Μουντιάλ 2022: Αυτές είναι οι τρεις γυναίκες που θα «σφυρίξουν» στα γήπεδα του Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Αυτές είναι οι τρεις γυναίκες που θα «σφυρίξουν» στα γήπεδα του Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Οι Στεφανί Φραπάρ, Σαλίμα Μουκανσάγκα και Γιοσίμι Γιαμασίτα θα γράψουν «ιστορία» στο Μουντιάλ 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ, καθώς είναι οι πρώτες τρεις γυναίκες διαιτητές που θα «σφυρίξουν» σε Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Μουντιάλ θα υπάρχουν τρεις γυναίκες διαιτητές και αυτές είναι η Γαλλίδα, Στεφανί Φραπάρ, η Σαλίμα Μουκανσάγκα από την Ρουάντα και η Γιοσίμι Γιαμασίτα από την Ιαπωνία. Ενώ ως βοηθοί διαιτητή, θα «σφυρίξουν» η Βραζιλιάνα, Νέουζα Μπακ, η Μεξικανή, Κάρεν Ντρίας Μεδίνα και η Αμερικανίδα Κάθριν Νέσμπιτ.

Ποιες είναι όμως αυτές οι διαιτητές και θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος ενός αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Η απάντηση είναι ναι!

Πρόκειται για τρεις έμπειρες «σφυρίχτρες» που έχουν πολλές παραστάσεις σε μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα.

Η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ υπήρξε η πρώτη γυναίκα διαιτητής στην δεύτερη κατηγορία Γαλλίας (2014), στην Ligue 1 ανδρών (2019), στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (Αύγουστος 2019), στο Champions League στη φάση των Ομίλων (Δεκέμβριος 2020), ενώ «σφύριξε» και στον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας, ανάμεσα σε Νις και Ναντ που θα διεξαχθεί στο Σταντ ντε Φρανς στις 7 Μαΐου 2022.

Η 38χρονη Γαλλίδα πρόκειται για μια εγνωσμένης αξίας διαιτητής με παραστάσεις από το γαλλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που μπορεί να «χειριστεί» παίκτες βεληνεκούς Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ.

Η 38χρονη Γαλλίδα, Στεφανί Φραπάρ σχολίασε σχετικά με την επιλογή της να βρίσκεται στους διαιτητές του φετινού Μουντιάλ:

«Είμαι πολύ συγκινημένη, γιατί δεν ήταν απαραιτήτως αναμενόμενο. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η κορυφή»!

Η 36χρονη Γιοσίμι Γιαμασίτα από την Ιαπωνία έχει γράψει και αυτή τη δική της ιστορία στα γήπεδα. Το 2019 έγινε η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε αγώνα στο Champions League της Ασίας, ενώ μετά την ιδιότητα της επαγγελματία διαιτητή, που απέκτησε αυτό το καλοκαίρι παράτησε τελείως την δουλειά ως δασκάλα φυσικής κατάστασης, την οποία ασκούσε με μερική απασχόληση μέχρι τώρα.

Η Γιοσίμι Γιαμασίτα μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, αποκάλυψε πως δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί καν ότι θα καταφέρει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, και πως η επιτυχία της, οφείλεται στην επιμονή μιας φίλης από το Πανεπιστήμιο, που την παρακίνησε να «σφυρίξει» στο πρώτο της ματς. Και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ!

Η 36χρονη Γιαπωνέζα τόνισε με νόημα προς κάθε κατεύθυνση:

«Η διαιτησία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά χαίρομαι που την έχω».

Η τρίτη διαιτητής που επιλέχθηκε στο φετινό Μουντιάλ του Κατάρ είναι η 34χρονη Σαλίμα Μουκανσάνγκα. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα διαιτητή αγώνα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής ανδρών τον περασμένο Ιανουάριο, με την επιλογή της να «σφυρίξει» στην κορυφαία διοργάνωση στο Κατάρ να είναι άκρως δικαιολογημένη, αν και ακόμη δεν έχει τις παραστάσεις των δύο προηγούμενων.

Όπως ανέφερε ο Ιταλός θρύλος της παγκόσμιας διαιτησίας, Πιερλουίτζι Κολίνα, ο οποίος σήμερα, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της FIFA:

«Εδώ και αρκετά χρόνια, βιώνουν παραστάσεις υψηλού επιπέδου».



Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved