Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Τελικός: Η πορεία της Αργεντινής (videos+photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Τελικός: Η πορεία της Αργεντινής (videos+photos)

Το Onsports παρουσιάζει την πορεία της Αργεντινής προς τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, από τη φάση των ομίλων ως τον τελικό στο Ρίο Ντε Τζανέιρο

Μετά από έξι αγώνες κι 600 αγωνιστικά λεπτά, η Αργεντινή επιστρέφει εκεί από όπου άρχισε η διαδρομή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014. Ο τελικός, άλλωστε, ήταν εξαρχής ο στόχος της. Έτσι, ήθελε να γυρίσει στο «Μαρακανά», εκεί όπου στις 16 Ιουνίου έδωσε τον πρώτο της αγώνα για τη φάση των ομίλων απέναντι στη Βοσνία. Η «αλμπισελέστε» πήγε στη Βραζιλία με το… όνειρο να βρει απέναντί της στον τελικό τη διοργανώτρια χώρα, για να πάρει το τρίτο της Μουντιάλ κόντρα στην πιο μισητή εχθρό της. Για να επιβεβαιωθεί ότι ο Μέσι είναι ο διάδοχος του Μαραντόνα και πως οι Αργεντινοί τελικά είναι… ανώτεροι, ποδοσφαιρικά πάντα, από τους Βραζιλιάνους.

argentinaporeia1

Το ότι θα βρει η ομάδα του Σαμπέγια τη Γερμανία στον δρόμο της, διόλου την απασχολεί πλέον. Έστω κι αν το ποδόσφαιρο που παίζει δεν εμπνέει σιγουριά, έστω κι αν δεν έχει θέλξει με το θέαμα που προσφέρει, έστω κι αν ο Μέσι ακόμα δεν έχει κάνει το σούπερ… μαγικό. Ο στόχος είναι να σπάσει μια ακόμα μακροχρόνια κατάρα. Η Αργεντινή κατάφερε μετά από 24 χρόνια να φτάσει σε ημιτελικό και στη συνέχεια, σε τελικό. Πλέον, θέλει να πάρει και το Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια.

Αήττητη από την αρχή ως το τέλος;

Για να φτάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014, η Αργεντινή χρειάστηκε να ισοφαρίσει το ρεκόρ συνεχόμενων νικών της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, φτάνοντας τις πέντε. Τρεις στον όμιλο, και δυο σε «16» και «8» ως το 0-0 των ημιτελικών με τους Ολλανδούς που κρίθηκε στα πέναλτι. Η πρόκριση μπορεί να χαρακτηριστεί και ιστορική για την «αλμπισελέστε», η οποία αγνοεί την ήττα όπως και η αντίπαλός της Γερμανία, χωρίς να… ζαλίζει με τους αριθμούς της σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ομάδα του Σαμπέγια έχει πετύχει 8 γκολ, εκ των οποίων τα 4 από τα πόδια του Λιονέλ Μέσι, ενώ έχει δεχθεί μόλις 3, όλα στη φάση των ομίλων. Έτσι, φιλοδοξεί να διατηρήσει την καλή της αμυντική λειτουργία και να πάρει το μέγιστο τόσο από την ηγέτη της όσο και από τους υπόλοιπους ταλαντούχους της μεσαίας γραμμής.

argentinaporeia2

Με το τρία στα τρία στον 6ο Όμιλο του Μουντιάλ 2014, η Αργεντινή συγκέντρωσε εννέα βαθμούς και προκρίθηκε ως πρώτη, αντιμετωπίζοντας τη δεύτερη του 5ου Ομίλου, Ελβετία. Χρειάστηκε την παράταση κι ένα γκολ του – αμφίβολου για τον τελικό – Άνχελ Ντι Μαρία για να προκριθεί στους «8». Εκεί βρήκε απέναντί της το μαχητικότατο Βέλγιο και χάρη σε ένα γκολ του Γκονζάλο Ιγκουαΐν από νωρίς, προκρίθηκε στον ημιτελικό με το «φτωχό» 1-0. Η συνέχεια, γνωστή. Η Ολλανδία έβαλε αρκετά δύσκολα στην «αλμπισελέστε», το 0-0 έμεινε για 120’ αγώνα, με τον Ρομέρο να κάνει… πάρτι στα πέναλτι και το τελικό 4-2 να δίνει πρόκριση στην Αργεντινή. Όλα αυτά, με τον κόσμο της σε κάθε παιχνίδι να δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως μπορεί να κάνει… πλάκα μέσα στη Βραζιλία, τραγουδώντας συνθήματα για να πικάρει τους διοργανωτές!

Με τη γλώσσα των αριθμών

Η Αργεντινή στα έξι της παιχνίδια ως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 έχει αγωνιστεί συνολικά 600 λεπτά, αφού δυο φορές χρειάστηκε τη διαδικασία της παράτασης. Από εκεί και πέρα, ο Αλεχάντρο Σαμπέγια έχει χρησιμοποιήσει 20 από τους 23 ποδοσφαιριστές του, με τους αναπληρωματικούς πορτιέρο Οριόν και Αντούχαρ αλλά και τον μέσο Αουγκούστο Φερνάντεζ να μην έχουν πατήσει χορτάρι στη Βραζιλία. Η παραγωγικότητα της «αλμπισελέστε» στον δρόμο προς τον τελικό, δεν είναι αυτό που ονομάζουμε… εντυπωσιακή, είχε όμως αποτελέσματα αφού η παρέα του Μέσι έχει καταφέρει να εκπληρώσει τον βασικό της στόχο που ήταν να γυρίσει ξανά στο «Μαρακανά».

Το ενεργητικό της Αργεντινής στο Μουντιάλ 2014 είναι οκτώ τέρματα, αλλά από τα πόδια των παικτών του Σαμπέγια έχουν προέλθει τα επτά τέρματα. Αυτό γιατί, το πρώτο γκολ της «αλμπισελέστε» στο Μουντιάλ ήταν το αυτογκόλ του Βόσνιου Κολάσινατς, με τον Μέσι να σκοράρει το δεύτερο και πρώτο από τα τέσσερα προσωπικά του. Τα επτά, συνεπώς, τέρματα της Αργεντινής έχουν προέλθει ως εξής. Τα έξι ήρθαν σε κανονική ροή παιχνιδιού, ενώ ένα από στημένη φάση. Η Αργεντινή έχει κάνει 61 τελικές στην εστία, σε όλο το Μουντιάλ, κάτι που σημαίνει πως πετυχαίνει ένα γκολ ανά 11,9 προσπάθειες ή ένα γκολ ανά 75 λεπτά αγώνα.

statistikofifa

Οι παίκτες της «αλμπισελέστε» έχουν καταφέρει να έχουν εξαιρετικούς μέσους όρους σε ότι αφορά τη δημιουργία, αν και δεν την έχουν μετουσιώσει σε τέρματα τις περισσότερες φορές. Συνολικά οι τελικές της Αργεντινής είναι 95, με τις ομάδες στο Μουντιάλ να εχουν ένα μέσο όρο που φτάνει οριακά τις 51. Παράλληλα, οι Αργεντινοί έχουν εξαιρετική επίδοση στην κυκλοφορία της μπάλας, με 2928 ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις, την ώρα που ο μέσος όρων των ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι στις 1522 πάσες.

Οι ποδοσφαιριστές του Σαμπέγια έχουν τρέξει 683,5 χιλιόμετρα στη διάρκεια του τουρνουά, κάνοντας αρκετά καλή δουλειά και σε αυτόν τον τομέα. Ο... δρόμος που έχουν κάνει, είναι σχεδόν η μισή απόσταση που χωρίζει το Μπουένος Άιρες με το Ρίο Ντε Τζανέιρο, αλλά αρκετός για να τους φέρει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014. Στην πορεία που κάνει η Αργεντινή στο Μουντιάλ 2014, όμως, έχει συμβάλει καταλυτικά και η άμυνά της. Με 137 επεμβάσεις, είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο των υπόλοιπων ομάδων. Ειδικότερα στην κατηγορία των κερδισμένων μονομαχιών, η Αργεντινή έχει πάρει 31 σε σχέση με τις 18 που είναι ο μέσος όρος του Μουντιάλ, ενώ στις επεμβάσεις - όπου δεν υπολογίζονται τα πέναλτι με την ολλανδία - η «αλμπισελέστε» έχει 15 έναντι 13,7.

Ο δρόμος προς το «Μαρακανά» μέσα από το Onsports

Έχοντας πλήρη εικόνα της στατιστικής της Αργεντινής και του πως έφτασε ως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014, αξίζει να κάνουμε ένα… rewind στις έξι αναμετρήσεις των «γκάουτσος» μέχρι τώρα. Από την πρώτη των ομίλων, στο γήπεδο του τελικού το «Μαρακανά», όπου… ζορίστηκε για να τα βγάλει πέρα κόντρα στη Βοσνία, ως την επική πρόκριση στα πέναλτι, στον ημιτελικό με την Ολλανδία.

Στιγμές όπως τις κατέγραψε το Onsports στη διάρκεια του Μουντιάλ 2014 και που σίγουρα άπαντες θα θυμούνται, είτε ο Μέσι εκπληρώσει το όνειρο 40 εκατομμυρίων συμπατριωτών του σηκώνοντας του Παγκόσμιο Κύπελλο στο Ρίο, είτε όχι.

Γ΄ Όμιλος 1η αγωνιστική: Αργεντινή – Βοσνία 2-1 / 16 Ιουνίου 2014

argetinabosnia

Το πρώτο ματς της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, ήταν κι αυτό που για τους περισσότερους, έδωσε το στίγμα για τη συνέχεια. Η ομάδα δεν… τράβηξε, όμως, «καθάρισε» για όλους ο Μέσι. Οι Βόσνιοι είχαν καλή παρουσία παρότι από το 3’ ήταν πίσω στο σκορ με το αυτογκόλ του Κολάσινατς. Ο αρχηγός της «αλμπισελέστε» στο 65’ «κλείδωσε» το ματς και ήταν… όαση στη μετριότητα, ενώ ο Ιμπίσεβιτς κατάφερε να σκοράρει στο 85’ και να αγχώσει την Αργεντινή στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού.

Το Αργεντινή – Βοσνία όπως το κατέγραψε το Onsports

Δείτε το φύλλο αγώνα του Αργεντινή - Βοσνία

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports

Γ΄ Όμιλος 2η αγωνιστική: Αργεντινή – Ιράν 1-0 / 21 Ιουνίου 2014

argentinairan

Στο δεύτερο παιχνίδι της στη φάση των ομίλων, η Αργεντινή ήταν ακόμα πιο απογοητευτική. Είχε όμως ξανά τον Μέσι, που στα δυο πρώτα ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 έδειξε ότι έχει πάει στη Βραζιλία για να το… σηκώνει. Ο σούπερ σταρ της «αλμπισελέστε», αφού είδε τους Ιρανούς να χάνουν ευκαιρίες για το μεγάλο «μπαμ», έκανε μια από τις μαγικές ατομικές του ενέργειες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και με το γκολ του χάρισε τη νίκη – πρόκριση στην ομάδα του.

Το Αργεντινή – Ιράν όπως το κατέγραψε το Onsports

Tο Αργεντινή - Ιράν από το virtual γήπεδο του Onsports

Το φύλλο αγώνα του Αργεντινή - Ιράν

Γ΄ Όμιλος 3η αγωνιστική: Νιγηρία – Αργεντινή 2-3 / 25 Ιουνίου 2014

argentinanigeria

Με την Αργεντινή να έχει ήδη προκριθεί και τη Νιγηρία να είναι αυτή που είχε το… άγχος για τη «ζωή» της στο Μουντιάλ 2014, θα περίμενε κανείς από τον Σαμπέγια να δώσει «ανάσες» σε κάποιους παίκτες. Ένας εξ αυτών, λογικά έπρεπε να είναι ο Μέσι, όμως, καλά που έπαιζε για τους Αργεντινούς αλλιώς δεν αποκλείεται να είχαν ηττηθεί. Με γκολ στο 3’ και το 45’ είχε δώσει δυο φορές προβάδισμα στην ομάδα του για να ισοφαρίσει στο 4’ και το 47’ ο Μούσα! Τελικά, από προσπάθεια του αρχηγού και τελείωμα από τον Ρόχο, η Αργεντινή πήρε ακόμα μια νίκη, την Τρίτη σε ισάριθμα παιχνίδια στο Μουντιάλ 2014!

Το Νιγηρία – Αργεντινή όπως το κατέγραψε το Onsports

Δείτε το φύλλο αγώνα του Νιγηρία - Αργεντινή

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports.

Φάση των 16: Αργεντινή – Ελβετία 1-0 / 1 Ιουλίου 2014

argentinaelbetia

Η ώρα των νοκ-άουτ έφτασε για την Αργεντινή την πρώτη ημέρα του έβδομου μήνα του χρόνου. Η παρέα του Λιονέλ Μέσι κόντρα στην Ελβετία τα βρήκε… σκούρα. Περίμενε πολλά από τον ηγέτη της για να καταφέρει να συνεχίσει στο Μουντιάλ 2014, αλλά ο σούπερ σταρ της «αλμπιεσελέστε» κλείστηκε αρκετά καλά από τους αντιπάλους. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, αλλά εκεί ο Μέσι απέδειξε και τον αλτρουισμό του. Έχοντας τραβήξει επάνω του όλη την άμυνα των Ελβετών, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε τη μπάλα στον Άνχελ Ντι Μαρία κι αυτός με το γκολ του έστειλε την Αργεντινή στα προημιτελικά. Δυο βήματα μακριά από το όνειρο. Τον τελικό του Μουντιάλ 2014.

Το Αργεντινή – Ελβετία όπως το κατέγραψε το Onsports

Δείτε το φύλλο αγώνα του Αργεντινή - Ελβετία

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports

Προημιτελικός: Αργεντινή – Βέλγιο 1-0 / 5 Ιουλίου 2014

argentinabelgio

Ένα βήμα πριν προκριθεί σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 βρέθηκε η Αργεντινή στις 5 Ιουλίου. Απέναντί της, μια από τις ομάδες που είχαν εκπλήξει θετικά στο Μουντιάλ. Το Βέλγιο με το μεγάλο ταλέντο στη μεσοεπιθετική γραμμή και με τις υψηλές βλέψεις όσο προχωρούσε η διοργάνωση. Το γκολ του Ιγκουαΐν νωρίς-νωρίς, έδινε το δικαίωμα στην «αλμπισελέστε» να σκεφτεί πως θα ήταν μια καλή ευκαιρία να… ξεμπουκώσει λίγο πριν έρθουν τα υψηλότερα εμπόδια. Ο τραυματισμός του Ντι Μαρία και ο περιορισμός του Μέσι από τους αντιπάλους, όμως, ανάγκασαν την ομάδα του Σαμπέγια να αμυνθεί μαζικά. Ο στόχος, ωστόσο, επετεύχθη. Για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990, η Αργεντινή ήταν στους «4»!

Το Αργεντινή – Βέλγιο όπως το κατέγραψε το Onsports

Δείτε το φύλλο αγώνα του Αργεντινή - Βέλγιο

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα στο virtual γήπεδο του Onsports.

Ημιτελικός: Ολλανδία – Αργεντινή 2-4 (πέν.) / 9 Ιουλίου 2014

argentiniollandia

Μια ημέρα μετά τον ιστορικό διασυρμό της Βραζιλίας, η Αργεντινή είχε την ευκαιρία να δώσει… τροφή στο πικάρισμα των διοργανωτών. Με πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ 2014, θα πλησίαζε ακόμα περισσότερο στο όνειρο της κατάκτησης του τροπαίου μέσα στη χώρα της σάμπα. Απέναντί της, ωστόσο, ήταν η Ολλανδία του Ρόμπεν, του Φαν Πέρσι και του διαβόητου Λουίς Φαν Χάαλ που πάντα κάτι περίεργο ετοίμαζε από τον πάγκο. Το ματς κύλησε με κορυφαίο της «αλμπισελέστε» τον Χαβιέρ Μασεράνο, ενώ στον αντίποδα ο Φλαάρ «κλείδωσε» τον Μέσι. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, ο Φαν Χαάλ δεν έκανε το τρικ με τον Κρουλ, ο Ρομέρο … έλαμψε κι η Αργεντινή «κάηκε» από τους πανηγυρισμούς. Το 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι, έστειλε την «αλμπισελέστε» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014, για να αντιμετωπίσει την Αργεντινή σε ένα remake του αγώνα που έγινε μεταξύ των δυο το 1990 στην Ιταλία!

Το Ολλανδία – Αργεντινή όπως το κατέγραψε το Onsports

Δείτε το φύλλο αγώνα του Ολλανδία - Αργεντινή

Θυμηθείτε την εξέλιξη του σπουδαίου αγώνα μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΣΤΟ Onsports

argetiniceleb

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Οnsports

argentinaporeia3

Η πορεία της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014

 

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

16/6

Ρίο Ντε Τζανέιρο

Αργεντινή - Βοσνία/Ερζεγοβίνη

2-1

 

21/6

Μπέλο Οριζόντε

Αργεντινή - Ιράν

1-0

 

25/6

Πόρτο Αλέγκρε

Νιγηρία - Αργεντινή

2-3

 

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

1/7

Σάο Πάολο

Αργεντινή – Ελβετία (55)

1-0 παρ.

 

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

5/7

Μπραζίλια

Αργεντινή - Βέλγιο (60)

1-0

 

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ

 

9/7

Σάο Πάολο

Ολλανδία - Αργεντινή (62)

0-0 (2-4 πέν.)

ΤΕΛΙΚΟΣ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ

 

13/7

Ρίο Ντε Τζανέιρο

Γερμανία - Αργεντινή

22:00

 
                         

Βίντεο και φωτογραφίες με την πορεία της Αργεντινής προς τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Τελικός: Η πορεία της Αργεντινής (videos+photos)



BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved