Europa League: Ανατροπές για Σάλτσμπουργκ και Μαρσέιγ, άντεξαν Ατλέτικο και Άρσεναλ! (videos)

Europa League: Ανατροπές για Σάλτσμπουργκ και Μαρσέιγ, άντεξαν Ατλέτικο και Άρσεναλ! (videos)

Η Σάλτσμπουργκ, η Μαρσέιγ, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Άρσεναλ συνθέτουν το καρέ των ημιτελικών του Europa League, έπειτα από τις ρεβάνς της Πέμπτης (12/4).

Οι Αυστριακοί και οι Μασσαλοί κατάφεραν να προκριθούν με ανατροπή, καθώς η Σάλτσμπουργκ επιβλήθηκε 4-1 της Λάτσιο και η Μαρσέιγ διέσυρε 5-2 την Λειψία στην Γαλλία, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» παρά την ήττα 1-0 από την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και η Άρσεναλ άντεξε στην πίεση της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (2-2). 

«Μαγεία» από Σάλτσμπουργκ και Μαρσέιγ

Μεγάλη ανατροπή σημείωσε η Σάλτσμπουργκ καθώς επιβλήθηκε 4-1 της Λάτσιο στην Αυστρία και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Ιταλοί δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τη νίκη τους 4-2 στην Ρώμη, παρά το γεγονός πως προηγήθηκαν στο 55’ με τον Ιμόμπιλε. Όμως, στο επόμενο λεπτό, ο Νταμπούρ έφερε το ματς στα ίσια και σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» την πρόκριση. Αρχικά, στο 72’ ο Χαϊντάρα έδωσε προβάδισμα στην Σάλτσμπουργκ, δύο λεπτά αργότερα ο Χουάνγκ αύξησε τις ελπίδες για την ανατροπή και αυτή ολοκληρώθηκε στο 76’ με τον Λάινερ που έγραψε το 4-1.

Την πρόκριση στην επόμενη φάση πανηγύρισε και η Μαρσέιγ με τον Κώστα Μήτρογλου να παίζει σημαντικό ρόλο στην συντριβή 5-2 της Λειψίας. Οι Γερμανοί είχαν το πλεονέκτημα από τη νίκη τους 1-0 στον πρώτο αγώνα και μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Μπρουμά. Όμως, η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στους Γάλλους. Στο 6’ έπειτα από προσπάθεια του Έλληνα φορ, ο Ιλσάνκερ έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του, κάνοντας το 1-1 και τρία λεπτά αργότερα, από αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, ο Σαρ έδωσε προβάδισμα 2-1 για τους Μασσαλούς και στο 38’ ο Τοβέν έγραψε το 3-1. Στο δεύτερο ημίχρονο η Λειψία προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε στο 55’ με τον Ογκουστίν, έχοντας σκορ πρόκρισης, αλλά στο 60’ ο Παγέ έδωσε και πάλι «αέρα» δύο τερμάτων στην Μαρσέιγ και στις καθυστερήσεις, ο Σακάι σε κενή εστία, λόγω της προώθησης του αντίπαλου τερματοφύλακα στην περιοχή της ομάδας του, διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Άντεξαν Άρσεναλ και Ατλέτικο

Ιδιαίτερα… τυχερή θα πρέπει να αισθάνεται η Ατλέτικο Μαδρίτης στην Λισαβόνα. Τα «Λιοντάρια» της Σπόρτινγκ έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο του «Ζοσέ Αλβαλάδε» πως δεν ήταν διατεθειμένα να αφήσουν τους «ροχιμπλάνκος» να περάσουν μία όμορφη βραδιά πριν τα ημιτελικά. Ο Μοντέρο στο 28’ άνοιξε το σκορ για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία στην συνέχεια έχασε σωρεία ευκαιριών για να διπλασιάσει τα τέρματά της και να στείλει το ματς στην παράταση. Έτσι, οι Ισπανοί με τη νίκη τους 2-0 στο πρώτο ματς, πήραν το «εισιτήριο».

Μεγάλες δυσκολίες συνάντησε και η Άρσεναλ στην Μόσχα, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa League με την ισοπαλία 2-2. Ωστόσο, οι Ρώσοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να κάνουν την ανατροπή της ήττας 4-1 στο «Emirates» και στο 39’ ο Σαλόφ έκανε το 1-0 και στο 50’ ο Ναμπάπκιν έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους. Όμως, στο 75’ ο Ουέλμπεκ μείωσε 2-1 και ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκριση για τους «κανονιέρηδες» και στο 92’ ο Ράμσεϊ έγραψε το τελικό 2-2.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (13/4) στις 13:00 οι Σάλτσμπουργκ, Μάρσεϊγ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Άρσεναλ θα βρεθούν στην κλήρωση των ημιτελικών, που θα γίνει στα κεντρικά της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας και θα μάθουν τον τελευταίο τους αντίπαλο πριν τον τελικό της 16ης Μαΐου που θα διεξαχθεί στο «Stade de Lyon» της Γαλλίας.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα των προημιτελικών:
Σάλτσμπουργκ - Λάτσιο 4-1 (2-4 πρώτος αγώνας)
Μαρσέιγ - Λειψία 5-2 (0-1 πρώτος αγώνας)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (0-2 πρώτος αγώνας)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Άρσεναλ 2-2 (1-4 πρώτος αγώνας)

Η τεσσάρα της Σάλτσμπουργκ στην Λάτσιο

Η πεντάρα της Μαρσέιγ με Λειψία

Η ισοπαλία της ΤΣΣΚΑ με την Άρσεναλ

Η νίκη της Σπόρτινγκ επί της Ατλέτικο



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας
O Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει υπαλλήλους και δίνει έως 30.000 ευρώ ετησίως!
O Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει υπαλλήλους και δίνει έως 30.000 ευρώ ετησίως!
Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved