Ολυμπιακός - Τότεναμ 2-2: Αντίδραση επιπέδου Champions League (videos+photos)

Ολυμπιακός - Τότεναμ 2-2: Αντίδραση επιπέδου Champions League (videos+photos)

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να πάρει την ισοπαλία (2-2) από την Τότεναμ και να ξεκινήσει με θετικό πρόσημο στους ομίλους του Champions League.

 Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να βρέθηκαν από νωρίς με την πλάτη στον… τοίχο, χάρις στο πέναλτι του Κέιν (26’) και το όμορφο γκολ του Μόουρα (30’) ωστόσο, κατάφεραν να βρουν… σφυγμό στο κατάλληλο σημείο του αγώνα. Συγκεκριμένα, ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Ποντένσε (44’) μείωσε στο 54’ το πέναλτι του Βαλμπουενά επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ξεκινήσουν με θετικό πρόσημο την πορεία τους στον δεύτερο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Την επόμενη αγωνιστική, οι Πειραιώτες θα ταξιδέψουν στο Βελιγράδι, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ερυθρό Αστέρα, θέλοντας να πάρουν το «διπλό» το οποίο θα τους βάλει σε… τροχιά Europa League, αλλά και θα τους διατηρήσει… ζωντανούς στο μεγάλο «στοίχημα» που δεν είναι άλλο από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Δυναμική εκκίνηση

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας ώθηση από την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του, οι οποίοι δημιούργησαν ένα τρομερό κορεό. Οι πρώτες απειλές από Ποντένσε (6’) και Γκιγέρμε (8’) βρήκαν σε ετοιμότητα τον Γιορίς, αλλά η καλύτερη στιγμή για τους Πειραιώτες ήρθε στο 18’ με τον Γκερέρο, που έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Γιορίς και στην συνέχεια το σουτ του Γκιγέρμε πέρασε άουτ.

Στα επόμενα λεπτά οι Λονδρέζοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πήραν… μέτρα και δημιούργησαν πρόβλημα στην ανάπτυξη των «ερυθρόλευκων». Από την πίεση, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Κέιν (26’). Ο διεθνής φορ βρέθηκε στα πλάγια, πέρασε τον Μεριά, ο οποίος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Τζιανλούκα Ρόκι έδειξε το σημείο του πέναλτι. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μόουρα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος μέσος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έπειτα από λάθος του Ποντένσε και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Σα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε άμεσα να αντιδράσει. Στο 34’ ο Μασούρας δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ την σέντρα του Τσιμίκα. Στα επόμενα λεπτά, οι Λονδρέζοι έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα, την στιγμή που οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να βρουν… σφυγμό. Και τα κατάφεραν στο καλύτερο χρονικά σημείο, μια και στο 44’ ο Ποντένσε άλλαξε ωραία με τον Βαλμπουενά, ο Πορτογάλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ από πλάγια θέση, μείωσε 2-1 για τους «ερυθρόλευκους» δίνοντας ψυχολογία για το δεύτερο μέρος.

Έλεγξε τον ρυθμό η Τότεναμ, αντίδραση με Βαλμπουενά

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Τότεναμ ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία και έλεγξε τον ρυθμό. Μάλιστα, οι Λονδρέζοι έφτασαν στο γκολ με τον Ντελέ Άλι στο 49’ αλλά το τέρμα ακυρώθηκε με την χρήση του VAR μια και ο Άγγλος ήταν σε θέση οφσάιντ. Η εξέλιξη αυτή μάλλον… ξύπνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπάθησαν να πάρουν… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλήσουν την εστία του Γιορίς.

Και τα κατάφεραν στο 54ο λεπτό, όταν ο Ματιέ Βαλμπουενά έφερε το ματς στα ίσια (2-2) από το σημείο του πέναλτι. Έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων, ο Γάλλος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Βερτόνγκεν και από τα 11… βήματα δεν λάθεψε και ισοφάρισε. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αλλά στο 61’ το σουτ του Μασούρα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Τότεναμ… απάντησε στις ευκαιρίες, όταν ο Ντελέ Άλι έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Σα έδιωξε σε κόρνερ.

Οι δύο προπονητές θέλησαν να φρεσκάρουν τις ομάδες τους, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει. Η Τότεναμ ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο, πίεσε στο μισό γήπεδο τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, ο Μπενζιά στο 75’ δεν έπιασε καλά το σουτ από το γύρισμα του Ποντένσε, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στα τελευταία λεπτά, οι Λονδρέζοι ανέβασαν την απόδοσή τους αναζητώντας το τέρμα που θα τους έδινε το «τρίποντο», αλλά στο 86’ ο Σα αντέδρασε εξαιρετικά σε απειλή από τον Λαμέλα. Η τελευταία… υποψία φάσης για τον Ολυμπιακό ήρθε στις καθυστερήσεις, με το γύρισμα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Γιορίς δεν έκανε καλή εκτίμηση, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους Πειραιώτες. Έτσι, το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς πήρε μία ισοπαλία, που στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους έδειχνε… αδύνατη και ξεκίνησε θετικά την παρουσία του στον 2ο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Μασούρας (78’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (69’ Μπενζιά), Ποντένσε, Γκερέρο (89’ Ελ Αραμπί).

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Γιορίς, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Εντομπελέ (62’ Σισοκό), Γουίνκς, Έρικσεν, Ντέλε Άλι (73’ Σον), Μόουρα (76’ Λαμέλα), Κέιν.

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα γκολ του αγώνα

Ολυμπιακός-Τότεναμ 2-2: Τα highlights του αγώνα



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved