Λουτσέσκου: «Θα παίξουν οι πιο φρέσκοι» (video)

Λουτσέσκου: «Θα παίξουν οι πιο φρέσκοι» (video)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, υποστήριξε πως στον αγώνα με τη ΜΠΑΤΕ στη Λευκορωσία θα κάνει αναγκαστικά αλλαγές στην ενδεκάδα για να έχει «φρέσκους» παίκτες στην ενδεκάδα.

Η κόπωση είναι δεδομένη για τον ΠΑΟΚ αφού έκανε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια έτσι ώστε να πάρει τη νίκη από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Κυριακή που πέρασε. Οι Θεσσαλονικείς, όμως, έχουν μπροστά τους την Πέμπτη ένα πολύ σημαντικό ματς για τους ομίλους του Europa League απέναντι στη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως θα κάνει τις αλλαγές που πρέπει, έτσι ώστε να παρουσιάσει ένα φρέσκο σύνολο που θα πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν σκέφτεται να κάνει ροτέισον: «Το πιο σημαντικό είναι να έχει φρέσκους παίκτες η ομάδα αύριο. Δεν θα σας πω ποιοι θα είναι, αλλά θα παίξουν οι πιο φρέσκοι. Κι όταν λέω ότι δεν θα σας πω, το λέω γιατί υπάρχει και σήμερα μία προπόνηση».

Για την εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια: «Η κούραση είναι περισσότερο πνευματική, ψυχολογική, γιατί η πίεση σε αυτά τα παιχνίδια ήταν πολύ μεγάλη. Έπρεπε να κερδίσουμε τα παιχνίδια, γιατί παίζαμε με τους συναγωνιστές μας για τον τίτλο. Επίσης ήταν το ματς με την Τσέλσι κι αυτό με τον Άρη, όπου ήταν μικρότερη η ζημιά, αλλά παίζαμε με τον τοπικό αντίπαλο. Παίζοντας κάθε τρεις μέρες δύσκολα παιχνίδια, έπρεπε να έρθουμε και να παίξουμε με τους παίκτες που θα είχαν τις πιο γρήγορες αντιδράσεις μέσα στο γήπεδο. Αυτός είναι ο λόγος για να κάνεις ροτέισον και να γίνονται συγκεκριμένες αλλαγές σε κάθε παιχνίδι».

Για την ΜΠΑΤΕ: «Η ΜΠΑΤΕ είναι μία πολύ οργανωμένη ομάδα. Έχουν μία σωστή φιλοσοφία και αυτά που πρέπει, τα τηρούν μέχρι το τέλος. Έχουν μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη, ενώ την ίδια στιγμή θα πρέπει να ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό».

Για την κατάσταση της ομάδας και τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Σε αυτές τις καταστάσεις, πρέπει να σας πω ότι, παίζοντας ανά τρεις ημέρες, πρέπει να ξέρεις πως θα κερδίσεις. Αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι είμαστε στο μάξιμουμ. Ενδεχομένως το μάξιμουμ να ήταν αν είχαμε κερδίσει και την Τσέλσι. Οι ομάδες εξαρτώνται από την ποιότητα των παικτών».

Για τον Ουάρντα: «Έχω μιλήσει για αυτό. Έχουμε κανόνες, πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Είχε τιμωρηθεί για μία εβδομάδα, επέστρεψε χθες σε κανονικό ρυθμό και όταν είναι έτοιμος, θα παίξει».

Για το κλίμα γύρω από την ομάδα μετά τις νίκες στο πρωτάθλημα και το πως περιμένει το αυριανό παιχνίδι: «Σίγουρα αυτή η περίοδος μας δίνει αυτοπεποίθηση. Δεν είναι μόνο η νίκη επί του Ολυμπιακού, το να κερδίζεις σε τέτοια ντέρμπι, είναι κάτι που σου δίνει αυτοπεποίθηση και γι' αυτό το λόγο, πρέπει να έχεις μία δυνατή νοοτροπία. Είμαστε καλά, δεν είναι μόνο αυτά τα παιχνίδια που μας δίνουν αυτοπεποίθηση, υπήρχαν και τα παιχνίδια στα προκριματικά, αλλά λειτουργούμε με απόλυτο σεβασμό για τον αντίπαλο. Θα δώσουμε ότι μπορούμε. Αυτό που κάνει τη διαφορά και δίνει τα αποτελέσματα, είναι η αυτοθυσία. Όλοι ξέρετε πολύ καλά, ότι θέλουμε να προκριθούμε κι αυτό σημαίνει, ότι θέλουμε να κερδίσουμε».

Για τον Βέρνμπλουμ: «Μερικές φορές δεν μπορώ να καταλάβω... Γιατί πρέπει να μένουμε στο όνομα ενός παίκτη; Είναι ένα κομμάτι του γκρουπ. Μπορεί να παίζει για μερικά λεπτά ένας παίκτης, μπορεί να μπαίνει αλλαγή, μπορεί να μην παίζει καθόλου... Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό, αυτή είναι η φιλοσοφία μου.

Θα σας πω κάτι. Για μένα, σε αυτή τη σειρά των αγώνων, ήταν πάρα πολύ χρήσιμος. Έπαιξε στο ματς με την Τσέλσι, μας έδωσε πολύ σημαντικές λύσεις και ήταν απαραίτητος. Το ίδιο και στο ματς με τον Άρη, όπου ξεκουράστηκαν δύο παίκτες, που μετά από δύο μέρες θα έπαιζαν σε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι. Μπήκε στο ματς με τον Ολυμπιακό κι έδωσε πολλές λύσεις και το στίγμα της προσωπικότητας του. Δεν πρέπει να μένουμε στο γεγονός ότι ήρθε ένας παίκτης και πρέπει να παίξει, επειδή είναι μεταγραφή. Κι έχουμε ένα σύνολο, με παίκτες που κάνουν πραγματικά πολύ καλά παιχνίδια. Ξέρουν ακριβώς τι θέλει ο ένας από τον άλλον.

Είναι δύσκολο για έναν παίκτη να μπει σε αυτό. Η φιλοσοφία μας είναι να έχουμε ένα δυνατό γκρουπ και να πηγαίνουμε με σωστή συγκέντρωση σε κάθε αγώνα, χρησιμοποιώντας την ποιότητα του κάθε παίκτη. Αυτό το λέω και στους παίκτες μου. Πολλές φορές έχω αναφέρει σε όλους τους παίκτες, ότι θα πρέπει ο καθένας να προπονείται 100% και να είναι έτοιμος, γιατί στην ζωή του ποδοσφαίρου θα υπάρξουν στιγμές για όλους.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό, να το κάνεις αυτό όταν η ομάδα θα είναι σε ένα καλό σημείο κι αυτό θα είναι καλό και για τον παίκτη. Επίσης, μπορεί ένας παίκτης να είναι έτοιμος σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ κάποιος άλλος θέλει περισσότερο χρόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Μισέλ Πλατινί, που έκανε μία φανταστική χρονιά όταν προσαρμόστηκε στην Γιουβέντους, ενώ στους έξι μήνες ήθελαν να τους διώξουν. Το εξηγώ, γιατί υπάρχει μία γενικότερη κουβέντα. Το να είναι χρήσιμες οι μεταγραφές ναι, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίξουν».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη Τύπου:

Η συνέντευξη Τύπου των Λουτσέσκου και Πασχαλάκη - PAOK TV



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved