Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 2-1: Ανατροπή ελέω VAR και εκτός Champions League (photos+videos)

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 2-1: Ανατροπή ελέω VAR και εκτός Champions League (photos+videos)

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός: Με δύο πέναλτι έπειτα από χρήση του VAR, οι Μασσαλοί υποχρέωσαν τους Πειραιώτες στην 4η σερί ήττα τους (2-1) στον 3ο όμιλο του Champions League και τους έκοψαν τα όνειρα για τους «16» της διοργάνωσης - Θρίλερ και για την 3η θέση.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει την… δουλειά στην Γαλλία και πλέον κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τον στόχο της κατάκτησης της 3ης θέσης του ομίλου, η οποία οδηγεί στα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa League. Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς συνάντησε μία όχι και τόσο φιλική διαιτησία από τον Χεσούς Γκιλ Μανθάνο από την Ισπανία.

Οι Πειραιώτες μπορεί να προηγήθηκαν 1-0 στο 33’ με το ωραίο γκολ του Μαντί Καμαρά, ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο έδωσαν χώρο στους Μασσαλούς και την ευκαιρία στον ρέφερι της αναμέτρησης να τους… κλείσει ακόμα περισσότερο στην περιοχή τους. Τελικά, οι Φωκαείς χρειάστηκαν δύο φορές την χρήση του VAR προκειμένου να πετύχουν τα πρώτα τους τέρματα στην διοργάνωση και να πάρουν την πρώτη τους νίκη.

var

Η πρώτη περίπτωση που το VAR έκανε την… εμφάνισή του στο «Βελοντρόμ» ήταν στο 53’ όταν ο Σισέ βρήκε τον Τοβέν που βρέθηκε στο έδαφος και έπειτα από δύο λεπτά ο Μανθάνο έδειξε το σημείο του πέναλτι, αφού εξέτασε ο ίδιος τη φάση. Ο Παγέ δεν λάθεψε και ισοφάρισε. Η δεύτερη περίπτωση ήταν και αυτή που ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις από τους Πειραιώτες.

Συγκεκριμένα, στο 72’ ο ρέφερι υπέδειξε φάουλ για την Μαρσέιγ έξω από την περιοχή σε χέρι του Ραφίνια, αλλά έπειτα από επικοινωνία με το VAR ο Μανθάνο υπέδειξε το δεύτερο πέναλτι, σε μία φάση που το χέρι του Βραζιλιάνου είναι στα όρια της περιοχής και στην οποία ο Ισπανός δεν πήγε να την ελέγξει. Το τελικό 2-1 έδωσε ελπίδες στην Μαρσέιγ για την 3η θέση, καθώς έπιασε τον Ολυμπιακό στους 3 βαθμούς.

Οι Πειραιώτες έχουν την ισοβαθμία, χάρις στο εκτός έδρας γκολ που σημείωσαν στο «Βελοντρόμ» ωστόσο την τελευταία αγωνιστική θέλουν τη νίκη κόντρα στην Πόρτο στο «Γ. Καραϊσκάκης» προκειμένου να μην… ενδιαφερθούν για το ματς της Μαρσέιγ με την Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία.

Η… σκακιέρα των δύο προπονητών

MarseilleEndekada

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας επέλεξε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ματαντά. Ο Σακάι κινήθηκε από τα δεξιά, ο Αμαβί από τα αριστερά και οι Τσαλέτα και Άλβαρο κάλυψαν το κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή, οι Ροζιέρ, Καμαρά και Κουισάνς ήταν η τριάδα, με τους Τοβέν, Παγιέ και Μπενεντέτο στην επίθεση.

Ίδια ήταν η τακτική προσέγγιση και για τον Πέδρο Μαρτίνς για την ομάδα του. Στον «άσο» ήταν ο Σα. Ο Ραφίνια στα δεξιά, ο Χολέμπας στα αριστερά και οι Σεμέδο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή, η τριάδα αποτελείται από τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Καμαρά, Στο ένα άκρο ήταν ο Βρουσάι, ο Φορτούνης στο άλλο και στην επίθεση ήταν ο Ελ Αραμπί.

OlympiacosEndekada

«Έκρυψε» τους διαδρόμους

Η Μαρσέιγ ήταν αυτή που μπήκε με περισσότερο επιθετικούς προσανατολισμούς στην αναμέτρηση, αναζητώντας ένα γρήγορο τέρμα. Στο 5’ ο Παγέ θέλησε να βρει τον Τοβέν, αλλά η μπαλιά ήταν πιο γρήγορη, ενώ στο 10’ και πάλι ο Παγέ προσπάθησε να απειλήσει από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Κάπου εκεί ήταν και το σημείο που οι Πειραιώτες αποφάσισαν να κόψουν τους διαδρόμους προς την εστία του Σα και άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση.

Στο 13’ ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα στον Ελ Αραμπί αλλά η κεφαλιά του δεν ανησύχησε τον Ματαντά, ενώ στο 16’ το σουτ του Καμαρά κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Τοβέν δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Σα, με τον Πορτογάλο να αντιδρά εξαιρετικά, ενώ στο 30’ το σουτ του Ροζιέ μέσα από την περιοχή ήταν τελείως άστοχο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός έφτασε ακόμα μία φορά απειλητικά στην εστία του Ματαντά, αλλά ο Φορτούνης δεν κατάφερε να κάνει σωστά την μπαλιά στον Ελ Αραμπί που είχε βρεθεί… φάτσα με τον Ματαντά και οι αμυντικοί έδιωξαν. Ωστόσο, στο 33’ οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Μαντί Καμαρά.

Ο Φορτούνης βρήκε εξαιρετικά τον Βρουσάι, αυτός τράβηξε τρεις αντιπάλους πάνω του, έβγαλε στον Καμαρά, ο οποίος από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ και νίκησε τον Ματαντά για το 1-0 του Ολυμπιακού. Οι Μασσαλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά στο 38’ ο Σισέ έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Παγέ, με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν με προβάδισμα στα αποδυτήρια για το πρώτο μέρος.

Έδωσε χώρο και… δικαιώματα

Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Βίλας Μπόας θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, βάζοντας τον Ζερμέν στην θέση του Μπενεντέτο που ήταν… άφαντος. Η αλλαγή αυτή φαίνεται πως προκάλεσε ταραχή στην περιοχή του Ολυμπιακού. Μάλιστα, στο 52’ έγινε η φάση που έφερε την… κατάρρευση των «ερυθρόλευκων».

Ο Τοβέν θέλησε να μπει στην περιοχή, βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σισέ, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, ο Μανθάνο υπέδειξε πέναλτι, αφού πρώτα εξέτασε ο ίδιος την φάση του VAR. Από τα 11… βήματα, ο Παγέ δεν έκανε λάθος και έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Το τέρμα των Μασσαλών προκάλεσε αναστάτωση στον Ολυμπιακού, καθώς άπαντες στην ενδεκάδα των Πειραιωτών αποσυντονίστηκαν. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης και αναζήτησαν… δειλά δειλά τους διαδρόμους προς την εστία του Σα. Στο 61’ ο Σανσόν απείλησε τον πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» αλλά αυτός αντέδρασε σωστά.

Στα επόμενα λεπτά, η Μαρσέιγ ήταν αυτή που έπαιρνε περισσότερο την κατοχή της μπάλας, την στιγμή που οι Νταμπλούχοι Ελλάδας έδειχναν να έχουν… κοπεί στην μέση και την τριάδα των επιθετικών να μην μετέχει στο παιχνίδι. Μέχρι που φτάσαμε στο 72ο λεπτό, όπου έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα. Έπειτα από σουτ του Τοβέν, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ραφίνια. Αρχικά, ο Μανθάνο υπέδειξε φάουλ, αλλά έπειτα από νέα επικοινωνία με το VAR έδειξε το σημείο του πέναλτι, σε μία φάση που δεν τσέκαρε ο ίδιος και η οποία είναι ιδιαίτερα οριακή.

Για μία ακόμα φορά, ο Παγέ βρέθηκε απέναντι στον Σα, σημάδεψε το ίδιο σημείο και νίκησε για δεύτερη φορά τον Πορτογάλο, κάνοντας την ανατροπή για την Μαρσέιγ. Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν το έκανε με τον σωστό τρόπο. Οι Πειραιώτες έδειξαν μεγάλο εκνευρισμό στο παιχνίδι τους, οι μπάλες είχαν εξαφανιστεί από το γήπεδο, ο Μανθάνο έδειξε ανοχή σε κάθε καθυστέρηση των Γάλλων με αποτέλεσμα τα τελευταία λεπτά να περάσουν χωρίς… συγκινήσεις και τους Μασσαλούς να παίρνουν την πρώτη τους νίκη.

Πλήρωσε την οπισθοχώρησή του

Ο Ολυμπιακός φεύγει από την Γαλλία χωρίς να έχει πάρει κάτι. Ούτε καν το εισιτήριο για τους «32» του Europa League. Ουσιαστικά, οι Πειραιώτες πλήρωσαν την οπισθοχώρησή τους στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και τις υποδείξεις του Μανθάνο και του VAR, κυρίως στη φάση του δευτέρου πέναλτι. Το σίγουρο είναι πως οι Νταμπλούχοι Ελλάδας δεν ελπίζουν πλέον για συνέχεια στο Champions League, μια και την ίδια ώρα, η Πόρτο πήρε το βαθμό κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι (0-0).

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός καλείται να παλέψει για το «τρίποντο» απέναντι στους «Δράκους» στην τελευταία αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης», ούτως ώστε να καταφέρει να πάρει την 3η θέση και να συνεχίσει στα νοκ άουτ του Europa League.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός: Η ανατροπή και η ήττα στην Μασσαλία (video)

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός: Η ανατροπή και η ήττα στην Μασσαλία (video)

Ραφίνια: «Είμαι σίγουρος πως στο 2ο πέναλτι ο διαιτητής έκανε λάθος» (video)

Ραφίνια: «Είμαι σίγουρος πως στο 2ο πέναλτι ο διαιτητής έκανε λάθος» (video)

Μαρτίνς: «Έγιναν πολλές και αδικαιολόγητες διακοπές στο παιχνίδι, όλα εξαρτώνται από εμάς» (video)

Μαρτίνς: «Έγιναν πολλές και αδικαιολόγητες διακοπές στο παιχνίδι, όλα εξαρτώνται από εμάς» (video)

Formula 1: Στοχεύει στον κορυφαίο η Mercedes!
Formula 1: Στοχεύει στον κορυφαίο η Mercedes!
NBA: Πήραν πίσω το πλεονέκτημα οι Σέλτικς, αντίδραση από Λέικερς - Οι Θάντερ ετοιμάζουν «σκούπα»
NBA: Πήραν πίσω το πλεονέκτημα οι Σέλτικς, αντίδραση από Λέικερς - Οι Θάντερ ετοιμάζουν «σκούπα»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (28/04) - «Τίτλος για έναν» στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (28/04) - «Τίτλος για έναν» στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Έκτη στο Diamond League η Τζένγκο
Έκτη στο Diamond League η Τζένγκο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved