Euro 2020: Σόκαρε τον πλανήτη ο Έρικσεν - Η κατάρρευση και η μεγάλη νίκη του

Euro 2020: Σόκαρε τον πλανήτη ο Έρικσεν - Η κατάρρευση και η μεγάλη νίκη του

Κρίστιαν Έρικσεν: Όλα όσα συνέβησαν στην κατάρρευση του στο Δανία-Φινλαδία για το Euro 2020 και στις στιγμές που ακολούθησαν και «πάγωσαν» όλο τον πλανήτη ως τη μεγάλη νίκη του.

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησε όλος ο πλανήτης την κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν που πάγωσε άπαντες με την κατάρρευση του στον αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία για την πρεμιέρα του Euro 2020.

Ο άσος των Σκανδιναβών και της Ίντερ έπεσε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο στο 43ο λεπτό και άπαντες πάγωσαν περιμένοντας πως και πως ένα σημάδι ότι είναι καλά και δεν έχει συμβεί κάτι πάρα μα πάρα πολύ άσχημο. Άμεσως το ιατρικό επιτελείο και των δυο ομάδων έπεσαν πάνω του και του έκαναν τεχνητή αναπνοή για να τον κρατήσουν στη ζωή ενώ χρησιμοποιήθηκε και απινιδωτής.

Οι διεθνείς της Φινλανδίας μπήκαν στ΄ αποδυτήρια, ενώ μετά από περίπου 15 λεπτά και με ανθρώπινη ασπίδα τους συμπαίκτες του στην Εθνική, ο Έρικσεν αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο.

Η μεγάλη κίνηση του Κάιερ που του έσωσε τη ζωή

Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ της Δανίας, ο αρχηγός και συμπαίκτης του, Σιμόν Κάιερ, ήταν αυτός που του έκανε μαλάξεις στο στήθος και του κράτησε τη γλώσσα να μην γυρίσει, μέχρι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο οι άνθρωποι του ιατρικού επιτελείου της Δανίας. Ο αρχηγός της ομάδας γύρισε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Δανίας πιθανόν να συνέβαλε καθοριστικά για να μπορέσει ο Έρικσεν να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

«Σταθερή η κατάσταση του Έρικσεν»

Και ενώ άπαντες περίμεναν με κομμένη την ανάσα για το τι συμβαίνει με τον Κρίστιαν Έρικσεν ήρθαν οι ενημερώσεις της UEFA αλλά και της Ομοσπονδίας της Δανίας για να ηρεμήσουν όλους. Συγκεκριμένα με ανακοίνωση της γνωστοποίησε ότι ο 29χρονος είναι ζωντανός και η κατάστασή του είναι σταθερή. «Ο Κρίστιαν Έρικσεν είναι ζωντανός και του γίνονται εξετάσεις στο Rigshospitalet» ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας. Μάλιστα φωτογράφος του πρακτορείου Reuters είπε ότι είδε τον ποδοσφαιριστή να σηκώνει το χέρι του την ώρα που μεταφερόταν εκτός γηπέδου με το φορείο, ενώ φωτογραφία του Associated Press τον έδειχνε να κρατά το κεφάλι του ενώ αποχωρεί και να μοιάζει σαν να έχει τις αισθήσεις του.

Ξέσπασε σε κλάματα η γυναίκα του

Στο γήπεδο βρισκόταν η σύντροφος του ποδοσφαιριστή, η οποία βλέποντάς τον να καταρρέει έτρεξε και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές της Δανίας δεν της επέτρεψαν να τον πλησιάσει και αυτή ξέσπασε σε κλάματα, ενώ οι Κάιερ και Σμάιχελ προσπαθούσαν να την παρηγορήσουν.

Συνεχίστηκε το παιχνίδι

Η UEFA αρχικά ενημέρωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ότι το παιχνίδι διακόπτεται για ιατρικούς λόγους κάτι που ανακοινώθηκε κι από τα μεγαφώνα. Παράλληλα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενημέρωσε ότι ο Δανός μέσος έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και πως η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί. Πάντως λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι το ματς θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς αυτό ήταν επιθυμία και των δύο ομάδων, μετά τα θετικά νέα με την κατάσταση της υγείας του Έρικσεν. Για την ιστορία η Φινλανδία, στη σκιά του γεγονότος με τον Έρικσεν επικράτησε με 1-0 και έκανε το μπαμ στην πρεμιέρα.

Το μήνυμα του Έρικσεν στους συμπαίκτες του

Ο ίδιος ο Κρίστιαν Έρικσεν επικοινώνησε μέσω Face time με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια του Πάρκεν! Μέσω ανθρώπου της ομάδας που ήταν μαζί του, θέλησε να μιλήσει στους συμπαίκτες του. Όλοι ενθουσιάστηκαν που τον είδαν να είναι καλά, να αναπνέει, να τους βλέπει και να τους μιλάει. «Είμαι καλά», ήταν η πρώτη του κουβέντα όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και αμέσως ξέσπασαν πανηγύρια στα αποδυτήρια του «Πάρκεν». Μάλιστα, μετά απ’ αυτή την επικοινωνία, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Δανίας ήταν αυτοί που ζήτησαν να συνεχιστεί η αναμέτρηση! Κάτι για το οποίο ενημέρωσαν τους Φινλανδούς, τους αξιωματούχους της αναμέτρησης και τελικά η UEFA δέχτηκε την πρόταση και το ματς συνεχίζεται.

Το μήνυμα του Τσέφεριν για τον Έρικσεν

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν έστειλε το δικό του μήνυμα ελπίδας στον Δανό άσο και την οικογένειά του, μιλώντας για την ενότητα και τη δύναμη του ποδοσφαίρου. Αναλυτικά: «Στιγμές σαν κι αυτές βάζουν όλα τα πράγματα στη ζωή σε νέα προοπτική. Εύχονται στον Κρίστιαν μια πλήρη και ταχεία ανάρρωση και προσεύχομαι η οικογένειά του να έχει δύναμη και πίστη. Τέτοιες ώρες, η ενότητα της ποδοσφαιρικής οικογένειας είναι τόσο δυνατή και αυτός και η οικογένειά του δέχονται τις καλές ευχές και προσευχές όλων. Άκουσα ότι οι οπαδοί και των δύο ομάδων φώναζαν το όνομά του. Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο και ο Κρίστιαν παίζει όμορφα».

Συγκλονιστικές εικόνες στην Κοπεγχάγη: Φώναζαν το όνομα του

Πάνω από 16.000 φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν σήμερα στο «Πάρκεν Στάντιουμ» για να παρακολουθήσουν το Δανία-Φινλανδία, για το Euro 2020. Ωστόσο, όλοι «πάγωσαν» στο 43’, όταν ο Κριστιάν Έρικσεν κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο. Αρκετοί οπαδοί ξέσπασαν σε κλάματα, όσο οι γιατροί προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον 29χρονο, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του. Όταν μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο, όλο το γήπεδο χειροκρότησε.

Όσο περίμεναν για την ενημέρωση, τόσο για την κατάσταση της υγείας του Έρικσεν, όσο και για την τύχη του αγώνα, μιας και η πρώτη ειδοποίηση ήταν να μείνουν στη θέση τους, εκείνοι είχαν στον μυαλό τους τον άτυχο Δανό άσο. Έτσι φώναζαν ρυθμικά το όνομά του, θέλοντας να μεταδώσουν τη θετική τους ενέργεια στον παίκτη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο.

Όλος ο πλανήτης στο πλευρό του

Αμέτρητες είναι οι προσευχές και οι ευχές για να ξεπεράσει όλο αυτό ο Κρίστιαν Έρικσεν. Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουαλίας με tweet αναφέρει ότι «παίκτες και προσπωπικό προσεύχονται για τον Κρίστιαν Έρικσεν και την οικογένειά του».

Ανάλογη ήταν και η θέση της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Αγγλίας (FA): «Οι σκέψεις μας αυτό το βράδυ είναι με τον Κρίστιαν Έρικσεν και την οικογένειά του και όλους όσοι συνδέονται με το ποδόσφαιρο στη Δανία».

Άμεση ήταν και η ενημέρωση από την Τότεναμ, πρώην ομάδα του παίκτη: «Όλες μας οι σκέψεις είναι μαζί σου, Κρίστιαν Έρικσεν και στην οικογένειά σου.». Ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, Άλισον Μπέκερ έκανε τη δική του ανάρτηση: «Προσεύχομαι για σένα Κρίστιαν Έρικσεν.». Η ομάδα του Έρικσεν, η πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ, ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter το δικό της μήνυμα: «Φόρτσα Κρις, όλες μας οι σκέψεις είναι μαζί σου». Μάλιστα δίπλα του στάθηκαν και οι ελληνικές ομάδες με αναρτήσεις τους.

Συγκινητικό μήνυμα από τον Ρονάλντο

Με ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα μέσω των social media, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έσπευσε να ευχηθεί ταχεία ανάρρωση στον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος κατέρρευσε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα του 2ου ομίλου του Euro 2020, ανάμεσα στην Δανία και στην Φινλανδία. Ο CR7 ανέφερε: «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές είναι με τον Κρίστιαν Έρικσεν και την οικογένειά του. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι ενωμένος ελπίζοντας για καλά νέα.

Υπολογίζω να σε βρω σύντομα στον αγωνιστικο χώρο, Κρις! Μείνε δυνατός» έγραψε ο σταρ της Γιουβέντους, ο οποίος τον τελευταίο 1,5 χρόνο είναι αντίπαλος με τον Δανό άσο στη Serie A, στο πλαίσιο αναμετρήσεων της «Γηραιάς Κυρίας» με την Ίντερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις του Euro 2020

Διαβάστε όλη την επικαιρότητα στο Onsports


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euro 2020: Δανία-Φινλανδία – Man of the match ο Έρικσεν!

Euro 2020: Δανία-Φινλανδία – Man of the match ο Έρικσεν!

Κρίστιαν Έρικσεν: Μεγάλη κίνηση από τον Κάιερ - «Του έσωσε τη ζωή»

Κρίστιαν Έρικσεν: Μεγάλη κίνηση από τον Κάιερ - «Του έσωσε τη ζωή»

Euro 2020: Δανία-Φινλανδία 0-1

Euro 2020: Δανία-Φινλανδία 0-1

Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved