Το «μαγικό ραβδί» του Σταμάτη Βελλή και το Who is Who

Το «μαγικό ραβδί» του Σταμάτη Βελλή και το Who is Who

Ο Σταμάτης Βελλής είναι από τους ανθρώπους που δεν «μπλέκεται» στα πόδια του ποδοσφαιρικού τμήματος, ωστόσο, όταν χρειάστηκε αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Σμύρνης, «έκρουσε» τον κώδωνα του κινδύνου σε καίρια σημεία του πρωταθλήματος και τους οδήγησε στη… γη της Επαγγελίας και στην Football League.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έχει μία πολιτική, που σπάνια έως σχεδόν καθόλου τη συναντάς σε προέδρους ομάδων των επαγγελματικών κατηγοριών: Δεν ασχολείται με τα καθαρά αγωνιστικά θέματα, δεν παρεμβαίνει στο έργο του προπονητή και προτιμά να δίνει τα… κλειδιά στον εκάστοτε τεχνικό. Είναι με λίγα λόγια ο ιδιοκτήτης που κάθε προπονητής και παίκτης θα ήθελαν να τον έχουν στις ομάδες τους.

Μόνο σε καίρια σημεία του φετινού πρωταθλήματος και όταν κρίθηκε αναγκαίο, ο Σταμάτης Βελλής «χτύπησε» το καμπανάκι στους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Σμύρνης και εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι οι παρεμβάσεις του ήταν… πυροσβεστικές και αποδοτικές:

7 Νοεμβρίου 2011

Λίγο πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, το «αφεντικό» της ΠΑΕ είχε καταστήσει σαφές ότι: «Δεν πρόκειται να ανεχθώ δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία. Μπορεί πέρυσι να ήμουν χαλαρός, αλλά φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, θα είμαι αυστηρός. Δεν πρόκειται να ανεχθώ την αδιαφορία.
Βρίσκεστε σε ξενοδοχείο πολυτελείας, αλλά από την Τετάρτη που ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις σας με το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Πανηλειακό θα πρέπει να πληρώνετε για το δωμάτιο! Θέλω από εσάς προσπάθεια από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό κάθε αγώνα. Αυτό δεν το διαπραγματεύομαι. Σας θέλω αποφασισμένους για τη νίκη. Δεν πρόκειται να χαριστώ σε κανέναν».

8 Ιανουαρίου 2012- Εντός έδρας ήττα από Προοδευτική (2-3)

Ο Σταμάτης Βελλής βρέθηκε στα αποδυτήρια του Απόλλωνα Σμύρνης και τόνισε: «Δεν με απασχολεί το σκορ και η ήττα. Αυτό σας το έχω πει ξανά. Αυτό που με ενοχλεί και με πειράζει είναι πως παίξατε χωρίς πάθος. Δεν πήρατε τις προσωπικές μονομαχίες και ήσασταν πάντα πίσω από τη μπάλα. Δεν παλέψατε. Αυτά σας τα έχω πει και μετά από νίκες. Ας παίζατε δυνατά και ας χάναμε, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα».

15 Ιανουαρίου 2012- Ήττα (1-0) από τον Πανηλειακό στη Ριζούπολη

Ακόμη ένα «καμπανάκι» από τον κ. Βελλή: «Αυτό που με έχει πειράξει πολύ, σε αφάνταστο βαθμό, θα έλεγα, είναι ότι στην προσπάθεια που κάναμε να αναλύσουμε τους λόγους αυτών των αποτυχιών, πέραν των καθαρά αγωνιστικών και τεχνικών θεμάτων, ήρθαν σε γνώση μας πληροφορίες που, αν αληθεύουν, με κάνουν να σιχαθώ κυριολεκτικά την ανάμιξή μου στο ποδόσφαιρο με αυτόν το ρόλο που έχω τώρα. Ελπίζω από τα βάθη της καρδιάς μου οι πληροφορίες αυτές να μην ευσταθούν, γιατί, αν συμβεί το αντίθετο, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα αυτή η προσπάθεια που κάνουμε».

18 Μαρτίου 2012: Ήττα του Απόλλωνα Σμύρνης από Καλαμάτα (2-1) και παραίτηση Σταθόπουλου.

Ο κ. Βελλής μετά την νέα εντός έδρας ήττα από την Καλαμάτα είπε: «Παιδιά είμαι ειλικρινά σκασμένος… Πιο στεναχωρημένος από αυτό δε γίνεται».
Έπειτα από τη νέα απώλεια βαθμών στην έδρα του, ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης έκανε δεκτή την παραίτηση του Στάθη Σταθόπουλου και έφερε στην τεχνική ηγεσία τον Γιάννη Γεωργαρά, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα της ομάδας και να αφυπνίσει τους «κυανόλευκους».

Ωστόσο, δεν χαρίστηκε στους παίκτες του, καθώς τους τα…έψαλλε μέσω δήλωσης που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ: «Αν ήταν μεταγραφική περίοδος θα φεύγατε εσείς και όχι ο προπονητής. Σας θεωρώ κατά μεγάλο ποσοστό υπεύθυνους για την εικόνα της ομάδας σε ορισμένα παιχνίδια. Αν ήμουν οπαδός και όχι μέτοχος στον αγώνα με την Καλαμάτα θα είχα φύγει από το γήπεδο στο 20ο λεπτό, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω λόγω της θέσεως μου. Έχουν ακουστεί αρκετά “ύποπτα” πράγματα για τον Απόλλωνα και εσείς το μόνο που κάνετε είναι να τα επιβεβαιώνετε. Δεν είναι δυνατόν να φοβάστε και να μπαίνετε στο γήπεδο φοβισμένοι, ενώ τα έχετε όλα. Αν φοβάστε και δεν μπορείτε θα έπρεπε να το πείτε τον Ιανουάριο και να πάτε στο σπίτι σας. Δεν είναι δυνατόν να σας βάζουν χέρι για την απόδοσή σας και αντί να πεισμώνετε ότι αυτό είναι άδικο, εσείς να εμφανίζεστε ακόμη πιο φοβισμένοι. Οι πρωταθλητές δεν είναι τέτοιου είδους παίκτες» και συνέχισε:

«Θέλω να σας πω πως αυτά που σας ανέφερα σχετικά με τους μισθούς σας ισχύουν στο ακέραιο: Παίζετε μπάλα, πληρώνεστε. Δεν παίζετε, δεν πληρώνεστε. Έτσι απλά».

8 Απριλίου 2012: Προοδευτική – Απόλλων Σμύρνης: 0-1

Ο Σταμάτης Βελλής δήλωνε «παρών» και στις χαρές. Όταν έπρεπε να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των παικτών του και να μοιράσει συγχαρητήρια, το έκανε δίχως να κρυφτεί.
«Για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια που είμαι στην ομάδα σάς είδα να παίζετε με τόση δύναμη και πάθος. Συγχαρητήρια! Είδα αυτό που ζήλευα πολλές φορές από άλλες ομάδες. Γυάλιζε το μάτι σας. Δεν αφήσατε ούτε λεπτό τον αντίπαλο να προλάβει να σκεφτεί την επόμενη κίνησή του και έτσι έκανε λάθη…» και συνέχισε:
«Θέλω να ξέρετε πως έδωσα ήδη εντολή για να μπουν στους λογαριασμούς σας το Δώρο του Πάσχα και ο μισθός του Μαρτίου. Λυπάμαι που έφτασα σε αυτό το σημείο, ντρέπομαι και δεν είναι του χαρακτήρα μου, αλλά έπρεπε να φτάσω σε αυτό το σημείο για να σας κινητοποιήσω. Να ξέρετε, όμως, πως δεν θα διστάσω να το ξανακάνω αν δω πως εφησυχάζετε. Δεν τελείωσε τίποτα ακόμα. Και πάλι συγχαρητήρια», είπε μετά το «διπλό» στον Κορυδαλλό.

22 Απριλίου 2012: Πανηλειακός- Απόλλων Σμύρνης: 3-1

Παρά την πικρία της ήττας ο Σταμάτης Βελλής δεν μάσησε τα λόγια του και έβγαλε το καπέλο στον αντίπαλο. Εν τούτοις, έστειλε μήνυμα στους παίκτες του:
«Απλά, δεν υπήρχαμε στο γήπεδο. Δεν βγήκαμε στο γήπεδο ποτέ, παίκτες και προπονητικό τιμ. Ο Πανηλειακός ήταν ανώτερη ομάδα  Ελπίζω να συνέλθουν οι παίκτες μου και ο προπονητής γρήγορα, να καταλάβουν τι σημαίνει Γ’ Εθνική και πρωταθλητισμός και να μη χάσουμε αυτό στο οποίο είμαστε ακόμα πολύ κοντά να επιτύχουμε».

To Who is Who

Ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης, λοιπόν, αποτελεί τη φωτεινή εξαίρεση και πολυτέλεια όχι μόνο για την ομάδα του και το πρωτάθλημα της Football League 2, αλλά και για τις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Η εποχή του Σταμάτη Βελλή στους «κυανόλευκους» ξεκίνησε το 2008, όταν ο φίλος του και νυν τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Νίκος Καρούλιας, τον έπεισε να ασχοληθεί με τα κοινά της ομάδας. Η απόφασή του να εμπλακεί με τα διοικητικά του συλλόγου ήταν από αγνή αγάπη. Εφοπλιστής, μέλος της οικογένειας Περατικού και παντρεμένος με τη Νινέτα Περατικού, άνθρωπος χαμηλών τόνων.

Ο Βελλής ήταν Απολλωνιστής από πιτσιρίκι. Οπαδός του Απόλλωνα Σμύρνης και ένθερμος υποστηρικτής του. Από 10 ετών ξεκίνησε να πηγαίνει στο γήπεδο της Ριζούπολης, το δεύτερο «σπίτι» του όπως συνηθίζει να το λέει.
Παρότι είναι το αφεντικό της ΠΑΕ, αποτελεί ακόμη μέλος των οργανωμένων οπαδών του Απόλλωνα Σμύρνης. Δεν διστάζει να εκδηλωθεί και να πανηγυρίσει σαν μικρό παιδί για την ομάδα του. Τρανό παράδειγμα πέρυσι, όταν στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟ Ρουφ ανέβηκε στα κάγκελα του γηπέδου για να πανηγυρίσει το «διπλό» με τους παίκτες του.

Στα τέσσερα χρόνια της θητείας του, ο Σταμάτης Βελλής πανηγύρισε δύο ανόδους. Από τη Δ’ στη Γ’ Εθνική (2009-10) και φέτος στην Football League. Εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, χωρίς φανφάρες, αλλά με οργάνωση, δουλειά και υπομονή κατάφερε μαζί με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ να… στείλουν την ομάδα στην Football League.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, άφησε να εννοηθεί πως ίσως από τη νέα χρονιά αποχωρήσει από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Το αν θα μείνει (σ.σ.: έτσι φαίνεται επί του παρόντος), θα το αποφασίσει ο ίδιος. Το σίγουρο, όμως, είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Σταμάτη Βελλή.



Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved