Γκασπερίνι: «Δύσκολο παιχνίδι, να δείξουμε το χαρακτήρα μας»

Γκασπερίνι: «Δύσκολο παιχνίδι, να δείξουμε το χαρακτήρα μας»

Ολυμπιακός-Αταλάντα: Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι θεωρεί πως η παρουσία κόσμου θα βοηθήσει και την ομάδα απ’ το Μπέργκαμο στο μεγάλο ματς του Europa League.

Η Αταλάντα θέλει πάση θυσία να περάσει στην επόμενη φάση του Europa League. Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραμονή του σπουδαίου αγώνα με τον Ολυμπιακό, μίλησε για τον χαρακτήρα των Ιταλών και το ποδοσφαιρικό τους στυλ που δε θα αλλάξει.

Αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου ως θετικό στοιχείο και για την ομάδα του, ενώ θεωρεί πως θα γίνει ένα δύσκολο ματς, αλλά η Αταλάντα έχει δείξει στην Ευρώπη τι μπορεί να κάνει, φέρνοντας ως παράδειγμα τα ματς στο Μάντσεστερ και στην έδρα της Βιγιαρεάλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκασπερίνι:

«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό ματς για το Europa League. Καθοριστικό για την πρόκριση. Πρόκειται για διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με εκείνα για το πρωτάθλημα, το οποίο έχει δρόμο ακόμα και θα έχουν ευκαιρίες όλες οι ομάδες. Όταν βλέπεις έναν αντίπαλο από κοντά είναι αλλιώς. Ξέρουμε τον αντίπαλο πλέον από τον πρώτο αγώνα. Με όλο τον σεβασμό προς τον Ολυμπιακό εμείς θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να δείξουμε τον χαρακτήρα μας. Κι αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε».

Για τον Ολυμπιακό: «Γνωρίζουμε τον Παπασταθόπουλο και τον Μανωλά, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Έχει καλούς επιθετικούς και παίκτες που μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι. Στο τέλος αυτοί που μένουν είναι οι επιθετικοί. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πλήρης οργανισμός σαν ομάδα. Περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι, θα κάνουμε το παν και το ότι υπάρχει κόσμος στο γήπεδο θα κάνει καλό και σε εμάς. Είναι ένα πολύ ωραίο γήπεδο, με κόσμο θα γίνει πολύ ωραίο ματς. Παίζουμε καλά στην Ευρώπη, το είδαμε στο Μάντσεστερ και με την Βιγιαρεάλ».

Για τη διαιτησία: «Δε θεωρώ ότι υπήρχε πρόβλημα με τη διαιτησία στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και κάποια φάση που να καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα».

Για την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ: «Τα πάντα αλλάζουν. Κινδύνευες να μείνεις εκτός με 1-0. Αυτή η φόρμουλα είναι πιο σωστή. Για να προκριθείς στην επόμενη φάση, πρέπει να κάνεις μια νίκη και μια ισοπαλία, αν όχι μια νίκη με περισσότερα γκολ. Είναι πιο δύσκολο, αλλά και πιο δίκαιο».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Αταλάντα: «Είμαστε όντως σε έκτακτη ανάγκη χωρίς Ζαπάτα και Μουριέλ. Ωστόσο και στο παρελθόν σε μεγάλα ματς όπως με την Γιουβέντους και τη Λάτσιο είχαμε τέτοια θέματα. Στο πρώτο ματς βρήκαμε λύσεις, μπορούμε να το κάνουμε ξανά. Έχουμε και τον Πάσαλιτς που μπορεί να παίξει εκεί, αλλά και άλλους παίκτες. Δεν ξέρουμε πως θα παίξει ο Ολυμπιακός, είναι μία ομάδα που αλλάζει αναλόγως με την εξέλιξη του αγώνα. Κι εμείς όμως μπορούμε να αντιδράσουμε στις αλλαγές παιχνιδιού του αντίπαλου.

Θα κοιτάξουμε να κάνουμε και εμείς το παιχνίδι μας. Κάποιες ομάδες έχουν περισσότερους επιθετικούς, εμείς βρίσκουμε λύσεις και ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. Τόσο σε προβλήματα με τραυματισμούς ή στον κορονοϊό ή οτιδήποτε. Για τα διοικητικά και την αμερικανική εμπλοκή στο ιδιοκτησιακό θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες. Η Αταλάντα μπορεί να γίνει πιο ισχυρή μέσα από αυτό το σχέδιο, όπως είπε και ο πρόεδρός μας».



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved