Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν 4-2: Προβάδισμα με τεσσάρα (photos+videos)

Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν 4-2: Προβάδισμα με τεσσάρα (photos+videos)

Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν: Σημαντικό… βήμα για την πρόκριση στους «16» του Europa League έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» επικρατώντας 4-2 των Ολλανδών σ’ ένα… τρελό ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς κόντρα στην PSV είχε το στοιχείο που του έλειψε από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πριν από μερικές μέρες. Την κυνικότητα στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει τρία τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Εμβογκό και με τέρμα του Γιώργου Μασούρα στο 83ο λεπτό, πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αντίθετα, οι Ολλανδοί είχαν μόνο τον Ζάχαβι να προκαλεί προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, ισοφαρίζοντας δύο φορές, όμως, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την κατοχή που είχαν στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί που ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που είχε… σχεδιάσει, να χτυπήσει στην κόντρα.

Πλέον, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε μία εβδομάδα, το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου στην Ολλανδία, όπου οι Πειραιώτες θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα, τους κάνει ακόμα και ήττα μ’ ένα γκολ διαφορά, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους «16» της δεύτερης της τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ότι πήγαινε μέσα… έγραφε

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, καθώς στην πρώτη του επικίνδυνη… επίσκεψη στα καρέ των Ολλανδών άνοιξε το σκορ. Ήταν το 9ο λεπτό, όταν ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, έπειτα από τρομερή κομπίνα με τον Μπρούμα και ο Μπουχαλάκης από την «καρδιά» της άμυνας της PSV με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Όμως, το προβάδισμα των Πειραιωτών κράτησε μόνο για λίγα λεπτά, μια και πέντε λεπτά αργότερα, ο Ζάχαβι βρήκε τον τρόπο να… πληγώσει τον Ζοσέ Σα, έστω και με αρκετή δόση τύχης. Ο άσος της Αϊντχόφεν βρέθηκε στον άξονα, έξω από την περιοχή, έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο, άλλαξε όσο… έπρεπε πορεία και κατέληξε στην εστία των «ερυθρόλευκων» για το 1-1.

Οι παίκτες των φιλοξενούμενων ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν δώσει αρκετό χώρο, θέλοντας να χτυπήσουν στην κόντρα. Μάλιστα, σε μία εξ αυτών έφτασαν μία… ανάσα από το δεύτερο γκολ, αλλά ο Λαλά στο 30’ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, μια και ο Εμβογκό απέκρουσε.

Πάντως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, επτά λεπτά αργότερα, με… δράστη τον Γιαν Εμβιλά, ο οποίος έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, έπειτα από ασταθές διώξιμο των αμυντικών και νίκησε τον Εμβογκό για το 2-1.

Ωστόσο και πάλι η απάντηση της PSV ήταν άμεση, καθώς τρία λεπτά αργότερα, ο Ζάχαβι με κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας των Πειραιωτών, έπειτα από κόρνερ από τα αριστερά, διαμόρφωσε το 2-2.

Στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο, όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει και πάλι προβάδισμα, το τρίτο του, όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πίεσε τον Μπάουμγκαρτλ έξω από την περιοχή της Αϊντχόφεν, μπήκε στην περιοχή, απέφυγε και τον Εμβογκό και σε… κενή εστία έγραψε το 3-2.

Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα, οι Πειραιώτες είχαν μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν σ’ ένα τέταρτο τέρμα, αλλά ο Καμαρά, που είχε κλέψει την μπάλα στην μεσαία γραμμή, μπήκε στην περιοχή, δεν «έκοψε» στον Ελ Αραμπί που ήταν δίπλα του, έκανε το σουτ, αλλά κόντραρε στον Τεζέ και κατέληξε κόρνερ.

Εκκίνηση με δοκάρι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Αϊντχόφεν να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, στο 48ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να βρουν και τρίτη… απάντηση όταν και πάλι ο Ζάχαβι απείλησε με απ’ ευθείας φάουλ από εξαιρετική θέση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Σα.

Οι Ολλανδοί θέλησαν να αυξήσουν την πίεση προς την εστία του Ολυμπιακού, αλλά το έκαναν κυρίως από στημένες φάσεις, όταν στο 58’ με το σουτ του Γκέτσε από κομπίνα σε φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, μακριά από την εστία των γηπεδούχων.

Οι Πειραιώτες είχαν αφήσει πολλούς χώρους στους φιλοξενούμενους, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα, αλλά στο 65’ ο Καμαρά καθυστέρησε να μοιράσει την μπάλα και το σουτ του Εμβιλά δεν βρήκε στόχο. Κάπου εκεί άρχισαν και οι κινήσεις από τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος θέλησε να δώσει μία νέα… πνοή στην επίθεση της ομάδας του, με τους Μασούρα, Φορτούνη, Χασάν και Βρουσάι να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Το «συγκρότημα» του Λιμανιού ήταν πιο επικίνδυνο στην επίθεση και έδειχνε περισσότερο απειλητικό από την PSV. Μάλιστα, η… έμπνευση του Πορτογάλου έφερε… καρπούς και το τέταρτο τέρμα για τον Ολυμπιακό, δίνοντας σημαντικό… προβάδισμα για την πρόκριση.

Ήταν το 83ο λεπτό, όταν ο Μαξ έκανε τραγικό λάθος, ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Εμβογκό, γράφοντας το 4-2. Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά, οι Πειραιώτες είχαν μία ακόμα απειλή με τον Παπασταθόπουλο, όμως, η κεφαλιά που έκανε πέρασε άουτ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά (80' Ανδρούτσος), Μπα, Σωκράτης, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά (80' Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Μπρούμα (80' Χασάν), Βαλμπουενά (68' Μασούρας), Αραμπί (74' Φορτούνης).

Αϊντχόφεν (Ρότζερ Σμιντ): Εμβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκάγκλι (38' λ. τρ. Μπάουμγκαρτλ), Μαξ, Σανγκαρέ (70' Φέρτεσεν), Τόμας (85' Γκουτιέρες), Ροσάριο, Γκέτσε (70' Ζούνιορ), Ζάχαβι (85' Φαν Γκίνγκελ), Μάλεν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν: Τρομερή κομπίνα και 1-0, ισοφάριση από το πόδι του Σωκράτη (videos)

Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν: Τρομερή κομπίνα και 1-0, ισοφάριση από το πόδι του Σωκράτη (videos)

Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν: Με γκολάρες Εμβιλά και Ελ Αραμπί ξεπερνιέται ο... βραχνάς Ζάχαβι (videos)

Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν: Με γκολάρες Εμβιλά και Ελ Αραμπί ξεπερνιέται ο... βραχνάς Ζάχαβι (videos)

Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν: Το γκολ του Μασούρα που δίνει... αέρα πρόκρισης! (video)

Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν: Το γκολ του Μασούρα που δίνει... αέρα πρόκρισης! (video)

Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved