Τελικός Champions League: Ένας Παριζιάνος χάρισε το έκτο στη Μπάγερν (videos+photos)

Τελικός Champions League: Ένας Παριζιάνος χάρισε το έκτο στη Μπάγερν (videos+photos)

Ο Κομάν, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα της Παρί, πέτυχε το γκολ που χάρισε στη Μπάγερν τη νίκη με 1-0 και το έκτο της Τσάμπιονς Λιγκ. Τρεμπλ για τη γερμανική ομάδα. Πέντε μεγάλες φάσεις η Παρί, οι τρεις στο μηδέν, φοβερός ο Νόιερ, δοκάρι ο Λεβαντόφσκι.

Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια και το ίδιο φυσικά και το ποδόσφαιρο. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λισσαβόνα, η Παρί Σ.Ζ. διεκδικούσε το πρώτο της τρόπαιο στον θεσμό, έχοντας δαπανήσει τα τελευταία χρόνια περίπου 1 δις ευρώ.

Η Μπάγερν στον 11ο τελικό της ήθελε το έκτο της τρόπαιο. Και το πήρε νικώντας 1-0 με γκολ ενός παίκτη γενημένου στο Παρίσι. Του Κομάν, ο οποίος το 2004 είχε ενταχθεί στην Ακαδημία του γαλλικού συλλόγου! Ο διεθνής Γάλλος εξτρέμ ξεκίνησε αντί του Πέρισιτς, που φάνταζε φαβορί και στο 59’ από σέντρα του Μίλερ σκόραρε με κεφαλιά και χάρισε το κύπελλο στη Μπάγερν. Και φυσικά το τρεμπλ.

Οι σχηματισμοί

Η Παρί παρατάχθηκε με το γνωστό 4-3-3. Ο Κερέρ δεξιά, ο Μπερνιάτ αριστερά και στόπερ οι Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ. Στα χαφ ήταν οι Μαρκίνιος, Ερέρα, Παρέδες, δεξιά ο Ντα Μαρία, αριστερά ο Νεϊμάρ και κορυφή ο Εμπαπέ.

Η Μπάγερν είχε δεξιά τον Κίμιχ, αριστερά τον Ντέιβιτς και στόπερ τους Μπόατενγκ, Αλάμπα. Στα χαφ ήταν οι Αλκάνταρα, Γκορέτσκα, δεξί εξτρέμ ήταν ο Γκνάμπρι, αριστερά ο Κομάν, ο οποίος προτιμήθηκε από τον Πέρισιτς και ο Μίλερ πλαισίωνε τον Λεβαντόφσκι.

Τεράστιες φάσεις η Παρί, δοκάρι ο «Λέβα»

Η Μπάγερν ξεκίνησε να κάνει το παιχνίδι της και πήρε τον έλεγχο, πιέζοντας ψηλά την Παρί. Οι Γερμανοί έκλεψαν μπάλες, αλλά δεν μπόρεσαν να βγάλουν φάση. Η Παρί μετά το 10’ άρχισε να ισορροπεί και είχε φάσεις. Στο 14’ γύρισμα του Μπερνιάτ, ο Εμπαπέ πλάσαρε στο ύψος του πέναλτι, πάνω στον Γκορέτσκα και στο 18’ έγινε η πρώτη μεγάλη φάση. Ο Εμπαπέ έδωσε στον Νεϊμάρ, αλλά το αριστερό πλασέ του απομάκρυνε σε κόρνερ με το αριστερό πόδι ο Νόιερ.

Η Μπάγερν απάντησε με δοκάρι. Στο 22’ ο Λεβαντόφσκι από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έκανε το δεξί σουτ και η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι. Στο επόμενο κιόλας λεπτό απάντησαν οι Γάλλοι. Ο Ερέρα πέρασε ωραία στον Ντι Μαρία, ο οποίος με το κακό πόδι, το δεξί, σούταρε από καλή θέση ψηλά άουτ κι ενώ είχε κενή τη δεξιά γωνία του Νόϊερ. Στο 24’ η Μπάγερν έχασε τον Μπόατενγκ, ο οποίος τραυματίστηκε και πέρασε ο Σίλε.

Στο 31’ ο Νάβας απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, ο οποίος δεν είχε καλή θέση στο σώμα του και στο 45’ η Παρί έχασε απίστευτη ευκαιρία. Ο Αλάμπα πάσαρε στον Εμπαπέ, λες και ήταν συμπαίκτης του, αυτός από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έδωσε στον Ερέρα, που έστρωσε ξανά στον διεθνή Γάλλο φορ, αλλά αυτός από κοντά έκανε αδύναμο πλασέ με το δεξί στα χέρια του Νόιερ. Στην εξέλιξη η Μπάγερν ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κερέρ στον Κομάν, αλλά ο Ιταλός διαιτητής Ορσάτο δεν θεώρησε ότι υπήρχε παράβαση και σφύριξε τη λήξη για το ημίχρονο.

Γκολ ο Γάλλος «διάβολος»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την κάθε ομάδα να προσπαθεί να επιβάλλει ρυθμό και να απειλήσει. Η Μπάγερν είχε κατοχή που έφτανε στο 62%, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει φάσει, ούτε βέβαια και η Παρί. Όλα αυτά μέχρι το 59’. Ο Κίμιχ έκανε εκτός περιοχής γλυκιά σέντρα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι από αριστερά ο Κομάν με κεφαλιά νίκησε τον Νάβας, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία.

Οι Γερμανοί πήραν τα πάνω τους και στο 62’ ο Μίλερ σέντραρε από δεξιά, πάλι στο δεύτερο δοκάρι ο Κομάν, στη πλάτη του Κέρερ, πλάσαρε αυτή τη φορά κι ο Τιάγκο Σίλβα έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Φάση σχεδόν ίδια με το γκολ! Στο 70’ η Παρί είχε τη δική της μεγάλη ευκαιρία, αλλά μίλησε ο Νόιερ. Τρομερή πάσα του Ντι Μαρία, πλασέ του Μαρκίνιος, με το δεξί πόδι σε κόρνερ ο Γερμανός γκολκίπερ. Αυτό ήταν. Η Μπάγερν διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα, ο Νεϊμάρ και οι υπόλοιποι παίκτες έδειχναν εκνευρισμό και οι Γάλλοι δεν μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τον Εμπαπέ.  Στο 91’ πάντως, η Παρί είχε μία τελευταία ζαριά, αλλά ο Τσούπο Μοτίνγκ από κοντά δεν βρήκε δίχτυα.

Παρί Σ.Ζ. (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κερέρ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνιάτ (80’ Κουρζάβα), Μαρκίνιος, Ερέρα (72’ Ντράξλερ), Παρέδες (64’ Βεράτι), Νεϊμάρ, Ντι Μαρία (80’ Τσούπο Μοτίνγκ), Εμπαπέ.

Μπάγερν (Χανς Ντίτερ Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ (24’ λ.τρ. Σίλε), Αλάμπα, Κίμιχ, Ντέιβις, Αλκάνταρα, Γκορέτσκα, Κομάν (68’ Πέρισιτς), Γκνάμπρι (68’ Κομάν), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Τα highlights της κατάκτησης του τροπαίου από τη Μπάγερν.

Το γκολ που έκρινε τον τελικό

 
 
Χαρά και λύπη
 
Απαρηγόρητος ο Νεϊμάρ
 
Η ευκαιρία της Παρί στο τέλος
 
Απίθανος ο Νόιερ
 
Η μεγάλη ευκαιρία του Εμπαπέ
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελικός Champions League: Έτσι το σήκωσε η Μπάγερν (video)

Τελικός Champions League: Έτσι το σήκωσε η Μπάγερν (video)

Μπάγερν Μονάχου: Το γκολ του 6ου!

Μπάγερν Μονάχου: Το γκολ του 6ου!

Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved