Ολυμπιακός: Αυτή είναι η Οσμάνλισπορ (photos+videos)

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η Οσμάνλισπορ (photos+videos)

Η έκπληξη του φετινού Europa League θα τεθεί στον… δρόμο των «ερυθρόλευκων» για τους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες έδωσαν το «παρών» στην κλήρωση της Δευτέρας (12/12) μια και ολοκλήρωσαν δεύτεροι την πορεία τους στην φάση των ομίλων, πίσω από τον ΑΠΟΕΛ και μάλλον στάθηκαν τυχεροί, μια και θα αντιμετωπίσουν την Οσμάνλισπορ, το όνομα της οποίας δεν… προκαλεί «πονοκέφαλο», σε σχέση με τις ομάδες που ήταν στο γκρουπ των ισχυρών.

Πάντως, τη φετινή σεζόν, οι Τούρκοι δείχνουν ιδιαίτερα δυνατοί, καθώς στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έχουν γνωρίσει μόλις δύο ήττες, με το ίδιο αποτέλεσμα, 2-1 από την Ζυρίχη και την Στεάουα, αμφότερες εκτός έδρας. Αντίθετα, πανηγύρισε το «διπλό» 2-1 επί της Βιγιαρεάλ και την… ανάγκασε στην δεύτερη θέση του ομίλου.

Η Οσμάνλισπορ, ιδρύθηκε το 1978 και πιο γνωστά ήταν γνωστή με το όνομα Άνκαρασπορ. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, προέρχεται από την Άγκυρα και το όνομά της σημαίνει η ομάδα των Οθωμανών. Έδρα της είναι το στάδιο Osmanli, χωρητικότητας 19.626 θέσεων και χρώματά της είναι το μαύρο και το κίτρινο. Προπονητής είναι ο Μουσταφά Ρεσίτ Ακτσάι.

Η ευρωπαϊκή… πορεία

Την περσινή σεζόν, η τουρκική ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος και πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Πρώτο εμπόδιο ήταν η Ζίμπρου από την Μολδαβία. Το πρώτο ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο 2-2, ωστόσο, στον επαναληπτικό της Άγκυρας, η Οσμάνλισπορ πήρε πανηγυρικά την πρόκριση 5-0. Ακολούθησε η Κάλιου από την Εσθονία, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες, όπως έκανε και με την Μίντιλαντ, στα play offs, πριν τους ομίλους.

Εκεί, το «συγκρότημα» της Τουρκίας μετείχε στον 12ο όμιλο μαζί με τους Βιγιαρεάλ, Ζυρίχη και Στεάουα Βουκουρεστίου. Όπως σας έχουμε αναφέρει και πιο πάνω, κόντρα στους Ρουμάνους και τους Ελβετούς είχε δύο εντός έδρας νίκες 2-0 και δύο εκτός έδρας ήττες 2-1, ωστόσο, απέναντι στους Ισπανούς, είχε μία νίκη 2-1 στην ιβηρική χερσόνησο και μία ισοπαλία 2-2 στην Τουρκία.

Η ομάδα

Τερματοφύλακες
1. Χακάν Αρικάν
71. Ταχά Αγιάν *
99. Ζιντρούνας Καρτσεμάρσκας

Αμυντικοί
2. Αβντίγια Βρσάγεβιτς
4. Κόραϊ Αλτινάι
5. Αϊκούτ Ντεμίρ
15. Τιάγκο Πίντο
21. Βάκλαβ Προτσάζκα
33. Μοχάμεντ Μπαγίρ
61. Νουμάν Τσουρουκσού
73. Εγιούπ Γκεγίκ *

Μέσοι
6. Μεχμέτ Γκουβέν
8. Ραχίμ Λαουάλ
10. Μπαντού Εντιαγιέ
11. Ερντάλ Κιλιτσασλάν
17. Άντριεν Ρεγκάτιν
27. Αμινού Ουμάρ
28. Ντζον Ντελάρζ
35. Μούσα Τσαγκιράν
70. Μπουράκ Αγκαογκλού *
72. Ογκουζάν Ερντογάν *
93. Άνταμ Μάχερ

Επιθετικοί
9. Πιέρ Γουεμπό
14. Σεΐκ Ντιαμπατέ
24. Ραούλ Ρουσέσκου
74. Σουάτ Καγιά *
75. Αχμέτ Σαν *
76. Μοχάμεντ Αλί Ακχάν *
* Ποδοσφαιριστές από την λίστα Β

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η Οσμάνλισπορ (photos+videos)



Μπαρτσελόνα: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Κουμπαρσί
Μπαρτσελόνα: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Κουμπαρσί
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved