Euro 2020: Ισπανία-Σουηδία 0-0

Euro 2020: Ισπανία-Σουηδία 0-0

Σουηδικό τείχος μπλόκαρε την Ισπανία (videos+photos)

Euro 2020: Η Ισπανία δεν έβγαλε μάτια, είχε φάσεις, αλλά ήταν άστοχη και βρήκε απέναντί της τον Όλσεν. Η Σουηδία αντίθετα έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να πάρει μία απίθανη νίκη στη Σεβίλλη και έτσι το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Η Ισπανία βρήκε ένα τείχος απέναντί της κι έσπασε τα μούτρα της.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε στην πρεμιέρα της στο Euro 2020 για τον πέμπτο όμιλο, υποδέχθηκε στη Σεβίλλη τη Σουηδία. Οι Ίβηρες δεν έθελξαν, αλλά έβγαλαν ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες. Από τη μία ήταν άστοχη, από την άλλη είχε απέναντί της τον Όλσεν και μοιραία έμεινε στο 0-0.

Η Σουηδία με τη σειρά της ύψωσε τείχος, έβαλε πούλμαν, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Αλλά είχε δύο απίθανες ευκαιρίες για να πάρει το ματς με τους Μπεργκ, Ισάκ. Σε κάθε περίπτωση, είναι ικανοποιημένη με τον βαθμό κόντρα στο φαβορί.

Οι σχηματισμοί

Η Ισπανία παρατάχθηκε με 4-3-3. Ο Σιμόν στο τέρμα, δεξί μπακ ο Γιορέντε κι αριστερό ο Ζόρντι Άλμπα. Στόπερ οι Λαπόρτ και Πάου Τόρες. Στα χαφ οι Ρόντρι, Πέδρι, Κόκε και μπροστά οι Φεράν Τόρες, Μοράτα και Όλμο.

Η Σουηδία είχε διάταξη 4-4-2. Ο Όλσεν στο τέρμα, δεξί μπακ ο Λούστιγκ, αριστερό ο Αουγκούστινσον και στόπερ οι Ντάνιελσον, Λίντελοφ. Στα χαφ οι Έκνταλ, Όλσον, δεξί χαφ ο Λάρσον, αριστερό ο Φόρσμπεργκ και στην επίθεση οι Μπεργκ, Ίσακ.

Μονόλογος

Η Ισπανία πήρε από την αρχή τα ηνία κι έφτασε την κατοχή της μπάλας έως το 81%, ενώ έκλεισε το ημίχρονο με 79%. Στο 7’ εκτέλεσε κόρνερ ο Κόκε και στη συνέχεια το σουτ του Όλμο έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 16’ η Ισπανία έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Κόκε έκανε τη σέντρα, ο Όλμο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Όλσεν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 23’ δεξί σουτ του Κόκε εντός περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ, ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι και στο 29’ πάσα του Όλμο, ο Κόκε από καλή θέση πλάσαρε ψηλά άουτ.

Χαμένο τετ α τετ ο Μοράτα!

Στο 38’ η Ισπανία είχε νέα μεγάλη φάση.  Γκέλα του Ντάνιελσον, ο Μοράτα βρέθηκε τετ α τετ με τον Όλσεν και από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε άουτ!

Δοκάρι η Σουηδία!

Η Σουηδία έμοιαζε ακίνδυνη, αλλά στο 41’ έχασε απίστευτη ευκαιρία. Ο Μπεργκ έδωσε στον Ισάκ, αυτός απέφυγε τον Λαπόρτ, σούταρε και ο Γιορέντε πριν τη γραμμή έβαλε το αριστερό πόδι, η μπάλα πήγε στο αριστερό δοκάρι και μπλόκαρε ο Σιμόν!

Το ημίχρονο έκλεισε με ένα μακρινό σουτ στο 45’ του Όλμο, που απέκρουσε ο Όλσεν.

Η Ισπανία είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, όταν στο 50’ από κόντρες η μπάλα κατέληξε στον Μοράτα, ο οποίος από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής με το δεξί σούταρε ένα περίπου μέτρο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Τεράστια ευκαιρία ο Μπεργκ

Στο 61’ σε αντεπίθεση η Σουηδία έχασε νέα τερτάστια ευκαιρία. Ο Ισάκ έκανε μαγική ενέργεια κόντρα σε τρεις αντιπάλους, στο ύψος της μικρής περιοχής γύρισε από δεξιά και ο Μπεργκ στο δεύτερο δοκάρι σε κενή εστία με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ!

Σωτήρας Όλσεν

Η Σουηδία κατάφερε να σβήσει το ματς και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ενώ ο Λουίς Ενρίκε άλλαξε όλη την επιθετική γραμμή Ο Μορένο έδωσε μία πνοή, αλλά στο 90' στάθηκε μοιραίος. Ο Σαράμπια έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μορένο έπιασε στη μικρή περιοχή την κεφαλιά και ο Όλσεν απέκρουσε ενστικτωδώς.

Στο επόμενο λεπτό αστόχησε ο Σαράμπια. Ο ίδιος στο 93' αιφνιδιάστηκε σε γύρισμα, η μπάλα βρήκε στο γόνατο του και μπλόκαρε ο Όλσεν, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα! Στο 95'κεφαλιά του Μορένο έφυγε άουτ και η Σουηδία πήρε έναν βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί χρυσός για την πρόκριση.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Ζόρντι Άλμπα, Κόκε (87' Ρουίθ), Ρόντρι (65’ Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρι, Φεράν Τόρες (74’ Οϊαρθάμπαλ), Μοράτα (65’ Σαράμπια), Όλμο (74’ Μορένο).

Σουηδία (Γιαν Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (75’ Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Έκνταλ, Όλσον (84' Καγιούστε), Λάρσον, Φόρσμπεργκ (84' Μπένγκτσον), Ίσακ (69’Κλάεσον), Μπεργκ (68’ Κουάισον).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις του Euro 2020

Διαβάστε όλη την επικαιρότητα στο Onsports


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euro 2020 Ισπανία - Σουηδία: Αυτά ΔΕΝ χάνονται - Απίστευτη ευκαιρία από τον Μπεργκ

Euro 2020 Ισπανία - Σουηδία: Αυτά ΔΕΝ χάνονται - Απίστευτη ευκαιρία από τον Μπεργκ

Euro 2020 Ισπανία - Σουηδία: Η τεράστια ευκαιρία του Μοράτα και το δοκάρι του Ισάκ

Euro 2020 Ισπανία - Σουηδία: Η τεράστια ευκαιρία του Μοράτα και το δοκάρι του Ισάκ

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved