Ο ΑΠΟΕΛ στον… τελικό του Champions League! (photos)

Ο ΑΠΟΕΛ στον… τελικό του Champions League! (photos)

Μπορεί Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι να διεκδικούν τον τίτλο του Champions League στον τελικό του «Αλιάνζ Αρίνα», αλλά η πορεία του ΑΠΟΕΛ μέχρι τους «8» ισοδυναμεί με την κατάκτηση του τροπαίου.

Αυτό συμμερίζονται τρεις παίκτες της κυπριακής ομάδας που μιλούν αποκλειστικά στο Onsports και κάνουν απολογισμό της φετινής τους ξέφρενης πορείας και δίνουν τα προγνωστικά τους για τον μεγάλο τελικό!

Διαβάστε τι λένε Γκουστάβο Μαντούκα, Ούρκο Πάρντο και Σάββας Πουρσαϊτίδης

Τι κρατάς από την πορεία του ΑΠΟΕΛ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ;

Γ.Μ.: «Μόνο και μόνο η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι το απίστευτο. Ζήσαμε όμορφες στιγμές και έχουμε πολύ καλές αναμνήσεις που θα κρατήσουμε για πάντα. Ήταν κάτι ιστορικό αυτό που πετύχαμε. Δουλέψαμε πολύ για να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε και ο προπονητής μας βοήθησε πολύ σε αυτό. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που κάναμε».

Ο.Π. «Η εμπειρία του να παίζει τόσο σημαντικά παιχνίδια στο υψηλότερο επίπεδο είναι μοναδική. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Αυτό ήταν πολύ θετικό για όλους μας.

Η πιο έντονη στιγμή ήταν ο αγώνας με τη Ζενίτ (τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Εκεί είδαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι μοναδικό. Ήταν απίστευτο. Η αμέσως επόμενη ήταν οι αναμετρήσεις με τη Λιόν που περάσαμε στους "8". Αλλά το πιο σημαντικό ματς ήταν αυτό στη Ρωσία με τη Ζενίτ που μας έδωσε και την πρόκριση στους "16"».

Σ.Π.: «Ήμασταν πολύ διαβασμένοι και πολλές φορές ξεπεράσαμε και τον εαυτό μας. Ήταν μια μαγική πορεία. Κρατάμε τα πάντα. Αυτό που πετύχαμε ήταν απίστευτο. Το αποκορύφωμα ήταν η πρόκριση επί της Λιόν στα πέναλτι και ο τρόπος που ήρθε αυτή. Αυτό που κάναμε ήταν κατόρθωμα».

Ποιά είναι τα προγνωστικά σου για τον μεγάλο τελικό ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι;

Γ.Μ.: «Είναι δύσκολο να προβλέψεις ποιος θα νικήσει. Είναι ένας τελικός και όλα μπορούν να συμβούν. Πρόκειται για μεγάλο ματς. Η Μπάγερν Μονάχου, όμως, είναι καλύτερη ομάδα, αλλά επειδή είναι ένας και μόνο αγώνας και η Τσέλσι είναι ικανή να κατακτήσει το τρόπαιο. Εύχομαι να δούμε έναν αγώνα με θέαμα που και δύο ομάδες που θα παλέψουν για τη νίκη».

Ο.Π.: «Δύσκολο ματς και καμία από τις δύο ομάδες δεν θα νικήσει εύκολα. Είναι και οι δύο πολύ δυνατές και έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού».

Σ.Π.: «Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Είναι ένας τελικός. Δεν υπάρχει φαβορί. Ανεξαρτήτως του ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν πήγε καλά στο εγχώριο πρωτάθλημά της ο πιο τυχερός και αυτός που θα βρίσκεται σε καλή μέρα θα πάρει και τον τίτλο.

Δεν υποστηρίζω κάποια από τις δύο. Θα χαρώ όποια παίξει καλύτερα και νικήσει παρά την πιο τυχερή. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι με θέαμα. Πιστεύω ότι θα δούμε ωραίο ματς από την άποψη ότι η ψαλίδα ανάμεσα στους δύο αντιπάλους δεν είναι μεγάλη».

Για τον απρόσμενο αποκλεισμό των ισπανικών ομάδων, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, στα ημιτελικά από τις δύο φιναλίστ τι έχεις να πεις;

Ο.Π. (είναι Ισπανός): «Έχουμε τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Όλοι τις περίμεναν στον τελικό, αλλά η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα δεν τα κατάφεραν. Αυτό έχει να κάνει με το επίπεδο της διοργάνωσης και την ικανότητα των αντιπάλων των δύο αυτών ισπανικών ομάδων. Δεν είναι ότι δεν έπαιξαν καλά αυτές, αλλά ο αντίπαλος δεν τους άφησε να είναι στον τελικό».

Πως είναι να κάνεις ντεμπούτο στο υψηλότερο επίπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο;

Ο.Π. (έπαιξε για πρώτη φορά σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ): «Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα στο Τσάμπιονς Λιγκ και ακόμη περισσότερο που φτάσαμε τόσο ψηλά. Είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου και για την ομάδα».

Βλέπεις κοινά σημεία μεταξύ της πορείας του ΑΠΟΕΛ με αυτή των Τσέλσι και Μπάγερν; Από την άποψη ότι κανείς δεν περίμενε αυτά τα τρία αουτσάιντερ να φτάσουν τόσο μακριά...

Σ.Π.: «Είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα και για τις δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό. Ωστόσο, αυτό δεν συγκρίνεται με τη δική μας πορεία από την άποψη ότι το μπάτζετ τόσο της Τσέλσι όσο και της Μπάγερν απέχει πάρα πολύ από το δικό μας. Εμείς είχαμε άσημους ποδοσφαιριστές που οι περισσότεροι είχαν φύγει σαν αποτυχημένοι από την Ελλάδα.

Η δική μας πορεία ήταν πιο σημαντική από αυτή των δύο φιναλίστ, οι οποίοι μπορεί να μην είναι Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα αλλά δεν παύουν να είναι μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Για εμάς είναι σαν να πήραμε το Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο ΑΠΟΕΛ έχει αλλάξει επίπεδο πια...

Σ.Π.: «Αυτή η ομάδα έχει πολύ καλή οργάνωση. Μέσα σε τρία χρόνια έχουμε καταφέρει να είμαστε δύο σεζόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος να προχωράμε ακόμη παραπάνω μέχρι τους "8". Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Δυστυχώς φέτος δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, λόγω και της κούρασης από τα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια. Και αυτό μας μένει παράπονο. Αλλά η χρονιά γενικά ήταν εκπληκτική για εμάς».



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved