Οι δέκα λόγοι που θα προκριθεί η Μπαρτσελόνα

Οι δέκα λόγοι που θα προκριθεί η Μπαρτσελόνα

Η «Mundo Deportivo» αναλύει τα δέκα «κλειδιά» που θα παίξουν ρόλο στην προσπάθειά της για πρόκριση

Οι «μπλαουγκράνα» αντιμετωπίζουν απόψε την Παρί Σεν Ζερμέν στη ρεβάνς του 4-0 στο Παρίσι και η αποστολή τους είναι δύσκολη, έως και αδύνατη.

Παρόλα αυτά η εφαημερίδα «Mundo Deportivo» το έχει μελετήσει καλά το θέμα και αναλύει τους 10 παράγοντες με τους οποίους μπορεί η Μπάρτσα να κάνει την έκπληξη και να προκριθεί.

1. Να σκοράρει ένα γρήγορο γκολ (και αν γίνεται πριν το ημίχρονο). Ένα από τα κυριότερα όπλα για την ανατροπή είναι η προσπάθεια να σκοράρει νωρίς η Μπαρτσελόνα. Με αυτό τον τρόπο θα ανέβει η ψυχολογία και θα αγχωθεί η Παρί, Στο 4-0 επί της Μίλαν τη σεζόν 2012-13, ο Μέσι άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό και στο ημίχρονο ήταν ήδη 2-0.

2. Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Με στόχο να μην γίνει προβλέψιμη και να αποδιοργανώσει τον αντίπαλο, η Μπάρτσα θα πρέπει να κυκλοφορήσει με ταχύτητα τη μπάλα για να δημιουργήσει χάος στην άμυνα της Παρί.

3. Η πίεση στο γήπεδό του αντιπάλου. Ένα άλλο κλειδί για την αναμέτρηση, είναι η πίεση στο μισό γήπεδο, στην πλευρά της Παρί. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργεί η αίσθηση «πνιγμού» στους Παριζιάνους, και οι «μπλαουγκράνα» θα εξοικονομήσουν και δυνάμεις για όλο το παιχνίδι.

4. Το άνοιγμα σε όλο το γήπεδο. Αν υπάρχει ένας τρόπος να αποδιοργανώσουν τον αντίπαλο είναι η προσπάθεια να μπουν στην μικρή περιοχή όχι μόνο από το κέντρο του γηπέδου, αλλά και από τα πλάγια για να εκπλήξουν την Παρί. Αυτό μπορεί να γίνει από τα αριστερά με τον Νεϊμάρ και τον Άλμπα, και με τους Ραφίνια και Ρομπέρτο από τη δεξιά πλευρά.

5. Η αποφυγή της παραχώρησης κόρνερ και φάουλ στην Παρί. Στο αμυντικό κομμάτι η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να αποφύγει όσο μπορεί την παραχώρηση κόρνερ στην αντίπαλο, όπως και φάουλ, λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα στις κεφαλιές των Καβάνι και Τιάγκο Σίλβα, αλλά και τα χτυπήματα φάουλ του Ντι Μαρία, που ήδη σκόραρε στο Παρίσι.

6. Να εκμεταλλευτεί τα μακρινά σουτ. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να βασιστεί σε παίκτες με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, όπως οι Μέσι, Σουάρες και Ράκιτιτς.

7. Να κερδίσει φάουλ στην περιοχή της Παρί. Αν αμυντικά η Μπαρτσελόνα πρέπει να αποφύγει να κάνει φάουλ στην περιοχή της, επιθετικά θα πρέπει να κερδίσει φάουλ στην περιοχή της αντιπάλου. Ο Λουίς Ενρίκε έχει να περηφανεύεται για δεινούς εκτελεστές όπως οι Μέσι και Νεϊμάρ και θα πρέπει να τους εκμεταλλευτεί πλήρως για να βρει το γκολ.

8. Να ελαχιστοποιήσει τις γρήγορες αντεπιθέσεις της Παρί. Με την εμμονή για την αναζήτηση των 5 γκολ που χρειάζεται η Μπαρτσελόνα, δεν θα πρέπει να παραμελήσει την άμυνά της. Είναι βασικό οι γραμμές να είναι κοντά, και να αποφύγει αντεπιθέσεις της Παρί που έχει παίκτες πολύ γρήγορους όπως οι Ντράξλερ και Ντι Μαρία.

9. Φοβερή ατμόσφαιρα στο «Καμπ Νου». Η προσπάθεια για την ανατροπή χρειάζεται την βοήθεια από την εξέδρα. Η καυτή ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί των «μπλαουγκράνα» στο γήπεδο, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.

10. Έναν Μέσι στο 100%. Αν η Μπαρτσελόνα θέλει να ονειρεύεται την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, χρειάζεται το μεγάλο της αστέρι σε μεγάλη φόρμα. Ο Μέσι έχει πετύχει έξι γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και είναι το βασικό όπλο στη φαρέτρα του Λουίς Ενρίκε για τη μεγάλη ανατροπή.



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved