Europa League: Διέσυρε τη Νάπολι η Μπάρτσα - Πρόκριση Πόρτο - Όλα τα αποτελέσματα (videos)

Europa League: Διέσυρε τη Νάπολι η Μπάρτσα - Πρόκριση Πόρτο - Όλα τα αποτελέσματα (videos)

Europa League: Επικό «διπλό» 4-2 και συνάμα την πρόκριση σε βάρος της Νάπολι πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα. Το «εισιτήριο» για τους «16» πήραν και οι Πόρτο και Σεβίλλη. Όλα τα αποτελέσματα.

Υπερηχητική ήταν η Μπαρτσελόνα στο στάδιο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» στη Νάπολη, καθώς διέλυσε 4-2 τους «παρτινοπέι» και πήρε την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Το «συγκρότημα» του Τσάβι ήταν καθηλωτικό και περιόρισε σε δεύτερο ρόλο τους γηπεδούχους. Μόλις στο 9’ ο Ζόρντι Άλμπα άνοιξε το σκορ και στο 13’ ο Ντε Γιονγκ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι Ιταλοί αντέδρασαν στο 23’ με το πέναλτι του Ινσίνιε μειώνοντας 2-1 αλλά στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Πικέ έγραψε το 3-1.

Μάλιστα, στο 59’ ο Ομπαμεγιάνγκ έδωσε διαστάσεις θριάμβου για τους Καταλανούς (4-1) και το μόνο που κατάφερε η Νάπολι ήταν να μειώσει 4-2 με τον Πολιτάνο στο 87’.

Στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» 44.000 φίλοι της Μπέτις πανηγύρισαν μια αγχωτική πρόκριση με το 0-0 εναντίον της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η νίκη 3-2 στο πρώτο ματς, έδωσε το «εισιτήριο» στους Ισπανούς που είχαν δοκάρι με τον Αργεντινό Γκουϊντο Ροντρίγκες στο 50΄, ενώ στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Τσιστιακόφ, όμως ο VAR ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ και... πήγαν οι καρδιές στη θέση τους.

Επίσης, η Ρέιντζερς ολοκλήρωσε την επιβλητική της επικράτηση επί της Ντόρτμουντ με ένα απολαυστικό 2-2 στο «Άιμπροξ» και προκρίθηκε χάρη στη νίκη της 4-2 στη Γερμανία. Δύο γκολ πέτυχε ο Άγγλος δεξιός μπακ, Τζέιμς Ταβέρνιερ, ένας εξαιρετικός σκόρερ που μολονότι είναι αμυντικός, έχει πετύχει πάνω από 80 γκολ στη επαγγελματική του καριέρα.

Η πρώτη επίσκεψη της Λειψίας σε ισπανικό έδαφος (είχε αντιμετωπίσει και πριν από δύο χρόνια την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά σε νοκ άουτ ματς στην ουδέτερη Πορτογαλία) συνοδεύτηκε από θριαμβευτική πρόκριση επί της Σοσιεδάδ με το νικηφόρο 3-1 στο Σαν Σεμπαστιάν.

Το 2-2 στη Γερμανία δεν επηρέασε την ομάδα της Red Bull, η οποία αν και ήταν ανώτερη σε όλα τα επίπεδα την περασμένη Πέμπτη (20-3 οι προσπάθειες για γκολ) βρέθηκε να χάνει από τους Βάσκους και τελικά να «σώζει την παρτίδα». Απόψε, «αποδόθηκε δικαιοσύνη», με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 2-0 και τελικά να παίρνουν το «εισιτήριο» για τους «16», παρότι προσωτινά οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει σε 1-2.

Με ηγέτη τον Ταρέμι, η Πόρτο έφυγε αήττητη από το «Ολίμπικο» (2-2) και μετά τη νίκη της στο «Ντραγκάο» (2-1) επί της Λάτσιο ήταν αυτή που θα συνεχίσει στη διοργάνωση.

Ο Ιρανός επιθετικός των «Δράκων» άνοιξε το σκορ με πέναλτι κι από δική του ασίστ στο δεύτερο μέρος ο Ουρίμπε «σφράγισε» την πρόκριση των Πορτογάλων. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες πριν από 19 χρόνια (2003) στο τότε Κύπελλο UEFA. Και πάλι η Πόρτο ήταν εκείνη που είχε πανηγυρίσει μετά το 4-1 στο Οπόρτο και το 0-0 στην Ρώμη.

Η πορτογαλική ομάδα έκανε το 3Χ3 επί των Ιταλών σε νοκ άουτ αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μετά τις προκρίσεις επί των Γιουβέντους (πέρυσι) και Ρόμα (2019) στο Champions League.

Το 2Χ2 απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκανε η Σεβίλη και παρά την αποψινή της ήττα επί κροατικού εδάφους (1-0) ήταν αυτή που προκρίθηκε στους «16» του Europa League. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί ξανά τη σεζόν 2016/2017 στο Champions League, με τους Ανδαλουσιάνους να κερδίζουν και τα δύο ματς, χωρίς, μάλιστα, να δεχτούν γκολ!

Στο μοναδικό ματς της βραδιάς για το Europa League που κρίθηκε στα πέναλτι, η Μπράγκα ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή επικρατώντας 2-0 της Σερίφ στο 90λεπτο και ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Στη διαδικασία των πέναλτι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ήταν αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής, απέκρουσε τα τρία πρώτα που εκτέλεσαν οι αντίπαλοί του και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του. Στον αντίποδα ο Γιώργος Αθανασιάδης είχε κι αυτός δύο αποκρούσεις, αλλά δεν ήταν αρκετές.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων ρεβάνς:
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Σεβίλη (Ισπανία) 1-0 (65΄πεν. Όρσιτς)
Πρώτος αγώνας 1-3: Προκρίθηκε η Σεβίλη με συνολικό σκορ 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αταλάντα (Ιταλία) 0-3 (40΄ Μέλε, 68΄,69΄ Μαλινόφσκι)
Πρώτος αγώνας 1-2: Προκρίθηκε η Αταλάντα με συνολικό σκορ 5-1

Σοσιεδάδ (Ισπανία)-Λειψία (Γερμανία) 1-3 (67΄ Ζουπιμέντι - 39΄ Όρμπαν, 59΄ Αντρέ Σίλβα, 88΄πεν. Φόρσμπεργκ)
Πρώτος αγώνας 2-2: Προκρίθηκε η Λειψία με συνολικό σκορ 5-3

Λάτσιο (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 2-2 (19΄ Ιμόμπιλε, 90΄+5 Κατάλντι - 31΄πεν. Ταρέμι, 69΄ Ουρίμπε)
Πρώτος αγώνας 1-2: Προκρίθηκε η Πόρτο με συνολικό σκορ 4-3

Νάπολι (Ιταλία)- Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 2-4
(23΄πεν. Ινσίνιε, 87΄ Πολιτάνο - 9΄ Ζόρντι Άλμπα, 13΄ Φρ. Ντε Γιονγκ, 45΄ Πικέ, 59΄ Ομπαμεγιάνγκ)
Πρώτος αγώνας 1-1. Προκρίθηκε η Μπαρτσελόνα με συνολικό σκορ 5-2

Ρέιντζερς (Σκωτία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-2
(22΄πεν., 57΄ Ταβέρνιερ - 31΄ Μπέλιγχαμ, 42΄ Μάλεν)
Πρώτος αγώνας 4-2. Προκρίθηκε η Ρέιντζερς με συνολικό σκορ 6-4

Μπέτις (Ισπανία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 0-0
Πρώτος αγώνας 3-2. Προκρίθηκε η Μπέτις με συνολικό σκορ 3-2

Μπράγκα (Πορτογαλία)-Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) 2-0 παρ.
(36΄ Μεντέιρος, 43΄ Ρικάρντο Όρτα)
Πρώτος αγώνας 0-2. Συνολικό σκορ 2-2. Προκρίθηκε η Μπράγκα με 3-2 στα πέναλτι



Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved