Αργεντινή - Βέλγιο 1-0: Ο... κεραυνός του Ιγκουαΐν (photos)

Αργεντινή - Βέλγιο 1-0: Ο... κεραυνός του Ιγκουαΐν (photos)

Το πρώτο γκολ του Ιγκουαΐν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 ήταν καθοριστικό και η Αργεντινή νίκησε 1-0 και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια σε ημιτελικά Μουντιάλ

Για άλλη μία φορά η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια ήταν κακή, δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι της, τα περίμενα όλα από τον Μέσι, έπαιξε πολύ αμυντικά και δεν άρεσε σε κανέναν. Ωστόσο τι σημασία έχουν όλα αυτά από τη στιγμή που πήρε την πρόκριση για τους τέσσερις του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990; Κανέναν δεν απασχολούν όλα τα υπόλοιπα από τη στιγμή που η «αλμπισελέστε» παραμένει ζωντανή στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου μέσα στη Βραζιλία.

2400007 big-lnd

Η εξέλιξη του αγώνα

Το Βέλγιο έδειξε με το «καλημέρα» την πρόθεσή του να είναι η ομάδα που θα πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Αυτό συνέβη, με τους ποδοσφαιριστές του Μαρκ Βίλμοτς να έχουν τον έλεγχο και την κυκλοφορία. Στο 7' όμως, η Αργεντινή βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ. Μία πάσα του Ντι Μαρία κόντραρε και στρώθηκε κατά τύχη στον Ιγκουαΐν με τον στράικερ της Νάπολι να πιάνει ένα φοβερό σουτ και να αφήνει όρθιο τον Κουρτουά βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες του «Μανέ Γκαρίντσα». Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του «Πιπίτα», αλλά στην κατάλληλη στιγμή, ο έμπειρος στράικερ έδειξε την κλάση του.

Μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά οι «κόκκινοι διάβολοι» βρήκαν τα πατήματά τους στο γήπεδο -ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε άθλια κατάσταση- και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Ρομέρο. Το σουτ του Κέβιν Ντε Μπρούιν απέκρουσε ο Αργεντινός γκολκίπερ, ενώ η κεφαλιά του Κέβιν Μιραλάς στο 42' πέρασε μόλις έξω. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν δημιουργήθηκε καμία καλή στιγμή από τους δύο αντιπάλους. Η... είδηση του πρώτου μέρους πάντως εκτός από το γκολ, ήταν ο τραυματισμός του Άνχελ Ντι Μαρία. Στο 29' ο Αργεντινός άσος δέχτηκε μία μπαλιά από τον Μέσι και πάνω στο σπριντ φάνηκε να τραυματίζεται. Τέσσερα λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Έντσο Πέρεζ και πλέον όλοι περιμένουν τις εξετάσεις για να δουν αν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του, στο υπόλοιπο της διοργάνωσης.

2400008 big-lnd

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα κακό αντίτυπο του πρώτου. Οι Βέλγοι έμοιαζαν να θέλουν αλλά να μην μπορούν, την ώρα που η Αργεντινή χωρίς να παίζει ποδόσφαιρο, είχε απλά κι εύκολα τον έλεγχο του ματς. Στο 55' ο κορυφαίος του αγώνα, Γκονζάλο Ιγκουαΐν έκανε μία εκπληκτική ενέργεια και περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του βρέθηκε φάτσα με το γκολ, αλλά το πλασέ του προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έφυγε άουτ.

Ο Βίλμοτς έκανε τις κινήσεις του από τον πάγκο για να αλλάξει το πρόσωπο της ομάδας του, αλλά τίποτα δεν ήταν διαφορετικό, καθώς όλα τα μεγάλα αστέρια του (Αζάρ, Ντε Μπρούιν, Μέρτενς, Μιραλάς) βρέθηκαν σε κάκιστη μέρα. Στο 94' ο Μέσι έφυγε μόνος του από το κέντρο, αλλά όταν έφτασε κοντά στον Κουρτουά νικήθηκε από τον Βέλγο πορτιέρο. Μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος για την «αλμπισελέστε» καθώς στην επόμενη φάση ο Λουκάκου βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά δεν γύρισε σωστά την μπάλα για να έρθει η ισοφάριση.

2400010 big-lnd

Το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Νίκολα Ριτσόλι βρήκε τους Αργεντίνους ένα «κουβάρι» να πανηγυρίζουν για την μεγάλη νίκη-πρόκριση, ενώ το Βέλγιο έμεινε με τις εντυπώσεις και πλέον γνωρίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις που οι ποδοσφαιριστές του θα είναι πιο έμπειροι.

Δείτε το φύλλο αγώνα του Αργεντινή - Βέλγιο

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα στο virtual γήπεδο του Onsports.



NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved