίς όμως να αλλάξει η απόφαση του διαιτητή. Στο 96ο λεπτό ο Παπαποστόλου αναλαμβάνει να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 για τους «κοκκινόμαυρους».

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Ποντίων να πανηγυρίσουν έξαλλα, μόνο που στη διάρκεια των πανηγυρισμών δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων. Η ένταση συνεχίστηκε και μετά το τέλος του αγώνα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να χωρίσει τις δύο πλευρές.

ΠΑΟ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ:  Πασβατζόγλου, Αϊβάζης, Τεκελίδης, Καλπάκης, Σίμος, Τσοπάνογλου, Χαραλαμπίδης, Σούμος, Ζάρκος, Κέντης, Λιώνης (85΄ Κεφαλάς).

.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Καρατζιοβαλής, Σαπανίδης, Ψευτογιώργος, Λουϊζίδης, Βέντζιος, Καλαϊτζίδης, Χάτζι (87΄ Καραλιόπουλος), Καραπατσακίδης, Λεπτοκαρύδης, Λευκαρίτης (63΄ Μπουλγκουρίδης), Πλατάκης (73΄ Παπαποστόλου).



Φόβοι για πολύ σοβαρό τραυματισμό του Κίναν Έβανς
Φόβοι για πολύ σοβαρό τραυματισμό του Κίναν Έβανς
Το Βερολίνο είναι πράσινο Παναθηναϊκέ! (photos)
Το Βερολίνο είναι πράσινο Παναθηναϊκέ! (photos)
Final 4 Euroleague 2024: Αποθέωση για Γιαννακόπουλο στην Uber Arena
Final 4 Euroleague 2024: Αποθέωση για Γιαννακόπουλο στην Uber Arena
Αναφορές στον Τύπο της Γαλλίας για την Φραπάρ
Αναφορές στον Τύπο της Γαλλίας για την Φραπάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved